27 Mart 2013 Çarşamba

Koramiral'in isyanı

“Ayrı yerlerde görev yapıp aynı bilgisayara kayıt yapamam. Ä°ftiralar mesleÄŸimden soÄŸuttu.”


Hakkında ‘Suç iÅŸlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak’, ‘Yasaklanan bilgileri temin etmek’ suçlamasıyla 2-6 yıl hapis ce ası istenen Koramiral Veysel Kösele, 14 Eylül 2012 tarihinde tutuklandı. Koramiral Kösele o tarihte Terörle Mücadele Kanunu’nun 10′uncu Maddesi ile görevli 1 No’lu Hakim Serdar Ergül tarafından alınan ifadesinde, hiçbir örgütsel faaliyet içinde bulunmadığını söyledi.


Kösele, Pandora veri tabanında bulunan ‘Koordinatör/Safiye Köten/Veysel Kösele’ baÅŸlığında bulunan 6 belgeyi hiçbir aman suç örgütünün veri tabanına kayıt etmediÄŸini, kendisiyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirtti. Kösele, 2008 yılında Deni Kuvvetleri Komutanlığı’nda tümamiral rütbesiyle personel baÅŸkanı görevinde bulunduÄŸunu ‘Amiral terfi sistemi’ dosyasındaki belgenin kendi sorumluluÄŸundaki ÅŸubelerden biri tarafından Genelkurmay’a bildirilmek ü ere görüş içeren belge olduÄŸunu, ancak bu belgeyi hiçbir aman suç örgütünün veri tabanına kayıt etmediÄŸini söyledi.

‘Komutanatavsiyeler.doc’ isimli dosyada 2011 Yüksek Askeri Åžura amiral terfilerine yönelik ‘Komutana önerilerim’ isimli belgeye dair soruya Kösele, o tarihteki YAÅž’ta koramiralliÄŸe terfi ettiÄŸini, bu belgede adının ne maksatla kimler tarafından ya ıldığını bilmediÄŸini ifade etti.


Deni Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele şöyle dedi:
“Bana kimse tarafından ÅŸantaj ya da tehdit yapılmadı. Bu belgeler iddia edilen veri tabanına kaydedilme tarihinde Deni Kuvvetleri personel baÅŸkanlığı görevini yaptığım tarihleri içermektedir. Bu belgelerin son kayıt tarihi olarak da çıkarma filosunda görev yaptığım tarihleri içermektedir. Bu büyük bir çeliÅŸkidir. Tamamen ayrı yerlerde görev yaptığım sırada aynı bilgisayara bu ÅŸekilde kayıt yapılması mümkün deÄŸildir. 43 yıldır onurlu bir ÅŸekilde görevimi yerine getiriyorum. Hakkımdaki isnatlar beni son derece ü müştür, mesleÄŸimden beni soÄŸutmuÅŸtur, suçsu um.”

Koramiral Kösele, soru ü erine sanık Safiye Köten ve Onur Süer’i tanımadığını söyledi. Kösele, 2009-2011 arasında Foça’da görev yaptığını, Safiye Köten’in eski Foça Kaymakamı’nın kı ı, örgütün bir diÄŸer yöneticisi olduÄŸu iddia edilen Onur Süer ise Foça Çıkarma Gemisi Komutanlığı’nda görevli yaklaşık 500 kiÅŸiden birisi olduÄŸunu savcılık aÅŸamasında öğrendiÄŸini, yaptığı görev nedeniyle insanların kendisini tanıyabileceklerini dikkat çekti.






No tags for this post.
Koramiral'in isyanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder