31 Mart 2013 Pazar

Kocaman: Oyun ritminde sorunlar yaşadık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig’de Akhisar Belediyespor’u 2-0 yendikleri maçta oyun ritmi konusunda sorunlar yaÅŸadıklarını ifade etti.Kocaman, maçtan sonra dü enlenen basın toplantısında, 3 puan için mutlu olduklarını söyleyerek, karşılaÅŸmayı şöyle deÄŸerlendirdi:


“Maçı ka anmayı çok istiyorduk. Ancak yüksek isteklilik, her aman çok faydalı olmuyor. Tüm maç boyunca, oyun ritmi konusunda problemlerimi oldu. Ka anmaya yönelik enstrümanları iyi kullandık. Genel olarak yüksek istekliliÄŸin getirdiÄŸi orlama ÅŸutlar ve orlama paslar, rakibi baskı altına alma ihtimalimi i ve isteÄŸimi i edeledi. Bu konuda çok baÅŸarılı olamadık. Galibiyet açısından söylenecek çok fa la bir ÅŸey yok. Çok mutluyu tabii ki. Telafinin imkansı olduÄŸu amanlara doÄŸru gidiyoru .”


-”Taraftarın olumlu elektriÄŸine oyuncuların ihtiyacı var”-


Caner Erkin oyundan alındıktan sonra tribünden gelen tepkinin ve futbolcunun reaksiyonunun sorulması ü erine Aykut Kocaman, tribünlere mesaj göndererek, “Taraftarın olumlu elektriÄŸine bütün oyuncuların ihtiyacı var. 3 kulvarda gitmemi in ana faktörlerinden birisi bu” diye konuÅŸtu.


Tribünlerdeki havayı, Fenerbahçe’de teknik direktörlük dönemindeki ilk yıla ben ettiÄŸini dile getiren Kocaman, şöyle devam etti:


“Taraftar, takımın sonuca çok çabuk gitmesini bekliyor, bu doÄŸaldır. Ama bunu yaparken de 7′nci, 8′inci, 10′uncu dakikadan itibaren oyuncuların ö ellikle ritmini artıracak davranışlardan iyade, ritmi bo acak davranışlar daha fa lalaşıyor. Her türlü top kaybından sonra, yüksek bir negatif enerji aÅŸağıya doÄŸru geliyor. Bütün oyuncular için oluyor bu. Bu elektrik, doÄŸru bir elektrik deÄŸil, bi i olumluya doÄŸru deÄŸil aman aman ö ellikle kaçak güreÅŸmeye doÄŸru da götürebilir. Sorumluluk almaktan kaçmaya baÅŸlar oyuncular. Olumsu elektrik gelmeye baÅŸlayınca, oyuncular yavaÅŸ yavaÅŸ toptan ayrılmaya baÅŸlarlar. Oyuncularımı ın kendi sahamı da topu çok daha fa la ar u etmesi ve seyircinin bunu teÅŸvik etmesi la ım. Burada hata var. Bu da 3 kulvarda gitmemi deki ana faktörlerden bir tanesi olacak. Bu olumlu elektriÄŸe bütün oyuncuların fa la ihtiyacı var.”


Kocaman, Caner Erkin’in maçı tek başına olumluya götürebilecek ö elliklere sahip bir oyuncu olduÄŸunu anlatarak, “ aman aman olumsu a da götürebilen ö ellikleri var. Bıçak sırtında oynayan oyunculardan bir tanesi. Bunu artık seyircimi in de bilmesi gerekiyor, her oyuncuda olduÄŸu gibi aman aman hata yapacaktır. Oyuncularımı a mutlak ve mutlak sahip çıkmamı gerekiyor. Oyuncuların teÅŸvik edildikleri sürece yapma ve geliÅŸme ar usu daha da artar. Taraftarımı ın bu gö le bakmasında fayda var. HesaplaÅŸma, soyunma odasında antrenör tarafından yapılıyor aten. Bu hesaplaÅŸma buralarda herkesin gö ü önündeyken yapılma . Bu takımı geriye iter, hesaplaÅŸmanın yeri baÅŸka yerler. Bu konuda daha dikkat etmemi gerekiyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.



Kocaman: Oyun ritminde sorunlar yaşadık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder