31 Mart 2013 Pazar

ABD'li subaylar da var

Askeri casusluk davasına Ä°stanbul’daki NATO Ordusu, 3. Kolordu Komutanlığında görevli ABD askerlerinin de adı karıştı.


GA ETEPORT


ANKARA – Ä° mir’deki askeri casusluk davasına Ä°stanbul’daki NATO Ordusu, 3. Kolordu Komutanlığında görevli ABD askerlerinin de adı karıştı. Çete içinde faaliyet gösterdiÄŸi öne sürülen kadınların Binbaşı rütbesindeki 2 ABD’li subaydan elde ettikleri dökümanlar bulundu. Belgelerde açık isimleri yer alan ABD’lilerden, ö lük iÅŸleriyle ilgilenen bir kadın aracılığıyla da, bilgi alındığı vurgulanıyor.


Çete üyelerinde bulunan dijital verilerde, “ABD’li subaylardan, Amerikan askeri yapısına iliÅŸkin belge ve bilgiler ulaşıyor. Kı ların iyi derece Ä°ngili ce bilmesi faydalı olmaktadır” deniliyor. 3. Kolordunun yapılanmasına iliÅŸkin dökümanlarda ise “Altı bayan kolordudaki faaliyetleri icra ediyor. Ä°stihbarat ile ilgili, yabancı askeri personele istedikleri bilgiler saÄŸlanmaktadır” deniliyor.






Bu ifadeden, ABD’li subaylara da ba ı bilgilerin servis edildiÄŸi, kanısına varıldı. Belgelerde “Irak-ABD ve Koalisyon Güçlerinin KonuÅŸlanması, Irak Tümen ve Tugaylarının sorumluluk sahaları, Çok Uluslu Güç sorumluluk sahaları” baÅŸlıklı raporlar da var.


BAÅžBAKANIN SAÄž KOLU…


Ek klasörlerde fiÅŸllenen bürokratlar arasında, BaÅŸbakanlık Güvenlik Ä°ÅŸleri Genel Müdürü Kemal Cirit de bulunuyor. Cirit hakkındaki bilgiler, anlı Narin Korkma ’dan ele geçirilen dijital verilerde yer aldı. Cirit ile ilgili ÅŸu bilgilere yer verildi:


“Hukuk müşaviri. Boyu küçük, iÅŸi büyük. Ä°ÅŸ bitirici. BaÅŸbakan’ın ofisinde dönen her ÅŸeyi biliyor. Atama kararnamelerini ve kanun tasarılarını önceden temin edebiliyor. Adamın boy kompleksi var. Ä°ÅŸ yaparken bile ‘Efkan’ diye sayıklıyor.”


BaÅŸbakanlık Güvenlik Ä°ÅŸleri Genel Müdürlüğü, iç ve dış güvenlik ile, terörle mücadele konusunda görevli kuruluÅŸlarla iliÅŸkileri yürütmek, bu kuruluÅŸlar arasında koordinasyonu saÄŸlamakla sorumlu bulunuyor. Afyon’lu olan 43 yaşındaki Cirit, çeÅŸitli ilçelerde Kaymakamlık yaptı. Batman ve Yalova Vali Yardımcılığı görevlerinden sonra BaÅŸbakanlık Güvenlik Ä°ÅŸleri Müdürü oldu.



ABD'li subaylar da var

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder