31 Mart 2013 Pazar

Fenerbahçe rahat kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe evinde ağırladığı Akhisar Belediyespor’u 2-0 yendi.


6. dakikada ce a alanı dışından Sow’un vuruÅŸunda, top üstten auta çıktı.

17. dakikada Meireles’in ara pasıyla soldan ce a alanına giren Webo’nun ortasında, ce a alanı içinde Sow müsait durumda topla buluÅŸtu. Senegalli futbolcunun ÅŸutunda, kaleci OÄŸu DaÄŸlaroÄŸlu ü erine gelen topu üstten kornere gönderdi.

18. dakikada ce a alanı dışından Mehmet Topu ’un vuruÅŸunda, top yandan auta çıktı.

29. dakikada savunmadan seken topu önünde bulunan Bilal’in ce a alanına girer girme yerden vuruÅŸunda, meÅŸin yuvarlak direÄŸin yanından auta gitti.

37. dakikada Webo’nun pasıyla ce a yayı ü erinde topla buluÅŸan Sow, sert vurdu. MeÅŸin yuvarlak önce üst direÄŸe sonra yere çarparak oyun alanına geri döndü. Bu po isyonda Fenerbahçeli futbolcular, topun gol çi gisini geçtiÄŸi iddiasıyla hakeme itira etti.

41. dakikada Kuyt’ın pasıyla ce a alanına giren Cristian, topu kontrol edemeyince meÅŸin yuvarlak auta çıktı.

İlk yarısı golsü tamamlandı


47. dakikada Mehmet Topu ’un saÄŸdan ortasında, ce a alanı içinde ön direkte Webo’nun kafa vuruÅŸunda, top kaleci OÄŸu ’dan döndü. Dönen topu iyi takip eden Kamerunlu golcü, altı pasta sert bir vuruÅŸla meÅŸin yuvarlağı aÄŸlara gönderdi: 1-0

51. dakikada savunmanın u aklaÅŸtırmaya çalıştığı topu ce a alanı içinde saÄŸ çapra da önünde bulan Kuyt, sert vurdu. Kaleci OÄŸu ’un ayaklarına çarpan meÅŸin yuvarlak üstten kornere çıktı.

55. dakikada Sertan’ın soldan kullandığı korner atışında, ce a alanı içinde ÇaÄŸdaÅŸ’ın kafa vuruÅŸunda, üst direÄŸe çarpan top auta gitti.

64. dakikada Webo’nun pasıyla ce a alanı içinde sol çapra da topla buluÅŸan Cristian’ın vuruÅŸunda, top yan aÄŸlarda kaldı.

69. dakikada Sertan’ın pasıyla soldan ce a alanına giren Güray, çapra da kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun or po isyonda vuruÅŸunda, Volkan Demirel topu kontrol etti.

75. dakikada ce a alanı dışından Bruno Rosa’nın sert ÅŸutunda, top yandan auta çıktı.

83. dakikada Fenerbahçe yarı alanından Orhan Åžam’ın u un pasında savunmanın arkasına sarkan Sow, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Senegalli futbolcu, ileri çıkan kaleci OÄŸu ’u çalımlayarak, topu boÅŸ kaleye gönderdi: 2-0

KarşılaÅŸma 2-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi.

“Oyun olarak iyi deÄŸildik”

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Ham a Ham aoÄŸlu, Fenerbahçe’ye 2-0 yenildikleri karşılaÅŸmada iyi oynayamadıklarını, sonuca giden hiçbir ataklarının olmadığını söyledi.

Ham aoÄŸlu, maçtan sonra dü enlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, istedikleri gibi oynayamadıklarını kaydederek, “Oyun olarak iyi deÄŸildik. Ä°lk yarı bira topa sahip gibiydik ama sonuca giden hiçbir atağımı olmadı. Hafta arasında yaptığımı çalışmalardaki performansımı ı, maça yansıtamadık” diye konuÅŸtu.


Karşılaşma sonrası dü enlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın ardından çıkılan maçlarda adaptasyonun önemli bir detay olduğunu kaydederek, maçı şöyle değerlendirdi:

“Bugün skor olarak ’1-0 olsun, bi im olsun’ düşüncemi vardı. Farklı bir galibiyet ve oyun bekleyenler de olabilir ama en önemlisi ka anmaktı. 3 puanı aldığımı için, bıraktığımı yerden devam ettiÄŸimi için son derece mutluyu . Ä°nÅŸallah se on sonuna kadar bu serimi i devam ettiriri .”

“Sö leÅŸme önüme konulduÄŸunda, her ÅŸekilde im alarım”


Fenerbahçe ile olan sö leÅŸmesiyle ilgili soru ü erine Volkan, gönülden Fenerbahçeli olduÄŸunu anlatarak, “Benim için sö leÅŸmenin, im anın hiçbir önemi yok. Gönülden Fenerbahçeliyim. Sö leÅŸme önüme konulduÄŸunda, her ÅŸekilde im alarım. 11 senelik Fenerbahçe hayatımda sorun olmamıştır, bundan sonra da olacağını tahmin etmiyorum” dedi.

Volkan, A Milli Futbol Takımı’nın son iki maçında görev almadığının hatırlatılması ü erine de “Hocanın kararıdır, diyecek bir ÅŸeyim yok, saygı duymaktan baÅŸka” ifadesini kullandı.

Webo: “Ka anmamı gereken bir maçtı”

Akhisar Belediyespor karşısında Fenerbahçe’nin ilk golünü atan Pierre Webo da ka anmaları gereken bir maça çıktıklarını anlatarak, “3 puan aldık. U un bir sakatlık döneminin ardından gü el bir dönüş oldu. Mutluyum” diye konuÅŸtu.

Ä°lk yarıda Sow’un ÅŸutunda topun çi giyi geçip geçmediÄŸiyle ilgili bir soru ü erine Kamerunlu golcü, “Po isyona çok yakındım. Topun içeriye düştüğünü gördüm ama çok sert bir ÅŸuttu. Hakem için çok or bir karar. Söyleyecek fa la bir ÅŸey yok” ÅŸeklinde konuÅŸtu. AA


MFK



Fenerbahçe rahat ka andı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder