27 Mart 2013 Çarşamba

Öcalan'ın talebine yeşil ışık

Meclis BaÅŸkanı Çiçek, BDP’nin ve Öcalan’ın Meclis güvencesi talebine olumlu yaklaÅŸtı


Çö üm sürecinde PKK’nın silah bırakıp sınır dışına çekilmesi için Abdullah Öcalan’ın ve BDP’nin sık sık dile getirdiÄŸi Meclis güvencesi talebi için TBMM BaÅŸkanı Cemil Çiçek’ten açıklama geldi.


TBMM BaÅŸkanı Cemil Çiçek, Hükümet’in çö üm sürecinde yasal dü enlemeye ihtiyaç duyması halinde gereÄŸini yapacağını belirterek, “Ama biri ihtiyaç duyuyor diye bir baÅŸkası ihtiyaç duymuyor olabilir” dedi.


Çiçek, Türkiye ve Orta DoÄŸu Amme Ä°daresi Enstitüsünde (TODAÄ°E) dü enlenen II. Kamu EtiÄŸi Kongresi’nin açılışına gelirken basın mensuplarının gündeme iliÅŸkin sorularını yanıtladı.


Çö üm süreci kapsamında yasal bir dü enleme talebinin olduğunun hatırlatılması ve nasıl bir dü enleme yapılabileceğinin sorulması ü erine Çiçek, süreçle ilgili bütün görüşmelerin Hükümet tarafından yürütüldüğünü belirtti.


GEREĞİ YAPILIR


TBMM Başkanı Çiçek, şunları kaydetti:






“Bu iÅŸlerin muhatabı Hükümet. Bir ihtiyaç duyuyor mu duymuyor mu, nasıl bir planlama yapıyor, onu bilmiyorum. BilmediÄŸim konuyla ilgili de ‘Åžuna ihtiyaç var, buna ihtiyaç yoktur’ tar ındaki bir deÄŸerlendirme yapmam doÄŸru da uygun da olma . Bir ihtiyaç duyarsa elbette Hükümet, bunun gereÄŸi neyse onu yapar. Ona bakmak la ım. Ama biri ihtiyaç duyuyor diye bir baÅŸkası ihtiyaç duymuyor olabilir. Onun için birinin lafını alıp ötekine, ötekininkini bana getirirseni bu iÅŸin içinden çıkamayı .”


Bu soruların iÅŸin doÄŸrudan muhatabı olan Hükümet’e, Hükümet’ten de sadece bu iÅŸle yetkili olanlara sorulması halinde sürecin daha saÄŸlıklı yürüyeceÄŸini belirten Çiçek, aksi halde kafa karışıklıkları olabileceÄŸini ifade etti. Açıklamaların bilgiye göre deÄŸil tahminlere göre yapıldığına dikkati çeken Çiçek, sürecin bilgiyle yürütülmesi gerektiÄŸini, bu iÅŸi bilenlerin sayısının da sınırlı olduÄŸunu vurguladı.


Muhalefet partilerinin Akil Adamlar Komisyonu ile ilgili itira larının anımsatılması ü erine de Çiçek, bu konuyu da aynı çerçevede değerlendirmek gerektiğini söyledi.


No tags for this post.
Öcalan'ın talebine yeşil ışık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder