26 Şubat 2013 Salı

AKP'li Enç: İktidarımız döneminde üniversitesiz il kalmadı

AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Gökçen Özdoğan Enç, 3 Kasım 2002 yılında iktidara geldiklerinde ülkede üniversite sayısının 41 olduğunu, geçen 11 yıl içinde üniversitesiz il kalmadığını söyledi.

Gökçen ErdoÄŸan Enç, Türkiye Öğrenci Konseyi (TÖK) tarafından Antalya’da gerçekleÅŸtirilen ‘Yarının Liderleri’ projesi kapsamında düzenlenen programda 400 üniversiteli bayan öğrenci ile bir araya geldi.

Gelecekte iyi bir eser bırakmak için azim ve kararlılıkla yollarına devam ettiklerini belirten Enç, baÅŸarının ön ÅŸartı, baÅŸarabilmeye inanmaktan geçtiÄŸini kaydetti. Enç, “Bizler sizlere gençliÄŸimize inanıyor ve güveniyoruz. Bu ülkenin geleceÄŸi sizlersiniz. Sorumluluklarıyla kendine güvenen geleceÄŸe azimle bakan bir gençlik yetiÅŸiyor. Ä°ktidara geldiÄŸimiz günden beri en büyük önemi eÄŸitime, en büyük yatırımı eÄŸitime yapıyoruz. 2002 yılında 41 ilde üniversite yokken ÅŸimdi üniversitesiz il kalmadı. Gelecekte iyi bir eser bırakmak için azim ve kararlılıkla yolunuza devam edin.” dedi.

KADINA KARŞI HER TÜRLÜ ŞİDDETİ KINIYORUZ

Ä°ktidarları döneminde kadınlara yönelik yasal düzenlemeler hakkında öğrencilere bilgilendirme yapan Enç, kadına yönelik her türlü ÅŸiddeti kınadıklarını söyledi. Toplumsal cinsiyet eÅŸitliÄŸi için TBMM’de Kadın Erkek Fırsat EÅŸitliÄŸi Komisyonu kurulduÄŸunu hatırlatan Enç, kadına ÅŸiddete ‘dur’ diyecek, toplumun çeÅŸitli kesimleri ve kadın örgütleriyle birlikte uzun süre üzerinde çalışılan Ailenin Korunması ve Kadına Åžiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı, 8 Mart 2012 Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yasalaÅŸtığını ifade etti.

Türkiye Öğrenci Konseyi Koordinatörü NurefÅŸan Ekim, öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilerin sorularını cevaplayan Enç’e teÅŸekkür ettiklerini kaydetti.


AKP'li Enç: İktidarımız döneminde üniversitesiz il kalmadı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder