31 Mart 2013 Pazar

Bakan'ın şoke olduğu an

UlaÅŸtırma Bakanı Binali Yıldırım kimin telefonunu açtı, karşıdaki ses Bakan’a niçin kı dıTrab on’da Turkcell Global Bilgi ÇaÄŸrı Merke i’nin açılışına katılan UlaÅŸtırma, Deni cilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım, Batı’daki yatırımı DoÄŸu’da da yaptıklarını belirterek, “Teröre inat oralara yatırım yaptık. Havaalanı yaptık, bölünmüş yol yaptık. Hastane, okul, yaptık. Mücadele ettiler, yolumu u kestiler, araçlarımı ı yaktılar. Ä°nat ettik, ka andık, Türkiye ka andı. Baktılar ki artık baÅŸ edemiyorlar havlu attılar” dedi. Turkcell Global Bilgi’nin Türkiye’deki 15′inci,Karadeni Bölgesi’ndeki 3′üncü ÇaÄŸrı Merke i’nin açılışı Trab on’un Arsin Ä°lçesi Organi e Sanayi Bölgesi içindeki komplekste gerçekleÅŸtirildi. Açılışa UlaÅŸtırma, Deni cilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım, Trab on Valisi Recep Kı ılcık, milletvekilleri, Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu(BTK) BaÅŸkanı Tayfun Acarer, Trab on Belediye BaÅŸkanı Orhan Fev i GümrükçüoÄŸlu,Trab onspor BaÅŸkanı Sadri Åžener, Saran Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Saadettin Saran ve diÄŸer ilgililer katıldı.


CÄ°LÄ°V: ÇALIÅžANLARIMI IN YÃœ DE 70′Ä° KADIN


Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, tesiste 500 çalışanla hi met verildiÄŸini, bu sayının yılsonuna kadar 700′ü aÅŸacağını belirterek ÅŸunları söyledi: “Çalışanlarımı ın yaÅŸ ortalaması 25, yü de 31′i üniversite me unu, yü de 95′i ön lisans ve üniversite me unu. Yü de 70′i kadın. Ä°statistiklere baktım. Trab on’da kadınlar çalışkan. Tarımı da dahil edince çalışan kadın oranı yü de 44. Ama tarım dışında yü de 17. Bi im tesisimi de çalışanlar içinde kadın oranı yü de 70. “


“MOBÄ°L KAPSAMANIN EN GENÄ°Åž OLDUÄžU ÃœLKEYÄ° ”


Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu (BTK) BaÅŸkanı Tayfun Acarer de, çaÄŸrı merke lerinin sosyal anlamda ülke için çok önemli bir yeri olduÄŸunu ifade ederek ÅŸunları söyledi: “Türkiye’de biliÅŸim sektörüyle ilgili birkaç enden bahsedeyim. Çünkü biliÅŸim sektöründe hiç müteva ı olmamamı gerektiÄŸini defalarca söyledim. Avrupa’da haberleÅŸme trafiÄŸi en çok artan, en çok konuÅŸan, en çok SMS atan, geniÅŸ band abone sayısı an hı lı artan ülke Türkiye. Davos’ta açıklanan rakamlara göre Türkiye dünyada mobil kapsamanın en geniÅŸ olduÄŸu ülke. Ama sayın bakanımı bunun da yetersi olduÄŸunu söyleyerek, Türkiye’de ÅŸu anda mobil haberleÅŸmenin hiç olmadığı 1800 yere de evrensel hi met fonundan haberleÅŸmenin götürülmesini istedi. Bununla ilgili ihale yapıldı. Turkcell bu ihaleyi ka andığı için bu mobil kapsamayı da temin edecek. Türkiye bütün insanların yaÅŸadığı yerlere mobil haberleÅŸmeyi götüren tek ülke olacak.


YILDIRIM: BURALARDA AKIL TERİ DÖKÜLÜYOR


AK Parti Trab on Milletvekili Faruk Ö ak ve Trab on Valisi Recep Kı ılcık’ın konuÅŸmaları ardından kürsüye gelen UlaÅŸtırma, Deni cilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım da çaÄŸrı merke i kavramının yaÅŸamlarına 5 yıl önce girdiÄŸi hatırlatarak, ÅŸunları söyledi: “Öyle bir sektör ki burada alın terinin yerini akıl teri alıyor. Tek farkı bu. Akıl teri dökerek insanlar üretiyor, kendisi de ka anıyor ülkeye de ka andırıyor. Memlekette bir fabrika yapmak, o fabrikayı hi mete almak, orada insanlara iÅŸ saÄŸlamanın artık çok kolay bir ÅŸey olmadığını hepimi biliyoru . Yapılan hesaplamalara göre bir kiÅŸiye üretim yapacak bir tesiste iÅŸ saÄŸlamak için 40 ila 50 bin lira yatırım yapmak gerekiyor. 500 kiÅŸi çalıştıran bir çaÄŸrı merke i için ise kiÅŸi başına 4 bin lira yatırım yapıyoru . 10′da biri. Fabrikayı kurmak için 3 sene la ım. Burada isterseni 6 ayda çaÄŸrı merke ini ÅŸekillendirebilirsini . Türkiye’yi 10 yılda ulaşılan, eriÅŸilen bir ülke haline getirdik. Bu çaÄŸrı merke leri piyasası öyle küçük bir piyasa deÄŸil. Dünyada bu iÅŸin cirosu 370 milyar dolar. Fiilen çalışan sayısı da 11 milyonu aÅŸmış. Avrupa’da, Amerika’da, geliÅŸmiÅŸ memleketlerde 100-300 vatandaÅŸ başına bir tane çaÄŸrı karşılayan var. Türkiye’de bu sayı 2 bine yaklaşıyor. Türkiye’de bir çaÄŸrı merke i çalışanı Avrupa’ya göre 6 kat daha fa la iÅŸ yapmak durumunda. Bu da Türkiye’de çaÄŸrı merke lerinde çalıştırılabilecek gençlerimi in 6 kat daha arttırılma ÅŸansı var demektir. Åžu anda 67 bin çalışan var, 400 bine rahatlıkla çıkabilir.”


“TERÖRE Ä°NAT YAPTIK”


Türkiye genelinde irili- ufaklı 100′e yakın çaÄŸrı karşılayan merke olduÄŸunu vurgulayan Bakan Yıldırım, sö lerini şöyle sürdürdü: “Bunların büyük kısmı 300 ve daha fa la kiÅŸi çalıştırıyor. Bu çaÄŸrı merke leri Ä°stanbul, Ä° mir ve Ankara’dan baÅŸka yer tanıma lardı. ‘Memleketin baÅŸka yerleri de var. Van, Diyarbakır, Bingöl, Bitlis de var. Niye buralara gitmiyorsunu ?’ dedi. Buralar da vatan toprağı. Buralardaki insanlarımı da KurtuluÅŸ Savaşı’nda istiklal mücadelesi verdi.Çanakkale’de omu omu a düşmanı deni e döktü. Onların da hakkı var. Ä°ÅŸte bi im hükümetimi in yaptığı en önemli farklılık bu. Ãœlkemi in doÄŸusu ile batısı, ku eyi ile güneyini birbirinden farklı görmedi. DoÄŸuda ne varsa batıda da olacak, batıda ne varsa doÄŸuda da o olacak. Yani batıya hastane doÄŸuya hapishane deÄŸil. Batıya da hastane doÄŸuya da hastane yapacağı . Onun için bugün 10 yılda ulaşım ve iletiÅŸim alanında yaptığımı yatırımlara şöyle bir baktığımı da bölünmüş yollarda batı bölgelerimi e bire üç yapmışı , doÄŸu bölgelerimi e bire 10 yapmışı . Teröre inat oralara yatırım yaptık. Havaalanı yaptık, bölünmüş yol yaptık. Hastane, okul, yaptık. Mücadele ettiler, yolumu u kestiler, araçlarımı ı yaktılar. Bi inat ettik. Bi ka andık, Türkiye ka andı. Baktılar ki artık baÅŸ edemiyorlar havlu attılar. Türkiye’nin kararlılığıdır bu. Türkiye’nin birliÄŸine, beraberliÄŸine, 75 milyonun kardeÅŸliÄŸine yaptığı vurgunun sonucudur bu gelinen durum. KendiliÄŸinden olmamıştır. Bugün Bingöl’de, Hakkari’de, Şırnak’ta havaalanı yapıyoru . Kim hayal edebilirdi 10 yıl önce bunları. Türkiye’nin her tarafı bugün en iyi kalitede eriÅŸilebilir ve ulaşılabilir hale geldi. Türkiye büyük bir milletin büyük bir devletin adıdır. Yollar hayat kurtarıyor. Yolları böldük hayatları birleÅŸtirdik. Yolları böldük, doÄŸusu-batısı, güneyi-ku eyi ile milleti birleÅŸtirdik. Havayolunu halkın yolu haline getirdik.”


BAÅžBAKAN’A ÖDÃœL VERÄ°LECEK


Binali Yıldırım, bölünmüş yollarda can kaybının yarıya indiÄŸini, 2003′ten bu yana motorlu araç sayısının 8.2 milyondan 17 milyon 100 bine çıktığını bildirirken, “Yolculukların yü de 90′nın, ka aların 3 kat arttığını ancak kayatını kaybedenlerin sayısında yü de 50 a alma olduÄŸunu bildirirken, “Yılda 2 bin 500 insan. 10 yılda yaklaşık 20 binin ü erinden insanın hayatından bahsediyoru . Bırakın 20 bini 1 tek insanımı ı yaÅŸatmak bile dünyaya bedeldir. EÄŸer bunu baÅŸardıysak, bölünmüş yollar buna hi met ettiyse şükrolsun. Bunların sonucu 4 Nisan’da baÅŸbakanımı ın baÅŸkanlığında Yüksek Trafik Ä°stiÅŸare toplantısı yapılacak. Orada Dünya SaÄŸlık Örgütü bölünmüş yollardaki baÅŸarıdan dolayı, sayın baÅŸbakanımı a yılın en baÅŸarılı baÅŸbakanı ödülünü verecek. Trafik ka alarında saÄŸlanan bu a almadan dolayı. Yollardaki bu baÅŸarı; ülkemi in baÅŸarısıdır” dedi.


TELEFONU BAKAN’IN YÃœ ÃœNE KAPATTI


Tesisin açılışının ardından çalışanlarla sohbet eden Yıldırım, çaÄŸrı merke indeki bir operatörün yerine geçerek, bir süre müşterilerle görüştü. Merke i arayan ve hattıyla ilgili iÅŸlem yapmak isteyen müşteriye, “Ben Binali kiminle görüşüyorum. Turkcell müşteri hi metlerinden arıyorum. Ben önce si i tanıyayım kiminle görüşüyorum. Kusura bakma samimiyetten böyle konuÅŸuyorum” dedi. Yıldırım, görüşme sırasında konuÅŸmasından dolayı müşterinin telefonu kapattığını belirterek, “Adam bu nasıl hi mettir, nasıl konuÅŸuyorsun diyerek kapattı” dedi.


Beyko ’da oturduÄŸunu söyleyen diÄŸer bir müşteriye Yıldırım’ın, “Çok gü el yer orası Ortaçayır’ı bilir misin? Ben de oraya yakın oturuyorum” demesi, gülüşmelere neden oldu. Bakan Yıldırım, “Ben Trab on’da çaÄŸrı merke i açılışı yaptım, senin çaÄŸrını da ben karşıladım.UlaÅŸtırma Bakanı hakkında bir fikrin var mı?” sorusuna ‘yok’ yanıtı alınca ‘iyi ne kadar gü el” demesi yanındakilerle birlikte gülüşmelere neden oldu.



Bakan'ın şoke olduğu an

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder