26 Şubat 2013 Salı

Lavrov'dan muhalefete çağrı

Rusya DışiÅŸleri Bakanı Lavrov, Suriye muhalefetini rejimle görüşmeleri baÅŸlatmaya çağırdı.Rus Interfaks haber ajansına göre, Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry ile Berlin’de yaptığı görüşmeden sonra gazetecilere, Roma’da Batılı ülkelerin ve bazı bölge ülkelerinin temsilcileriyle görüşecek Suriye muhalefetine, diyalog lehinde olduklarını bildirmesi ve bu görüşmeleri adlandırmaları konusunda güvendiklerini belirtti.

Lavrov, “Åžam rejimi temsilcilerinin her iki tarafın müzakere ekibinin olduÄŸu ve mümkün olduÄŸunda diyaloÄŸa baÅŸlamaya hazır olduklarını kendilerine bildirdiÄŸini” de ifade etti.

Sergey Lavrov, Kerry ile Berlin’de yaptıkları görüşmede, Suriyeliler arasındaki görüşmeleri baÅŸlatmaya yardım etmek konusunda ellerinden geleni yapma konusunda hemfikir olduklarını vurguladı.

Lavrov, ÅŸiddetin devam etmesinin kabul edilemeyeceÄŸi, Rusya ve ABD’nin, üzerlerine düşeni yapma noktasında kararlı oldukları yönündeki ortak görüşü paylaÅŸtıklarını belirtti.

“Elbette her ÅŸey bize baÄŸlı deÄŸil ancak hükümet ve muhalefet arasında en kısa sürede diyaloÄŸun baÅŸlamasını kolaylaÅŸtıracak koÅŸulları saÄŸlamak için üzerimize düşeni yapacağız” diyen Lavrov, “Kimse Suriyelilerin yerine onların sorunlarını gideremez ancak bunun görüşülmeye baÅŸlaması için müzakere masasına oturulması gerek” ifadesini kullandı.


Lavrov'dan muhalefete çağrı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder