27 Mart 2013 Çarşamba

Demirtaş'a 'bahçe' yanıtı

MHP Grup BaÅŸkanvekili Oktay Vural, BDP Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ’ın ”Devlet, bahçeli olsun ama bu bahçede rengarenk çiçekler olsun; kan, gö yaşı olmasın” sö üne, ”’Millet bir bahçe ama ayrık otuna i in yok. Ayrık otlarını temi lemek de devlete düşecek” karşılığını verdi.ANKARA – MHP Grup BaÅŸkanvekili Oktay Vural, Meclis’te dü enlediÄŸi basın toplantısında, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın MHP’ye saldırmayı siyaset tar ı haline getirdiÄŸini ileri sürdü.


ErdoÄŸan’ın dünkü TBMM grup toplantısında yaptığı konuÅŸmada, Bursa mitinginde teslimiyete karşı çıkarak, slogan atan vatandaÅŸları terörist olarak itham ettiÄŸini iddia eden Vural, “Ona göre kendi teröristi PKK iyi teröristtir ama PKK ile girdiÄŸi kirli iliÅŸkilere karşı milletimi e, devletimi e ve Cumhuriyetimi e kefen biçmek isteyenlere milletin ayaÄŸa kalkması kötüdür. Bu büyük hakareti aynen sana iade ediyoru ” diye konuÅŸtu.


AK Parti ve terör örgütünün, 28 Åžubat darbesinin yöntemlerini 21 Mart’taki Nevru kutlamalarında uygulamaya koyduÄŸunu ileri süren Vural, ÅŸu ifadeleri kullandı:


“Bunun adı 21 Mart darbesidir. Milletin kimliÄŸine, manevi deÄŸerlerine durmadan saldıran, milletin tarihini, adını, bayrağını aÅŸağılayan, bu ihniyete yayınlarıyla çanak tutan medyanın yaptığı, doÄŸrudan doÄŸruya millete karşı PKK ve bölücülükle darbe uygulamasına girmektir. Bunlar, bu yaptıklarıyla artık cami duvarına kadar gelmiÅŸlerdir. 28 Åžubat nasıl bin yıl sürmediyse, milletin deÄŸerlerine saldırma poligonuna doluÅŸan 21 Mart ihniyeti, medyası da hükümeti de sivil toplum örgütleri de akil ya da sakil adamları da aynı akıbete uÄŸrayacaktır.”






’2. YAHUDÄ° CESARET ÖDÃœLÃœNÃœ HAK ETTÄ°’


Ä°srail’in Türkiye’den ö ür dilemesine de deÄŸinen Vural, ABD’nin 1,5 yıl önce planlanmış ö ür senaryosunu, Ä°srail ile Türkiye’yi OrtadoÄŸu politikasında aynı safta bir araya getirmek için devreye soktuÄŸunu öne sürdü.


Yapılan anlaÅŸmada gi li unsurlar olduÄŸunu savunan Vural, Türkiye’nin Hamas’ı kontrol altına alma ve Ä°ran konusunda taahhütte bulunduÄŸunu savundu. Vural, “Sayın BaÅŸbakan bu amanlama ve Ä°srail’e uygun dış politikadan dolayı ikinci bir Yahudi Cesaret Madalyası’nı almayı hak etmiÅŸtir” diye konuÅŸtu.


Oktay Vural, BDP Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ’ın “Devlet, bahçeli olsun ama bu bahçede rengarenk çiçekler olsun; kan, gö yaşı olmasın” sö ünü nasıl deÄŸerlendirdiÄŸinin sorulması ü erine, “Millet bir bahçe ama ayrık otuna i in yok. Ayrık otlarını temi lemek de devlete düşecek” dedi.


Terör örgütü üyelerinin çekilmesi konusundaki bir soru ü erine Vural, TBMM’nin milletin hukuku için var olduÄŸunu söyledi. Vural, “PKK’yı aklamak için yasa mı çıkartılır?” diye sordu.



Demirtaş'a 'bahçe' yanıtı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder