27 Mart 2013 Çarşamba

İş bırakma eylemi yapan PTT çalışanları, Kızılay'a yürüdü

BaÅŸkent’te bir günlük iÅŸ bırakma eylemi yapan PTT çalışanları, PTT A.Åž Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesini istedi.


Türk Haber-Sen, Haber -Sen ve Bağımsı Haber-Sen üyesi PTT çalışanları; PTT A.Åž. Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi için Maltepe’de bir araya geldi. Burada toplanan grup üyeleri kortej oluÅŸturup, Kı ılay’a yürüdü. ‘PTT A.Åž.’ye hayır’, ‘A.Åž. yasa tasarısı geri çekilsin’ pankartları açan grup, ‘Emekçiyi , halkçıyı ka anacağı ’ sloganları attı. Milli Müdafaa Caddesi’nde toplanan grup üyeleri önce Meclis’e yürümek istedi. Tasarının Meclis’te görüşülmek ü ere yeniden alt komisyona gönderildiÄŸi haberini alan grup, bu isteÄŸinden va geçti.






Yürüyüş nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alan polis, Kı ılay ile Güvenpark çıkışını kapattı. Grup üyeleri bir süre burada davul urna eşliğinde halay çekti.


Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, tasarının alt komisyona havale edildiğini söyledi. Sö leşmeli köleler haline getirilmeye ra ı olmayacaklarını belirten Karadavut, iş güvencelerini terk etmeyeceklerini vurgulayarak ne olduğu belirsi bir statüye geçmeye ra ı olmayacaklarını kaydetti. Posta dağıtıcılarının yıpranma haklarının verilmesini ve ücretlerinin iyileştirilmesini istedi.


Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup, olaysı bir şekilde dağıldı.
Kaynak: Cihan



İş bırakma eylemi yapan PTT çalışanları, Kı ılay'a yürüdü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder