31 Mart 2013 Pazar

Türkmen Konseyi kuruldu

Suriye’deki Türkmenlerin meÅŸru temsilcisi olacak Türkmen Konseyi kuruldu.Suriye Türkmenleri 2. Genel Kongresi’nde, Suriye’deki Türkmenlerin meÅŸru temsilcisi olacak Türkmen Konseyi kuruldu.


Suriye Türkmenleri Forumu’nun Ankara’da dü enlediÄŸi 3 gün süren kongrenin son gününde, 39 kiÅŸiden oluÅŸan Türkmen Konseyi’nin üyelerinin seçim iÅŸlemi gerçekleÅŸtirildi.


Kongrede, 350 Türkmen temsilci konsey üyelerinin seçimi için oy kullandı. Kongrede 35 üyeden oluÅŸması beklenen konsey üye sayısı 39′a, yönetim kurulu üye sayısı da 7′den 9′a çıkarıldı.


Suriye Türkmenleri Fahri BaÅŸkanı ve Türkmen Parlamentosu BaÅŸkanı Muhammed Åžandır, oylama iÅŸleminin ardından yaptığı konuÅŸmada, “Konseyin kurulması Türkmenler için yeni bir baÅŸlangıç olacak. Onlar Suriye devriminde ü erlerine düşen fedakarlığı yaptı” dedi.


Åžandır, Türkmenlerin Ankara’da bir araya geldiÄŸi esnada Esed rejiminin Suriye halkına ö ellikle de Türkmenlere baskı uygulamaya devam ettiÄŸini dile getirdi.


Kongre boyunca her bölgenin konseyde kendi temsilcisini seçmesi, konseyin 3 ayda bir toplanması ve yeni konsey seçilinceye kadar bir yıl süreyle görevde kalmasını içeren iç tü ük ü erinde tartışmalar yapıldı.


Türkmen Konseyi, Suriye Ulusal Konseyi(SUK), Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonu(SMDK) ve Türkiye hükümetinden tam destek aldı.


Kongreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı George Sabra ve Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyeleri katıldı.
Kaynak: AA



Türkmen Konseyi kuruldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder