28 Şubat 2013 Perşembe

Vali Daşöz, organlarıyla 5 kişiye şifa olan öğrencinin ailesini ziyaret etti

Manisa Vali Halil Ä°brahim Daşöz, Turgutlu ilçesinde solunum yetmezliÄŸine baÄŸlı geçirdiÄŸi kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ve organlarıyla beÅŸ kiÅŸiye ÅŸifa olan üniversite öğrencisi Refiye Karaarslan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

MANÄ°SA (CÄ°HAN)- Manisa Vali Halil Ä°brahim Daşöz, Turgutlu ilçesinde solunum yetmezliÄŸine baÄŸlı geçirdiÄŸi kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ve organlarıyla beÅŸ kiÅŸiye ÅŸifa olan üniversite öğrencisi Refiye Karaarslan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vasiyeti üzerine ailesi tarafından organları bağışlanan üniversitesi öğrencisi Refiye Karaarslan’ın 2 böbreÄŸi, karaciÄŸeri, akciÄŸeri ve pankreası nakil bekleyen 5 hastaya ÅŸifa olacak.

Ergenekon mahallesindeki evlerinde taziyeleri kabul eden acılı Karaarslan ailesini ziyarette, Vali Daşöz, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ve Turgutlu Müftüsü Nizamettin Doğan bulundu.

Aileye baÅŸsaÄŸlığı dileyen Vali Daşöz, “Organ bağışı konusundaki hassasiyetinizden dolayı tebrik ediyorum. Kızımızın organları baÅŸka insanlarımızın yaÅŸamasına umarım vesile olur. Organ bağışı çok önemli, tüm kurumlarımızın bu konuya hassasiyet göstermeleri gerekir. Ben de daha önce organlarımı bağışlamıştım. Organ bağışı teÅŸvik edilmesi gereken hayırlı bir iÅŸ. Sizin bu davranışınız her türlü takdirin üzerinde örnek bir davranış.” dedi.

Baba Ercan Karaarslan, bütün müdahalelere raÄŸmen kalp krizi sonucu kızının cumartesiyi pazar gününe baÄŸlayan gece beyin ölümünün gerçekleÅŸtiÄŸini söyledi. Baba Karaarslan, “Kızımın kendi vasiyeti, eÅŸimin ve kız kardeÅŸinin isteÄŸi üzerine organlarını bağışladık. Bu bağışla birlikte hem kızımızın vasiyetini yerine getirdik hem de baÅŸkalarının hayatlarına umut olduÄŸumuzu düşünüyoruz. Kızım hasta olmadan uzun süre önce yaklaşık 5 veya 6 yıl önce organlarını bağışlayacağını söylemiÅŸti. Küçük kızım da bu konuda oldukça duyarlı ve ısrarcı, ablası gibi o da bir ÅŸey olursa kendi organlarının da bağışlanmasını istediÄŸini söylüyor. Umarım kızımın organları baÅŸka insanların umudu olur.” diye konuÅŸtu.

Organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olmasını isteyen baba Karaarslan, şöyle devam etti: “Kızım Refiye ile birlikte biz aile olarak organ bağışı adına bayrak açtık. Bütün akrabalarım organlarını bağışlayacaklarını ifade etti. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Çünkü kimin ne zaman neye ihtiyacı olacağını bilemiyoruz. Umarım Türkiye’de organ sıkıntısı çekilmez hale gelir. Organ bağışının artması en büyük dileÄŸim. Organ bağışı Türkiye’nin kanayan yarası, inÅŸallah organ bağışı ülkemizde artar ve farklı hayatlara umut olurlar.” CÄ°HAN


Vali Daşöz, organlarıyla 5 kişiye şifa olan öğrencinin ailesini ziyaret etti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder