26 Şubat 2013 Salı

Petrol düşüşünü sürdürüyor

Petrol fiyatları ABD’de stokların yükseldiÄŸini gösteren anketlerle beraber geriledi

Petrol fiyatları, ABD stoklarının yükseldiği tahminleriyle beraber 7 haftanın en zayıf seviyesine geriledi. Petrol vadelileri, İtalyan seçimlerinden belirsizlik çıkması üzerine gerileyen hisseler ve euro ile beraber düştü.

West Texas Intermeditate (WTI) petrolü yüzde 1.3′e varan düşüşler yaÅŸayarak varil başına 91.92 dolara indi ve 4 Ocak’tan bu yana en zayıf seviyeye gerilemiÅŸ oldu. Bloomberg tarafından gerçekleÅŸtirilen bir ankete göre, ABD ham petrol stokları son 7 ayın en yüksek oranına ulaÅŸmış olabilir.

Londra merkezli Marex Spectron Group Ltd. emtia brokerı Guy Wolf, “Ä°talya’daki seçim sonuçlarından bağımsız olarak, çekirdek Avrupa hâlâ resesyonda” yorumunu yaptı.

Nisan vadeli WTI petrolünün varil fiyatı Londra saatiyle 13:01′de 65 centlik düşüşün ardından 92.46 dolar oldu. Vadeli kontratların iÅŸlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yüzde 18 altında gerçekleÅŸti.

Nisan vadeli Brent petrolün varili ise 1.44 dolar düşerek Londra merkezli ICE Futures Europe’da 113 dolara geriledi. Ä°ÅŸlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yüzde 10 üzerinde oldu.


Petrol düşüşünü sürdürüyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder