28 Şubat 2013 Perşembe

Erdoğan'a Suikast Girişimi Son Anda Önlendi!

BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan’ı hedef alan suikast timi son anda durduruldu. 6 DHKP-C üyesi silahlarıyla birlikte yakalandı.


Emniyet Ä°stihbarat Daire BaÅŸkan Yardımcısı Gürsel Aktepe’nin kısa açıklamasıyla gündeme gelen BaÅŸbakan ErdoÄŸan’a yönelik suikast giriÅŸiminin detayları ortaya çıktı. NTV’den Gökhan Gerçek’in haberine göre; geçen yıl BaÅŸbakan’ın evinin yakınlarında keÅŸif yapan DHKP-C üyeleri silahlarıyla birlikte yakalandı.


SUİKAST NASIL ÖNLENDİ?


Takip, terör örgütünün Çorum sorumlusu Umut Åž.’nin diÄŸer örgüt mensubuyla yaptığı görüşmeyle baÅŸladı.


Umut Åž. konuÅŸmada “BaÅŸbakan’ın Subayevleri’nde bulunan evinin yakınlarında bir arkadaşımı var. Gerekli keÅŸifler tamamlandı. BaÅŸbakan’ın evinin çevresinde güçlü sinyal kesiciler bulunuyor. Bu yü den hiçbir cep telefonu ve X-Ray ciha ı çalışmıyor” sö leri ile BaÅŸbakan’ın evinin durumuyla ilgili bilgi veriyordu.






Güvenlik güçleri bir yıl boyunca örgüt elemanlarını takibe aldı. Sakarya Caddesi’nde bir cafede silah ve mühimmat alışveriÅŸi yapıldığı tespit edildi.


Eylem için ha ırlıkların tamamlandığı anlaşılınca operasyon başlatıldı. Örgüt üyesi İlhan K. iki silah ve çok sayıda mermi ile birlikte yakalandı.


KROKÄ° VE SÄ°LAHLAR BULUNDU


Ä°lhan K.’nın baÄŸlantıda olduÄŸu anlılara yönelik operasyonda DHKP-C terör örgütünün Ankara sorumlusu Emel K. ve çok sayıda örgüt üyesi gö altına alındı.


Ä°lhan K.’nın kaldığı evde yapılan aramalarda BaÅŸbakan’ın evinin olduÄŸu bölgeyi gösteren haritalar ve krokiler bulundu. Ayrıca, hakim ve savcılara ait evlerin, araçların fotoÄŸrafları da vardı.


BAÅžBAKAN’I HEDEF ALAN AÇIKLAMA


1 Åžubat 2013′de Ankara’daki ABD BüyükelçiliÄŸi’ne dü enlenen canlı bomba eyleminden sonra açıklama yapan terör örgütü, yine BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ı hedef alan ifadeler kullanmıştı.



Erdoğan'a Suikast Girişimi Son Anda Önlendi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder