26 Şubat 2013 Salı

Apo'ya Kandil'den cevap

PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan, teröristbaşı Öcalan’a cevap verdi

PKK’nın üst düzey yöneticilerinden KCK Yürütme Konseyi Ãœyesi Duran Kalkan KCK ve PKK’nın Ä°mralı görüşmelerine bakış açısını anlattı Duran Kalkan Ä°mralı ziyaretleri için “Belli ki bazı ÅŸeyler hazırlanmaya çalışılıyor. GeçmiÅŸte de bu tür görüşmeler olmuÅŸtu” dedi.

Kalkan sözlerine “Çözümün, barışın arka planını hazırlıyoruz. Zihniyet temelini hazırlıyoruz. Hala bir hazırlık çalışması içinde olunduÄŸu anlaşılıyor. Bir kararlılık, netlik var. Fakat bu bir sonuç deÄŸil. Hatta bir baÅŸlangıç bile deÄŸil, hatta bir baÅŸlangıcın arayışı denilebilir.” dedi.

PKK KAÇIRDIKLARI KİŞİLERİ NE ZAMAN BIRAKACAK?

Ä°HD Diyarbakır ÅŸubesi kayıtlarına göre 6′si asker, 1′i polis ve 1′i Kaymakam adayı olmak üzere PKK’nın elinde toplam 8 kiÅŸi bulunuyor. KCK yöneticilerinden Duran Kalkan bu kaçırılan kiÅŸiler için bunları söyledi.

“Ä°nsani açıdan da, politik açıdan da diyeceÄŸimiz, reddedeceÄŸimiz, katılmayacağımız bir durum yok.. Serbest bırakma hangi koÅŸullarda olur; bir boyutu süreçle baÄŸlantılı olur. Ä°yi niyet yaklaşımları olarak karşılıklı bu tür adımlar gündeme gelebilir. Ä°kincisi, arabulucular olur, karşılıklı görüşmeler olursa böyle bir durum yine geliÅŸebilir. Bizim insanları uzun tutma, çok tutma, tutuklu yapma gibi bir niyetimizin yaklaşımımızın olmadığı açık. Uyarı olarak bunu yaptık. ”

“ERDOÄžAN HEM ÇEKÄ°L DÄ°YOR AMA BOMBALIYOR”

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın “Bölücü terör örgütü ya silah bıraksın yada ülkeyi terk etsin” sözlerini deÄŸerlendiren Duran Kalkan şöyle konuÅŸtu: Kürt halkını, mücadele gücünü yumuÅŸatmaya çalışıyor. Ama kendi vurma güçlerini hazır tutuyor. Burada akıl alır bir ÅŸey.

PKK gitsin sorun çözülsün deniyor. PKK sorun falan deÄŸil. Soruna çözüm arıyor. Sen çöz, PKK mevcut PKK olmaktan çıkar. Çözmezsen ne yaparsan yap PKK’yi deÄŸiÅŸtiremezsin. Yok edemezsin.

“PKK SÄ°LAH BIRAKACAK MI?” SORUSU

PKK’nın çözüm sürecinde neler yapacağı sorusuna Duran Kalkan herÅŸeyi önce devletten beklediÄŸinin sinyalini verdi.

İşte o açıklamalar;

PKK’nin yapabileceÄŸi ÅŸeyler sınırlıdır. Ve PKK sorunu açığa çıkartıp çözümü dayatmakla mükelleftir. Çözüm üretecek güç devletir, hükümettir. Çözüm onların yaklaşımlarıyla olacak. Onlar çözümü geliÅŸtirirlerse ben ÅŸu güvenceyi verebilirim PKK adına, -bu PKK’nin genel görüşüdür-, PKK Kürt sorununun çözümünde ve Türkiye’nin demokratikleÅŸmesi önünde asla engel deÄŸildir, olmayacaktır. Hiçbir zaman çözüm adımları geliÅŸsin bizimle olsun demiyoruz, PKK’nin yöneticilerinin öyle Türkiye’yi veya Kürt toplumunu yönetme tutkuları yoktur. Bunu söyleyenler yanılıyorlar. Ama Kürt sorununu çözmede de sonuna kadar kararlılar.


Apo'ya Kandil'den cevap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder