26 Şubat 2013 Salı

2 milyar dolarlık dev anlaşma

Ankara’daki Türk-Alman zirvesi, büyük bir habere de sahne oldu… Dev adımı Anadolu Grubu atıyor

Ankara’da yapılan 325 milyar dolarlık dev Türk-Alman zirvesinden 2 milyar dolarlık iÅŸbirliÄŸi haberi geldi. Tuncay Özilhan’ın başında olduÄŸu Anadolu Grubu bir Alman firması ile 2 milyar dolarlık anlaÅŸmaya gidiyor.

Ekonomi Bakanı Zafer ÇaÄŸlayan, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın davetlisi olarak iki günlük ziyaret için Türkiye’ye gelen Almanya Federal Cumhuriyeti Åžansölyesi Angela Merkel’in de katıldığı “II. Türk-Alman CEO Forumu”nun ardından Türk ve Alman iÅŸ dünyasına iliÅŸkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Toplantıda 5 iÅŸadamının enerji, finans ve ulaşımda iÅŸbirliÄŸi alanında önemli konuları masaya yatırdığını dile getiren ÇaÄŸlayan, 16 Alman ÅŸirketinden 10′unun Türkiye’de yatırımlarını olduÄŸunu belirtti.

Bir gazetecinin, Forum’da somut bir birleÅŸme veya ortaklık olup olmadığını sorması üzerine Bakan ÇaÄŸlayan, “Vardı, Tuncay Özilhan’ın firmasının bir Alman firması ile yaklaşık 2 milyar dolarlık bir anlaÅŸması söz konusuydu. Ama toplantının akışından dolayı herhalde yetiÅŸmedi. Enerji ile ilgili bir iÅŸbirliÄŸi yapacaklardı” diye konuÅŸtu.


2 milyar dolarlık dev anlaşma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder