27 Mart 2013 Çarşamba

"Türklük anayasadan çıkarılamaz"

Akademisyenlerin ve siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu ba ı isimler, Türklük çağrısı yaptı.


Aralarında Prof. Dr. Halil Ä°nalcık, Prof. Dr. Ä°lber Ortaylı, Alev Alatlı, Hasan Celal Gü el, Emekli Orgeneral Edip BaÅŸer, TBMM Eski BaÅŸkanı Hüsamettin Cindoruk, BBP Genel BaÅŸkanı Mustafa Destici, HEPAR Genel BaÅŸkanı Osman PamukoÄŸlu ve DGM Eski Savcısı Talat Åžalk gibi isimlerin de olduÄŸu “Türk Milletine ÇaÄŸrı” bildirisi açıklandı. Bildiride, “Türk Milleti’nin adı, vatandaÅŸlık tarifinden ve Anayasa’dan çıkarılama ” denildi.


Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Prof. Dr. Bican Ercilasun, Prof. Dr. Ãœmit Ö daÄŸ, Prof. Dr. Ä°skender Öksü ve Sadi SomuncuoÄŸlu’ndan oluÅŸan tertip komitesinin organi asyonuyla gerçekleÅŸtirilen çaÄŸrı, bugün Ankara Sürmeli Oteli’nde kamuoyuna sunuldu. Bildiriyi Prof. Dr. Mustafa Kafalı okudu.


Kafalı, bildiriye 300′e yakın bilim adamı, akademisyen, ya ar, siyasetçi ve edebiyatçının im a verdiÄŸini söyledi. Bildiri ile “Türk Milletinin akli selimine” seslendiklerini belirten Kafalı, ayrıca “Tarihin bu dönemecinde Türk Milleti adına hareket edenleri uyardıklarını” ifade etti.


‘Türk Milletine ÇaÄŸrı’ baÅŸlıklı bildiri şöyle:


AÅŸağıda im ası bulunan bi ler, Türk Milleti’nin aklı selimine sesleniyor, tarihin bu dönemecinde Türk Milleti adına hareket edenleri aÅŸağıdaki hususlarda uyarıyoru !


1- Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve sahibi olan Türk Milleti’nin adı, vatandaÅŸlık tarifinden ve Anayasa’dan çıkarılama .


2- Devletimi in eşit ve şerefli üyeleri olan a i vatandaşlarımı , ırklara ve me heplere ayrıştırılama .


3- Anadolu coÄŸrafyasında Selçuklu ile baÅŸlayıp Osmanlı ile devam eden Türk Milleti’nin kesintisi egemenliÄŸini esas alan büyük Atatürk’ün kurduÄŸu milli devlet yapısı ortadan kaldırılama .



"Türklük anayasadan çıkarılama "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder