24 Şubat 2013 Pazar

‘Özel' işbirliğiyle yüzde 62 büyüdü

Vakıfbank içinde de özel sigortacılık bölümü oluÅŸturduklarını belirten Çetin: Yatırımlar sonuç verdi, ocakta banka sigortacılığında yüzde 62 büyüdükGüneÅŸ Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, sektörde ilk kez finansal bölge müdürlükleri kurduklarını, Vakıfbank içinde de özel sigortacılık bölümü oluÅŸturduklarını belirterek, “Yatırımlar sonuç verdi, ocakta banka sigortacılığında yüzde 62 büyüdük” dedi.

VAKIFBANK ile ortaklaşa banka sigortacılığına ağırlık veren Güneş Sigorta, yüzde 62 büyüme gerçekleştirdi. Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, banka sigortacılığında hedeflerinin yüksek olduğunu ve 2013 yılında yüzde 50 büyüme planladıklarını açıkladı. Çetin, banka sigortacılığının şirketlerin yeni tecrübe kazandığı, yeni ürünler ve stratejiler geliştirdiği bir alan olduğunu belirterek, bu potansiyeli değerlendirmek istediklerini kaydetti.

Bu çerçevede Vakıfbank içinde özel bir sigortacılık bölümü kurulduğunu ifade eden Serhat Süreyya Çetin, şunları söyledi:

“Ä°ki tarafın da birbirine artı deÄŸer kazandıracağı bir ortama sahibiz. Vakıfbank ile yapacağımız çalışmalar ve ortak projelerle banka sigortacılığında elde edilen artış, ÅŸirketimizi bu alanda daha ileri adımlar atmaya itti. Bu doÄŸrultuda, sigorta sektöründe ilk kez, sadece banka sigortacılığı alanında; satıştan operasyona, hasardan tahsilata kadar tüm süreçte faaliyet gösterecek Finansal Bölge Müdürlükleri kurma kararı aldık. 2013 Ocak ayından bu yana altı Finansal Bölge Müdürlüğümüz ile hizmet veriyoruz. Vakıfbank içinde de özel bir sigortacılık bölümü kuruldu. Vakıfbank’ın Türkiye geneline yayılmış 741 ÅŸubesi bulunuyor ve bu bizim için çok deÄŸerli bir kaynak. Yaptığımız bu yatırımın olumlu sonuçlarını ise ilk ay itibari ile almaya baÅŸladık.”

KASKO VE SAĞLIKTA BÜYÜYECEĞİZ

Serhat Süreyya Çetin, Vakıfbank ile yaptıkları iÅŸbirliÄŸi sayesinde 2013′ün Ocak ayında banka sigortacılığında yüzde 62 büyüdüklerini de söyledi. Banka sigortacılığının GüneÅŸ Sigorta içindeki payının 2012 sonu itibariyle yüzde 9 olduÄŸunu hatırlatan Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Banka sigortacılığına ağırlık vermemizle birlikte bu yılın Ocak ayında yüzde 62 büyüme gerçekleÅŸtirdik. Büyüme oranlarına baktığımızda ise; yangın ve nakliyatta yüzde 70′in üzerinde, kasko ve mühendislik sigortalarında ise yüzde 100′ün üzerinde büyüdük. Bireysel müşterilere ait konut üretimi ise yüzde 60, zorunlu deprem sigortası üretimi yüzde 50 ve saÄŸlık sigortası prim üretimi de yüzde 150′nin üzerinde arttı. Böylece bireysel sigortaların toplam üretim içindeki payı Ocak ayında yüzde 56 oldu. HedeflediÄŸimiz bu dağılımı tüm yıl boyunca devam ettirmeyi planlıyoruz ve özellikle bireysel müşterilere yönelik kasko, zorunlu deprem sigortası, ferdi kaza sigortası ve saÄŸlık ürünlerinde büyümeyi planlıyoruz.”

Serhat Süreyya Çetin, banka sigortacılığının önemine de deÄŸinerek, “Bu alanda hayat branşında biraz küçülme yaÅŸandığını görüyoruz ancak hayat dışı branÅŸlarda büyüme devam ediyor. Bu da banka sigortacılığının sektördeki payını arttırmayı sürdürdüğünün ve sektör için önemini artırmaya devam edeceÄŸinin bir göstergesi. Önümüzdeki dönemde emeklilik poliçeleri için yapılan yeni düzenlemenin etkisi ile de banka sigortacılığının olumlu geliÅŸimini sürdüreceÄŸini düşünüyorum” dedi.

Banka ile sigorta tecrübesi olmayanlara ulaşacağız

Serhat Süreyya Çetin, “Sigorta acenteleri bankaların sigortacılık yapmasına karşı çıkıyor. Siz bu durumu nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Rakamlar bize sigortalılık oranının düşük olduÄŸunu ve ortalama kiÅŸi başı sigorta primi dikkate alındığında, sektör açısından iyi bir büyüme potansiyelinin olduÄŸunu gösteriyor. Açıkçası daha gidilecek çok yol var. Bu noktada banka ile herhangi bir sigorta tecrübesi olmayan kesime de ulaşılabileceÄŸi ve bu kitlenin de sisteme dahil edilebileceÄŸi görüşündeyim. Böylece, sisteme dahil olan, sigorta kullanımını tecrübe eden kitle, belki de sigorta acentelerine potansiyel yaratabilir.”


‘Özel' işbirliğiyle yüzde 62 büyüdü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder