31 Mart 2013 Pazar

İsrail Akdeniz doğalgazını kaptı

Tarihi gün… Akdeni ’den çıkarılan doÄŸalga borularla Ä°srail’e aktarıldı



Ä°srail, Akdeni ’de kurduÄŸu ve ülkenin enerji ihtiyacında dışa bağımlılığını a altmasında büyük rol oynayacak Tamar kuyusundan çıkardığı doÄŸalga ı, ilk ke borularla Ä°srail’e aktardı.


BaÅŸbakanlık ofisinden yapılan ya ılı açıklamada, BaÅŸbakan Binyamin Netanyahu’nun, ”Bu Ä°srail ekonomisi için önemli bir gündür. Ö gürlük bayramında enerji bağımsı lığında önemli bir adım attık. DoÄŸal ga sektöründe son on yılda ilerleme kaydettik, bu tüm Ä°srail ve Ä°srail halkı için iyi olacak” dediÄŸi belirtildi. Tamar kuyusunu iÅŸleten firmanın Genel Müdürü Yit hak Tshuva ise çıkarılan doÄŸalga la elektrik üretim maliyetinin yaklaşık yü de 50 düşeceÄŸini tahmin ettiklerini ifade etti.






Öte yandan, Ä°srail CumhurbaÅŸkanı Åžimon Peres, Tamar ga ının akışından dolayı firmayı tebrik etti. Peres Ä°srail BaÅŸhahamı Shloma Amar ile görüşmesi sırasında, ”DoÄŸalga ın Åžabat günü akıtılması hataydı” diyerek Yahudilik deÄŸerlerinin korunması gerektiÄŸini söyledi. Ä°srail çıkardığı ga ın 2020 sonuna doÄŸru bir bölümünü ihraç etmeyi planlarken, enerji u manları Akdeni ’de bulunan Tamar kuyusunun ülkenin 40 yıllık doÄŸalga ihtiyacını karşılayacağını tahmin ediyor. (AA)


No tags for this post.
İsrail Akdeni doğalga ını kaptı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder