27 Mart 2013 Çarşamba

Bakan'dan erken emeklilik açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ‘kadınların çocuk sayısına göre emekliliÄŸi’ çalışmasıyla ilgili açıklama yaptıBakan Çelik, ”En önemlisi kadın istihdamını olumsu etkilemeyecek dü eyde dü enlemeler yapılacak ama bu 8-10 adımın hangilerinde adım atılacak, bunu ilgili bakan arkadaÅŸlarımı la yaptığımı deÄŸerlendirmede netleÅŸtirmiÅŸ olacağı ve BaÅŸbakanımı a sunacağı ” dedi.


Bir otelde dü enlenen dü enlenen Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı’na katılan Bakan Çelik, toplantı öncesi ga etecilerin sorularını yanıtladı.


Bir ga etecinin ”Çalışan kadınların çocuk sayısına göre erken emekliliÄŸi konusunda bir çalışma yürütülüyor mu” sorusu ü erine Çelik, ÅŸunları söyledi:


”Åžu andaki uygulamada 2 çocuk ile ilgili bir uygulamamı var ama gerek bu konuyla ilgili ama gerekse kadın istihdamını etkilemeyecek sosyal güvenlik aktöriyel dengelerini bo mayacak, saÄŸlıklı genç nesillerin korunması adına bakanlıklar arasında bir çalışmamı var. En önemlisi kadın istihdamını olumsu etkilememesi gerekiyor alacağımı tüm kararların. Bu çerçevedeki çalışmalarımı henü neticelenmiÅŸ deÄŸil. Bunun dışındaki tüm deÄŸerlendirmeleri bira spekülatif deÄŸerlendirme olarak ele almakta fayda var.”






BAÅžBAKANIMI A SUNACAÄžI


”Genel bir çerçeve oluÅŸtu mu” sorusu ü erine ise Çelik, ”Daha önceki deÄŸerlendirmemi de 8-10 maddelik olabilecek çalışma alanlarıyla ilgili görüşümü paylaÅŸmıştım. Bu alanlarla ilgili çalışma yapılabilecek aktöriyel dengeleri bo mayacak ve a önce saydığım ana 3-4 kurallar çerçevesinde, en önemlisi kadın istihdamını olumsu etkilemeyecek dü eyde, dü enlemeler yapılacak ama bu 8-10 adımın hangilerinde adım atılacak bunu ilgili bakan arkadaÅŸlarımı la yaptığımı deÄŸerlendirmede netleÅŸtirmiÅŸ olacağı ve BaÅŸbakanımı a sunacağı ” ifadesini kullandı.


”Çalışmalar, doÄŸum i inlerinin arttırılması ü erine mi yürütülüyor” sorusu ü erine de Bakan Çelik, bir çocuk doÄŸuran kadına 2, 2 çocuk doÄŸruna da 4 yıl borçlanma hakkı bulunduÄŸunu hatırlatarak ÅŸunları kaydetti:


”Åžahsen bu konuyla ilgili ben ÅŸunu söyleyebilirim kiÅŸisel görüşüm olarak. Üç çocuk konusunda Sayın BaÅŸbakanımı ın gelecekteki nüfus yapısı açısından asgari 3 çocuÄŸun ne kadar önemli olduÄŸu vurguluyorlar. Bu konu bir baÅŸlık olabilir ÅŸu anda 2 çocuk 3 çocuÄŸa çıkabilir ama bu kiÅŸisel bir görüş. Heyetin yapacağı deÄŸerlendirmede bu konular ele alınacak netice Sayın BaÅŸbakanımı a ar edilecek.”



Bakan'dan erken emeklilik açıklaması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder