31 Mart 2013 Pazar

"F.Bahçe ve G.Saray'ın futbolu farklı"

Akhisar galibiyetini deÄŸerlendirerek F.Bahçe ve G.Saray’ın futbolunu deÄŸerlendiren F.Bahçe’nin eski oyuncusu yorumcu Rıdvan Dilmen, Webo ve Sow ikilisine övgüler yaÄŸdırdı.Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe’nin Akhisar’ı 2-0 yenediÄŸi maçın ardından NTV Spor’da yayınlanan % 100 Futbol adlı programında maçı yorumlayan Rıdvan Dilmen, Webo ve Sow ikilisine övgüler yaÄŸdırdı.


Webo’nun sadece iyi bir golcü deÄŸil çok da iyi bir futbıolcu olduÄŸunu söyleyen Dilmen, “Fenerbahçe devre arasında bir tercih yapmalıydı. Ä°lk 15 dakika ve son 15 dakika baskı yapmalıydı. Ä°kinci yarıya baskıyla baÅŸlayınca da golü buldu. Webo sadece golcü deÄŸil, iyi bir oyuncu. Sow’u da müthiÅŸ rahatlattı. Sow, Webo gelmeden önce, rakip stoperlerin kucağında oynuyordu ama ÅŸimdi rahat oynuyor. Ä°kinci yarıda Akhisar, golü bulmak içinpo isyonlar bulmaya baÅŸlayınca Aykut Kocaman, Selçuk ve Stoch’u oyuna alarak; daha fa la topu ayağında tuttu ve rakip kaleye daha fa la gitti.0 Ardından mecburen de Orhan’ı aldı ve Orhan’da Sow’un golünde harika bir pas attı.” dedi.


“F.Bahçe rakibini oynatıyor ama Galatasaray…”


Meireles’in kötü oynamadığını söyleyen Rıdvan Dilmen; “Ben bugün Meireles’i beÄŸendim. Ä°lk geldiÄŸi günlere göre daha iyi. F.Bahçe üstün oynuyor maçları. Dönen topları alan adamdı Meireles. F.Bahçe bugün ik 30 ve son 30 dakika rakibini oynattı. Bunun için F.Bahçe iyi oynamadı diyoru . Galatasaray’ın futbolu ile karşılaÅŸtırdığımı da Galatasaray rakibini oynatmıyor. Ä°ki takımın futbolu farklı. G.Saray oyunu rakibin sahasına yıkabiliyor ama Fenerbahçe öyle deÄŸil. Avrupa takımlarına karşı bu oyun tar ı tehlikeli.” dedi.


Dilmen’den hakem yorumu!


Mustafa Kamil AbitoÄŸlu’nun iyi bir maç yönettiÄŸini söyleyen Rıdvan Dilmen, “Sow’un kale içinden dönen topun gol olduÄŸunu Sow’dan baÅŸka kimse görmedi. Hakem de doÄŸru yerdeydi. Taraftar da televi yondan gördükten sonra isyan etti. Akhisar ikinci yarıda genel olarak, Gekas’ı hiç topla buluÅŸturamadı. Bir de Sertan tehlikeli bölgedeyken, rakibi sakatolduÄŸu için topu dışarı atması tam bir fair hareketiydi. Sertan’ı tebrik etmekla ım. Bir çok oyuncu bu po isyonda devam ederdi ve maç o an 1-0′dı.”


Caner için ne dedi?


Caner Erkin’in yuhalanmasının yanlış olduÄŸunu vurgulayan Dilmen, “Fenerbahçe’nin müthiÅŸ bir taraftar kitlesi var. Takımı müthiÅŸ destekliyorlar ama Caner’i yuhalamaları yakışmadı. Tabi Caner de Aykut Hoca’ya o ÅŸekilde davranmamalaıydı. Galatasaray dün iyi oynadı ama iyi oyununun yanında rakibini hiç oynatmadı” ifadelerini kullandı.


Sow ve Webo, Hakan Şükür ile Arif gibi”


Fenerbahçe’nin ara transfer döneminde iyi hamleler yaptığını ifade eden Dilmen, “Webo maçları idarelik oynamıyor, gücünü ekonomik kullanmıyor. Bence Webo, her maçın sonunda 2 gün kendine gelemiyordur. Ä°dare etmiyor maçlarda mesela Sow’un idaresi var. Kuyt ve Webo hiç idare etmiyorlar. Oyun sonuna kadar savaşıyorlar. Åžu anda Drogba-Burak ikilisiyle beraber ligimi in standartlarındaki en iyi iki ikili Webo-Sow ikilisi. Sow ve Webo ikilisi, Hakan-Arif ikilisine ben iyor. Fenerbahçe devre arasında 3 tane direkt oynatabileÄŸi 3 oyuncu aldı. Emre, iegler ve Webo. Ligin ilk devresinde herkes Sow’un aÄŸ ının içine bakıyordu ama artık Webo’da var.” dedi.



"F.Bahçe ve G.Saray'ın futbolu farklı"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder