27 Mart 2013 Çarşamba

7'den 70'e herkes kitap okudu

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, kitap okuma alışkanlığı ka andırılması için gerçekleÅŸtirilen organi asyonla öğrenciler sokaklarda kitap okudu.Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan onlarca vatandaÅŸ, kitap okudu.


Kültür ve Turi m Bakanlığı ile Kütüphaneciler DerneÄŸi iÅŸbirliÄŸinde gerçekleÅŸtirilen organi asyonda, okumaya karşı toplumsal duyarlılık oluÅŸturmak hedefleniyor. Cumhuriyet Meydanı’nda çeÅŸitli okullardan gelen öğrenciler ve vatandaÅŸlar, Ä°l Halk Kütüphanesi tarafından dağıtılan kitapları yarım saat okudu. 7′den 70′e herkesin kitap okuduÄŸu Cumhuriyet Meydanı’nda renkli görüntüler ortaya çıktı. Kimileri çocuklara kitap okumanın önemi hakkında mesaj verirken, kimileri de her gün 1 saat kitap okumanın yararı hakkında bilgi verdi.






Cumhuriyet Meydanında kitap okumaya duyarlılık gösteren öğrenciler, “Kütüphane Haftası dolayısıyla bi de kitap okumaya geldik. Kitap okumayı çok seviyoru . O yü den Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak kitap okuyoru . Herkesin günlük 1 saat kitap okumasını istiyoru .” dedi.


Organi asyonun amacı hakkında bilgi veren Ä°l Halk Kütüphanesi Müdürü Ö gür DoÄŸan, “Toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluÅŸturmak için böyle bir organi asyona im a attık.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.


Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan çok sayıda öğrenci yaklaşık yarım saat süresince kitap okudu.



7'den 70'e herkes kitap okudu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder