24 Şubat 2013 Pazar

Kışanak'tan İmralı açıklaması!

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) EÅŸbaÅŸkanı Gültan Kışanak, Ä°mralı’da Abdullah Öcalan’la yapılan ve sır gibi saklanan görüşmeyle ilgili Bitlis’in Tatvan ilçesinde açıklamalarda bulundu

BDP Bitlis il örgütü tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen yemekte konuÅŸan Kışanak, “ArkadaÅŸlarımız Ä°mralı’ya gittiler, Sayın Öcalan’la görüştüler. Sayın Öcalan, baÅŸta kadınlar olmak üzere, evladını yitiren analar olmak üzere, tüm halkımıza sevgilerini, saygılarını, selamlarını gönderdi. Ben de halka güveniyorum dedi. Ben de size güveniyorum dedi. Bizlere, hepimize, BDP’ye, sizlere, milletvekillerine nasıl bir barış istiyorsunuz, nasıl yaÅŸamak istiyorsunuz, cesurca tartışın, cesurca önerilerinizi ortaya koyun, gelin hep beraber çözümün yol haritasını oluÅŸturalım. Onun için bugünlerde bizler halk olarak, örgüt olarak, nasıl bir çözüm istiyoruz, nasıl yaÅŸamak istiyoruz, barıştan ne anlıyoruz, barışın yolu ne olabilir, bunu tartışmak, bunun önerilerini geliÅŸtirmek durumundayız” dedi.

“HÃœKÃœMET ÖCALAN’IN YOL HARÄ°TASINA OLUMLU KARÅžILIK VERMELÄ°DÄ°R”

Öcalan’la devletin diyalog içerisinde olması ve görüşme yapmasını önemli bulduklarını belirten Kışanak, Öcalan’ın barış elinin geri çevrilmemesini ve yol haritasına olumlu bir karşılık vermesi gerektiÄŸini belirtti.

Kürt halkı adına AK Parti hükümetine ve devlete çaÄŸrıda bulunan Kışanak, “Bugün üzerimizde hem dostluÄŸun hem de dayanışmanın sıcaklığı var. Bugün bu salonda iyi ki varsınız. Barışı, çözümü, özgürlüğü ancak bizler getirebiliriz. Kendimize inanacağız, kendimize güveneceÄŸiz. Halkımıza ve Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’a güveneceÄŸiz. Bugünlerde barışı arıyoruz. Mücadelemizle, direnimizle yarattığımız barışın koÅŸullarını artık deÄŸerlendirmek ve bir çözüme kavuÅŸturmak istiyoruz. Çözüm, özgürlük belki bu yaralarımızın saÄŸ olması için merhem olur. Bu nedenle ben biliyorum ki her kesten çok evladını yitiren, evladının yolunu gözleyen analar barışı istiyor” diye konuÅŸtu.

“SAYIN ÖCALAN, ÇÖZÃœMÃœN YOL HARÄ°TASINI HAZIRLAYAN BÃœYÃœK BÄ°R BARIÅž Ä°NSANIDIR”

“Bugün gelinen noktada, eÄŸer hükümet, devlet sayın Öcalan’la görüşmeye baÅŸlamışsa, bu sizin emeÄŸinizdir, sizin mücadelenizdir, sizin fedakarlığınızın bir sonucudur.” diyen Kışanak, “Kürt halkının önderi, Sayın Öcalan’la devletin diyalog içerisinde olmasını görüşme yapmasını önemli buluyoruz. Ancak, biz ÅŸunu da çok iyi biliyoruz ki, sayın Öcalan özgür olmadan hiç birimiz kendimizi özgür kabul edemeyiz. Bugün Kürt halk önderi Sayın Öcalan, bir kez daha devlete, AK Parti hükümetine gelin cesur olun, bu sorunu çözelim diyor. Biz buradan halkımız adına AK Parti hükümetine, devlete ÅŸu çaÄŸrıda bulunuyoruz. Sayın Öcalan, çözümün yol haritasını hazırlayan büyük bir barış insanıdır. Bunun barış elini geri çevirmeyin. Önünüze koyacağı yol haritasına olumlu bir karşılık verin diyoruz. Bir taraftan Sayın Öcalan’la görüşüyorlar, ama bir taraftan da operasyonlar devam edecek diyorlar. EÄŸer barış istiyorsanız, eÄŸer çözüm istiyorsanız öldürmekten vazgeçeceksiniz. Ölüm siyasetinden, teslim alma siyasetinden vazgeçeceksiniz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“BÄ°TLÄ°S, KÃœRDÄ°STAN’IN KALBÄ°DÄ°R”

Bitlis’in Kürdistan’ın kalbi olduÄŸunu söyleyen, Kışanak, ÅŸunları söyledi: “Bitlis, Kürdistan’ın kalbidir. Tarihimizde önemli bir yeri vardır. Ulusal birlik konusunda, sizlere çok büyük görev düşüyor. Kürt halkının ulusal birliÄŸini saÄŸlayın. Bunu anlamayan birisi varsa kapısını çalın, gidin anlatın, deyin ki, aynı coÄŸrafyada yaşıyoruz. Aynı ülkede yaşıyoruz. EÄŸer özgürlüğü soluyacaksak, hep beraber soluyacağız. EÄŸer savaşın, ölümün acısını da yaÅŸayacaksak, hep beraber yaÅŸayacağız. Bugünler karar verme günüdür.

Gelin Kürt halkı, hep birlikte savaşın deÄŸil, özgürlüğün yanında yer alalım. Sayın Öcalan’ın elini güçlendirelim. Bu sorunu çözelim. Bunu herkese anlatmak bizim görevimizdir. Yine tüm Türkiye halklarına, iÅŸte Kürt halkı bir kez daha ortak bir gelecekle birlikte yaÅŸamaktan bahsediyor. Kürt halkı elini uzatıyor, demokratik birliÄŸe var mısınız, yok musunuz, deme günleridir. Tüm Türkiye halklarına da demokratik, birlikte, eÅŸit bir özgür yaÅŸamın ne kadar kıymetli olduÄŸunu anlatma günleridir. Bizler, BDP olarak sizlerden görev almış milletvekilleri olarak, bunu yapacağız. Kürdistan’ın dört bir yanında, Türkiye’nin dört bir yanında, birlikte özgür, eÅŸit bir yaÅŸam nasıl saÄŸlanabilir, bunu konuÅŸacağız, bunu tartışacağız, bunun örgütünü büyüteceÄŸiz. Sizler de bize, yoldaÅŸ olun. Hep beraber bu özgürlük yolunu yürüyelim. Yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun.”

Yapılan konuşmanın ardından salondakiler tarafından barış halayları çekildi.


Kışanak'tan İmralı açıklaması!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder