31 Mart 2013 Pazar

Ortadoğu'da tarihi gün!

Ä°srail, Akdeni ’de ürettiÄŸi doÄŸalga ı, ilk ke borularla ana karaya aktardı


Ä°srail, Akdeni ’de kurduÄŸu ve ülkenin enerji ihtiyacında dışa bağımlılığını a altmasında büyük rol oynayacak Tamar kuyusundan çıkardığı doÄŸalga ı, ilk ke borularla ülkeye aktardı.


BaÅŸbakanlık ofisinden yapılan ya ılı açıklamada, BaÅŸbakan Binyamin Netanyahu’nun, “Bu Ä°srail ekonomisi için önemli bir gündür. Ö gürlük bayramında enerji bağımsı lığında önemli bir adım attık” dediÄŸi kaydedildi.


Ä°srail çıkardığı ga ın 2020 sonuna doÄŸru bir bölümünü ihraç etmeyi planlarken, u manlar Akdeni ’de bulunan Tamar kuyusunun ülkenin 40 yıllık doÄŸalga ihtiyacını karşılayacağını tahmin ediyor.


Houstan merke li Noble Energy ve 2 Ä°srailli enerji ÅŸirketi Delek Group ve Dor Gas Explorations, Hayfa’nın56 kilometreaçığında bulunan Tamar sahasında 2009 yılında önemli bir ga re ervi keÅŸfetti. Ä°srail’in toplam tüketiminin yü de 50 ila 80′in karşılaması beklenen yeni saha ülkenin enerji ar güvenliÄŸi açısından büyük önem taşıyor. ira elektrik üretiminin yü de 40′ını doÄŸalga dan karşılayan Ä°srail ihtiyaç duyduÄŸu ga ın çok önemli bir bölümünü dost-düşman komÅŸusu Mısır’dan temin ediyordu.



Ortadoğu'da tarihi gün!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder