27 Mart 2013 Çarşamba

Perakendeciler Erzurum'da buluştu

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), Retail Türkiye(RT) iÅŸbirliÄŸiyle dü enlenen, ‘DoÄŸu Anadolu Perakende Konferansı’ Er urum Polat Otel’de gerçekleÅŸtirildi.TPF ve RT tarafından dü enlenen konferansta, bölgesel sektörel kalkınma, teÅŸvikler, eÄŸitim, istihdam ve diÄŸer problemler ele alındı. Konferansa perakendecilerin yanı sıra üretici ve tedarikçi firme telsilcileri de katıldı. TPF Genel BaÅŸkanı Selamet Aygün, Türkiye’de ve dünyada perakende sektörünün önemli olduÄŸunu söyledi. Yerel perakende firmalarının güçlendirilmesi için yerel ve mülki idarelere büyük rol düştügünü ifade etti. Türkiye prekakendesinin 3- 5 büyük firmanın eline bırakılmaması gerektiÄŸine vurgu yapan Aygün bunun için yasal dü enlemelerin ivedilikle çıkarılmasını beklediklerini kaydetti. Birlik kültürünün önemli olduÄŸunu da belirten Selamet Aygün, “Uluslararası ve ulusal büyük perakende markalalarına karşı birlik ve orütaklık kültürü oluÅŸturulmalı.Yerem perakende firmalarına üretim ve istihdamları teÅŸvikleri saÄŸlanmalı.” dedi.


Aygün, TPF olarak eÄŸitime büyük önem verdiklerini de dile getirerek, “Sektörde en byük problemimi kalifiye eleman bulmak. Bunun önüne geçmek için Milli EÄŸitim Bakanlığı ile protokol im alayarak kalifiye eleman kursları dü enledik. Son 6 yılda 8 bin sertifikalı elemanı sektöre ka andırdım.” diye konuÅŸtu. Aygün, ayrıca TPF olarak Perakande Akademisi kurmak için giriÅŸim baÅŸlattıklarına da iÅŸaret etti. Selamet Aygün, çevreye duyarlı olduklarını ve bu amaçla da naylon poÅŸet yerine be çanta kullanımının yaygınlaÅŸması için gayret gösterdiklerini de sö lerine ekledi.


DoÄŸu Anadolu Perakendeciler BaÅŸkanı Ömer Dü gün, bölge olarak iklim ÅŸartlarından olumsu etkilendiklerini dile getirdi. Dü gün, ö ellikle kış mevsiminde tüketicilere ta e seb e ve meyve sunumunda sıkıntılar sıkıntılar yaÅŸadıklarını anlattı. Vali Sebahattin Ö türk, yerel perakende firmalarının ulusal ve uluslararası marka haline gelebilmeleri, rekabet güçlerinin artabilmesi için sermaye ortaklığına gitmeleri çaÄŸrısında bulundu. Vali Ö türk, bu sayede yerli perakendecilerin ulusal ve uluslararası pa arlarda sö sahisi olabileceklerine iÅŸaret etti. BaüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ahmet Küçükler, yerel üretecileri desteklemek amacıyla alış veriÅŸlerinde yerel markalarını tercih ettiÄŸini anlattı. Er urum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis BaÅŸkanı Saim Ö akalın, sektörün geliÅŸmesinde AVM’lerin öneminden bahsetti. Ö akalın, güç birliÄŸi ve kollektif ruhun da sektörel geliÅŸime bölgesel katkı saÄŸlayacağını vurguladı. Ticaret Borsası BaÅŸkanı Hakki HınıslıoÄŸlu ise yerel üreticileri ve parekendecilerini her aman desteklerini deÄŸinerek, “Yıllar önce yerel tükecilerin ve imalatçıların korunması amacıyla,”E urum Çarnşı Pa ar’ isimli kampanya baÅŸlattık. Bu kampanyaya destek verenler olduÄŸu gibi bundan rahatsı lık duyup konuyu yargıya taşıyanlarda bulundu.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.


Program daha sonra alanlarında u man eğitimci, işadamları tarafından perakendecilere yönelik eğitim sunuları ile sona erdi.



Perakendeciler Er urum'da buluÅŸtu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder