26 Şubat 2013 Salı

Rüşvet davasında savcıya 5 yıl hapis

Edirne’de bir cumhuriyet savcısı, “rüşvet almaya teÅŸebbüs” suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 9′uncu duruÅŸmaya savcı C.K katılmazken, avukatları Mustafa Yüksel ve Edip Can Yayalar ile Hazine avukatı Aysel Dinç hazır bulundu.

Avukatlar Yüksel ve Yayalar, mahkemeye yazılı savunma vererek, müvekkillerinin davadan beraatini talep etti.

Karar için verilen aranın ardından 1. Ağır Ceza Mahkemesi BaÅŸkanı ÅžimÅŸek Küyük, C.K’nın, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde cumhuriyet savcısı olarak görev yaptığı sırada iÅŸ adamı S.K hakkındaki soruÅŸturmada görevinin gereklerine aykırı hareket ettiÄŸini ve “rüşvet almaya teÅŸebbüs” suçunun kanıtlandığını söyledi.

Kararda, C.K’ya önce 6 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısı olarak görev yaptığı için cezayı 8 yıla çıkardı. Ardından, rüşvet suçu teÅŸebbüste kaldığı için cezayı yeniden 6 yıla indiren heyet, mahkemedeki iyi halini de göz önünde bulundurarak sanığın cezasını 5 yıl hapse düşürdü.

Öte yandan, C.K’nın cumhuriyet savcılığı yetkilerinin 5 yıl kullanılmasını yasaklayan mahkeme heyeti, kararın bir örneÄŸinin de Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Genel SekreterliÄŸi’ne gönderilmesine hükmetti.


Rüşvet davasında savcıya 5 yıl hapis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder