31 Mart 2013 Pazar

Yağışlar geri dönüyor

Hafta sonu yaÅŸanan baharın ardından yağışlı günler geri dönüyor.Ä°stanbul haftanın son iki günününde adeta baharı yaÅŸadı. Cumartesi günü 23.5 dereceyi gören Ä°stanbul’da, pa ar günü birkaç derecelik artış daha yaÅŸandı. Fatih’te sıcaklık 26.1 dereceye kadar yükseldi.


MARTTA YAÅžANAN EN YÃœKSEK SICAKLIK


Erken ölçümlere göre 26.1 derecelik deÄŸerle mart aylarında yaÅŸanan en yüksek sıcaklık deÄŸerine de bir hayli yaklaşılmış oldu. Ä°stanbul en sıcak mart ayı gününü 2001 yılında yaÅŸamıştı. 2001′in 26 Mart’ında 26.8 derecelik sıcaklık ölçülmüş ve bu deÄŸer meteorolojik kayıtlara girmiÅŸti.


ÇARÅžAMBA Ä°STANBUL’A YAÄžMUR GELÄ°YOR


Ä°stanbullular’ın ÇarÅŸamba sabahına yaÄŸmurla uyanması bekleniyor. YaÄŸmura kadar hafta sonundakine yakın sıcaklıkların yaÅŸanacağı tahmin ediliyor. Pa artesi ve Salı günü öğle saatlerinde gerçekleÅŸmesi beklenen sıcaklık deÄŸeri 20 derece ve civarında. Ba ı bölgelerde bu deÄŸerin aşılabileceÄŸi öngörülüyor. Pa artesi günü Anadolu yakası için hafif yağış beklentisi de var. Ancak bu yağışın kısmi ve kısa süreli olacağı öngörülüyor.


SICAKLIKLAR DÜŞECEK


Ä°stanbul’da ÇarÅŸamba günü sabah saatlerinde baÅŸlaması beklenen yaÄŸmurla birlikte çok sert olmayan bir sıcaklık düşünün yaÅŸanacağı tahmin ediliyor. Sıcaklığın 15 derecenin altına düşmeyeceÄŸi, ancak bu deÄŸere yakın olacağı öngörülüyor.


BAHAR YAÄžMURLARI VAR


Önümü deki 3 günde ise Anadolu’da hafif bahar yaÄŸmurlarının görülmesi bekleniyor. Ankara’da pa artesi, çarÅŸamba ve perÅŸembe saÄŸanak yağış görüleceÄŸi tahmin ediliyor. Ä° mir’de de 3 gün boyunca yağış var.?(MUK)



Yağışlar geri dönüyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder