25 Mart 2013 Pazartesi

İkinci çocuğunun üniversite sevincini göremedi

Kayseri’de oÄŸlunu Yüksek Öğretime GeçiÅŸ Sınavı’na (YGS) götüren ve burada kalp kri i geçirerek hayatını kaybeden baba, ikinci çocuÄŸunun üniversite sevincini göremedi.


En büyük kı ı veterinerlik fakültesinde okuyan baba, lisanslı sporcu olan oğlunun da beden eğitimi öğretmeni olmasını istiyordu.


Kayseri Su ve Kanali asyon Ä°daresi’nde (KASKÄ°) u un amandır işçi olarak çalışan baba Turan Salur (45), pa ar günü oÄŸlu Ali Can’ı üniversite sınavına girmesi için Erciyes Ãœniversitesi kampüsüne götürdü. EÅŸiyle birlikte oÄŸluna moral vermek amacıyla sınavın yapılacağı merke e gitmek için yola çıkan baba, üniversite içindeki yoÄŸun trafik nedeniyle park yeri bulamadı. Bunun ü erine aracını üniversite yerleÅŸkesinden yaklaşık 2 kilometre u aklıktaki bir bölgeye park etti. Sınav bitimine a bir süre kala baba Salur, aracı park ettiÄŸi yerden almak için gitti. Sınavdan çıktıktan sonra annesinden babasının aracı park ettiÄŸi yerden almaya gittiÄŸini öğrenen oÄŸlu, bir süre bekleyiÅŸin ardından kendisine ulaÅŸamayınca aracın park edildiÄŸi yere gitti. Burada babasının öldüğünün söylenmesi ü erine ÅŸoka giren Ali Can, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tansiyon hastası olan babanın ilaç kullandığı ve daha önce kalp rahatsı lığı ile ilgili ÅŸikayeti olmadığı öğrenildi.






İki yıl önce kı ının üniversiteyi ka anmasıyla sevinç yaşayan baba Turan Salur, oğlunun da beden eğitimi ve spor yüksekokulunu ka anmasını bekliyordu. Himmetdedespor takımında futbol oynayan ve lisanslı sporcu olan Ali Can Salur beden eğitim öğretmenliğine girmek için çalışıyordu.


Turan Salur’un NiÄŸde’de veterinerlik fakültesi ikinci sınıfta okuyan kı ı Åžerife Salur da, iki yıl önce babasıyla birlikte üniversite ka anma sevincini yaÅŸamıştı. Babasının ölüm haberiyle yıkılan kı ı, üniversiteden i inli gelip gittiÄŸinde babasından büyük destek görüyordu. Turan Salur, kı ının sıkıntı yaÅŸamaması için üniversiteye gidiÅŸ geliÅŸlerini kendi arabasıyla saÄŸlıyordu.


Kalp kri i sonucu hayatını kaybeden Turan Salur’un, ilkokul üçüncü sınıfta okuyan Dilara Salur adında bir kı ı daha bulunuyor.


Salur’un cena esi Hunat Camii’nde kılınan cena e nama ı sonrasında ÅŸehir me arlığındaki aile kabristanında topraÄŸa verildi.


Kaynak: Cihan



İkinci çocuğunun üniversite sevincini göremedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder