27 Mart 2013 Çarşamba

Haber siteleri ücretli oluyor

Ä°ngiltere’nin en çok satan tabloid ga etesi ‘Sun’, internet haber sayfasını ücretli yapmaya ha ırlanıyor



Sun’ın baÄŸlı bulunduÄŸu medya grubu News International (NI)tarafından yapılan açıklamada, 2013′ün ikinci yarısından itibaren ga etenin online sitesinin ücrete tabi olacağı bildirildi. Ga etenin internet sitesine abone olanlar, Premier Ligi maçlarının ö et görüntülerini de ‘Sun Online’dan i leyebilecek.


NI Genel Müdürü Mike Darcey, milyonlarca okuyucuya bedava haber okutmanın ‘savunulama ’ bir durum olduÄŸunu söyleyerek, “2013′ün ikinci yarısında online siteyi ücretli yapmak büyük bir risk içermiyor.” diye konuÅŸtu. Günlük 2,4 milyon tiraja sahip olan ga etenin internet sayfası, her ay 30 milyon tekil kullanıcı tarafından iyaret ediliyor.


DAILY TELEGRAPH, ‘OKUDUKÇA ÖDE’ MODELÄ°NDEN UMUTLU






Öte yandan, Daily Telegraph ise online haber sitesinde Ä°ngiltere’nin ilk ‘okudukça öde’ sistemini uygulayacak. Bu uygulamaya göre, bir ayda içinde 20 haber bedava olarak okunabilecek. 20′nin ü erinde okunan haberler için aylık toplam 1,99 Sterlin veya yıllık 20 Sterlin ücret talep edilecek.


Telegraph ayrıca akıllı telefon/tablet uygulamalarını da içeren ‘full dijital paket’ önerisi de sunuyor. Bu pakete abonelik ücreti aylık 9,99 Sterlin, yıllık 99 Sterlin olacak. Tüm paketlerde okuyucuya 1 aylık ücretsi deneme öneriliyor.


Telegraph Medya Grubu, ‘okudukça öde’ sistemine geçiÅŸ yapmayı planladıklarını geçtiÄŸimi Kasım ayında yaptıkları bir basın açıklamasıyla duyurmuÅŸtu. Basın açıklamasında, 1 aylık bedava deneme abonesi olan her 10 kiÅŸiden 9′unun, denem süresinden sonra abone olaya karar verdiÄŸine dikkat çekilmiÅŸti.


“Okudukça öde” modeli aralarında New York Times’ın da bulunduÄŸu Amerika’daki birçok ga ete tarafından uygulanıyor. Ä°ngiltere’de ise Times ga etesinin online sitesi ücretli olarak servis veriyor.



Haber siteleri ücretli oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder