31 Mart 2013 Pazar

Onaylamadığınız hiçbir adımı atmayız

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, çö üm sürecine iliÅŸkin, “Gönlünü rahat olsun. Si in onaylamadığını hiçbir adımı atmayı ve attırmayı . Si in mührünü ü basmadığını sürecin içinde bulunmayı ” dedi.BaÅŸbakan ErdoÄŸan, televi yon kanallarında yayınlanan “Millete Hi met Yolunda” baÅŸlıklı konuÅŸmasında, gündemdeki konuları deÄŸerlendirdi.


ErdoÄŸan, Mart ayında açılışı gerçekleÅŸtirilen yatırımlara iliÅŸkin bilgi verdi ve 18 Mart’taki Çanakkale Deni aferi’nin yıl dönümü törenlerini anımsatarak, “Bi i millet kılan 1915 ruhunu yeniden idrak ettik. O muhteÅŸem atmosferi bir ke daha yaÅŸadık” dedi.


Dış politikadaki geliÅŸmelere iliÅŸkin de konuÅŸan ErdoÄŸan, “Bi ler, sıradan bir millet deÄŸili . Bi ler, Büyük Selçuklu Devleti’nin, Osmanlı Cihan Devleti’nin bakiyesi ü erine kurulmuÅŸ, Selçuklu’nun, Osmanlı’nın mirasını, birikimini, en önemlisi de o ruh ve heyecanı yüreklerinde taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaÅŸlarıyı ” diyen ErdoÄŸan, sö ü Ä°srail BaÅŸbakanının, Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Türkiye’den ö ür dilemesine getirdi.


“Haklılığımı tesil edildi”


Mavi Marmara saldırısını hatırlatan ve olayın sonrasında kendilerinden susmalarının ve hadise hiç olmamış gibi davranmalarının beklendiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:






“Ama bi susmadık. Bu uluslararası korsanlık hadisesini sineye çekmedik. Boynumu u bükmedik ve geri adım atmadık. Tamamen haklı olduÄŸumu bir konuda, sonuna kadar hakkı savunduk, hukuku savunduk ve davamı ı sonuna kadar kararlılıkla takip ettik. Nihayetinde haklılığımı teslim edilmiÅŸtir. Kararlılığımı neticesinde, taleplerimi yerine getirilmiÅŸtir. Ö ür, ta minat ve Filistin’e ambargonun kaldırılması. Türkiye, eski Türkiye olmadığını, haksı lık karşısında susacak, boyun eÄŸecek, geri adım atacak bir ülke olmadığını bir ke daha göstermiÅŸtir. Gelinen noktada, bi i sessi liÄŸe ve tepkisi liÄŸe çağıranlar kadar, bu haklı davamı da bi i içerde yalnı bırakanlar da mahcup olmuÅŸlardır. Ne ha indir ki, Türkiye 9 ÅŸehidinin hesabını sormanın mücadelesi içindeyken, birileri, bi im yanımı da, 9 ÅŸehidin yanında, hakkın yanında, kendi ülkesinin yanında deÄŸil, saldırganın yanında yer almayı tercih etmiÅŸ ve bugün büyük hayal kırıklığı yaÅŸamıştır.”


“Terörden rant saÄŸlayanlar var”


KonuÅŸmasında, ekonomideki geliÅŸmelere de deÄŸinen BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Türkiye’nin en ağır, en kronik sorunlarına neÅŸter attıklarını, çö ülme gibi görünen nice sorunu çö düklerini, kördüğüm gibi görünen nice meseleyi de çö üm yoluna koyduklarını söyledi. Bu süreçte kendilerini engellemek isteyenlerin her yola baÅŸvurduÄŸunu ifade eden ErdoÄŸan, terörün can almaya devam etmesinden ciddi rant saÄŸlayanlar olduÄŸunu ileri sürdü. ErdoÄŸan, “Anneler aÄŸladıkça, babalar aÄŸladıkça, birileri bunları çıkar kaynağı olarak gördü. Ocaklara ateÅŸ düştükçe, birileri ellerini sevinçle ovuÅŸturdu. Terör, bir yandan can alırken bir yandan ocaklara ateÅŸ düşürürken, diÄŸer yandan milleti korkutmanın, ürkütmenin, tehdit etmenin, bu yolla milleti di ayn etmenin aracı oldu” diye konuÅŸtu.


“Serimden dahi geçmeye ha ırım”


KonuÅŸmasında, “Hangi gerekçe, evlat acısını teselli edebilir? Hangi bahane gençlerin ölümüne galebe çalabilir? Hangi mesele, annelerin, babaların, eÅŸlerin, yetim çocukların gö yaşından daha mühim olabilir?” sorularını yönelten ErdoÄŸan, sö lerini şöyle sürdürdü:



Onaylamadığını hiçbir adımı atmayı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder