26 Şubat 2013 Salı

Meteoroloji'den flaş açıklama!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı yağışlı hava geliyorMeteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatı kesimlerinden itibaren yağışlı havanın, yarın akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği beklendiğini ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yarın batı bölgelerde, Perşembe günü ise kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (4-10 derece) azalacağı tahmin edildiğini açıkladı

Yurdun bugün kuzeybatı kesimlerinden itibaren yağışlı havanın, yarın akÅŸam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soÄŸuk havanın etkisine gireceÄŸi bekleniyor. Marmara ve kuzey ege kıyılarında baÅŸlayacak yaÄŸmur ve saÄŸanak ÅŸeklindeki yağışların yarın Marmara, Ege, Göller Yöresi, Karadeniz, İç ve DoÄŸu Anadolu’nun kuzeyinde görülmesi bekleniyor. Yağışların yaÄŸmur ve saÄŸanak, DoÄŸu Anadolu’nun kuzeyi ve DoÄŸu Karadeniz’in iç kesiminde kar, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yaÄŸmur ÅŸeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Perşembe günü Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyıları dışında tüm yurtta yağış bekleniyor. Yağışların kıyılar ile Güneydoğu Anadolu yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Soğuk ve Yağışlı havanın Cuma günü yurdun doğusunda etkili olduktan sonra Cumartesi günü yurdu terk edeceği tahmin ediliyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yarın batı bölgelerde, Perşembe günü ise kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (4-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Ani sıcaklık düşüşü ile yurdun doÄŸu, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yaÄŸmur ve kar yağışı beklendiÄŸinden; ulaşımda aksamalar, DoÄŸu Karadeniz’in iç kesimleri ile DoÄŸu Anadolu’nun kuzey ve doÄŸusunda meydana gelebilecek çığ tehlikesi vb. olumsuzluklara karşı vatandaÅŸların dikkatli olması gerekiyor.(MUK)


Meteoroloji'den flaş açıklama!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder