24 Şubat 2013 Pazar

iPhone New York'ta Suç Oranını Arttırıyor

New York’ta iPhone’dan kaynaklanan hırsızlık olaylarının çok yüksek adetlere yükseldiÄŸini açıkladı.

iPhone’un New York’ta sahip olduÄŸu popülerlik nedeniyle New York konsey üyesi Ray Kelly ÅŸirketi ÅŸehirdeki suç oranlarını arttırmakla suçladı ve iPhone’dan kaynaklanan hırsızlık olaylarının çok yüksek adetlere yükseldiÄŸini açıkladı.

Apple ise bu durumla baş edebilmek için New York Polis Departmanı (NYPD) ile ortak bir çalışma gerçekleştirmenin peşine düştü. Bu bağlamda Apple polis departmanına cihazların mevcut konumunu bildirerek hırsızlık ve yeniden satış vakalarının nerelerde gerçekleştiğini bildirecek. Ayrıca polis departmanı hali hazırda seri numarası kaydı, cihaz sahiplerinin iletişim bilgilerinin toplanması ve hırsızlığın en çok gerçekleştiği konumlardan polis devriyeleri gibi oldukça agresif önlemleri hali hazırda almış durumda.

NYPD’den gelen resmi açıklama ise New York Post’un bildirdiÄŸine göre ÅŸu ÅŸekilde oldu:

“Apple ürünlerini çalan bireyleri bulmanın yollarını arıyoruz ve ardından cihazları gerçek sahiplerine döndürmek istiyoruz. Bunun için hırsızlığın gerçekleÅŸtiÄŸi durumları bilmemiz gerekmekte.”

Bu yüksek hırsızlık oranının özellikle zor deÄŸer kaybeden cihazlar olmaları ve ikinci elde de yüksek fiyatlardan satılmaları nedeniyle iPhone’larda gerçekleÅŸtiÄŸi de açıklananlar arasında.

Kaynak: tamindir.com


iPhone New York'ta Suç Oranını Arttırıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder