27 Mart 2013 Çarşamba

Abdullah Gül'ün askerlik anıları

Abdullah Gül’ün askerlik arkadaşı CumhurbaÅŸkanı ile vatani görevleri sırasında yaÅŸadıklarını anlattı.


Vatani görevini 1981 yılında Ä°stanbul Tu la Piyade Okulu 1. Tabur’da yapan CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül’ün askerlik arkadaşı, anılarını anlattı.


Kayserili iÅŸadamı Mustafa Mutlu, öğretmenlik mesleÄŸinin 8. yılında kısa dönem askerlik yaptığını ifade ederek, “AskerliÄŸim, 1981 yılının Temmu -Kasım dönemine isabet etti. Tu la Piyade Okulu 1. Tabur’da vatani görevimi yapmaya baÅŸladım. CumhurbaÅŸkanımı Abdullah Bey ile beraber askerlik dönemini yaÅŸadık. Askerde bölüklerimi ayrıydı ama aynı birlik içerisindeydik. CumhurbaÅŸkanımı Abdullah Gül ile aramı da hemÅŸehrilik açısından bir yakınlık sö konusuydu” diye konuÅŸtu.


Anılarını paylaÅŸan Mutlu, asker Abdullah Gül’ü ÅŸu sö lerle anlattı:


AĞIR KİŞİLİĞİ, BİR AĞABEY GÖRÜNÜMÜYLE, SORU SORULAN BİRİYDİ


“Abdullah Bey, ağır kiÅŸiliÄŸi, istikrarlı hayat dü eni, bir aÄŸabey görünümüyle kendisinden fikir alınan, soru sorulan bir insandı. BoÅŸ amanlarında kitap okurlardı ve sıkça da satranç oynadıklarını gördüm. Abdullah aÄŸabeyimi , yıllar sonra memleketimi in başına cumhurbaÅŸkanı olarak geldi. CumhurbaÅŸkanlığı dönemi hepimi i derinden etkiledi ve kendisiyle gurur duyuyoru .”






ASKER ARKADAÅžLARIYLA AYNI KAREDE


Mutlu, askerlik anılarını anlatırken CumhurbaÅŸkanı Gül ile birlikte çektirdikleri fotoÄŸrafları da paylaÅŸtı. Basın yayın organlarında, CumhurbaÅŸkanı Gül’ün lise yıllarında futbol oynadığının bildirilmesi ve futbolculuk günlerinden kalan bir fotoÄŸrafın yayınlanması ü erine CumhurbaÅŸkanı Gül ile olan askerlik anılarını kamuoyuyla paylaÅŸmak istediÄŸini ifade etti.


31 YILDIR SAKLADIĞI RESMİ MÜ EYE HATIRA OLARAK VERDİ


Mutlu, “AskerliÄŸimi den 31 yıl sonra, ‘Bi de de sakladığımı bir resim vardı’ diye bu fotoÄŸrafı buldum. Abdullah Bey fotoÄŸrafta bir lider görünümünde duruyor. Adına eserler ya ılan, üniversite kurulan, böyle iftihar ettiÄŸimi bir büyüğümü ün askerlikle ilgili bilinmeyen yönünün de ortaya çıkmasını istedim. CumhurbaÅŸkanımı Abdullah Gül gibi hakikaten büyük insanların okuduÄŸu Kayseri Lisesi’nde kurulacak mü eye bir hatıra da bi den olsun diye, bu fotoÄŸrafı 31 yıl sonra göstermeyi ar u ettim” diye konuÅŸtu.



Abdullah Gül'ün askerlik anıları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder