26 Şubat 2013 Salı

Altına Bernanke desteği

Altın fiyatları, Ben Bernanke’nin yaptığı konuÅŸmanın ardından son 3 ayın en sert yükseliÅŸini kaydetti

Altın fiyatları, Fed BaÅŸkanı Ben S. Bernanke’nin varlık alımlarını savunduÄŸu konuÅŸmasının ardından altına yönelik güvenli liman alımlarının artmasıyla Kasım ayından bu yana en sert yükseliÅŸi kaydetti.

Bernanke bugün yaptığı konuÅŸmasında “Artan risk alımlarından doÄŸan potansiyel maliyetlerin daha güçlü bir ekonomik toparlamayı desteklemenin yararlarına baskın olduÄŸunu görmüyoruz” ifadelerini kullandı. Fed’in varlık alımlarını yavaÅŸlatacağı beklentileri 2013 yılında düne kadar altın fiyatlarında yüzde 5.3 düşüşe yol açtı.

Chicago’da bulunan Vision Financial Markets metal iÅŸlemleri direktörü David Meger, “Fiyatlar biraz bocaladı ve sonunda Bernanke’nin varlık alımlarının devam edeceÄŸi sinyalini vermesiyle ibre biraz daha altının lehien döndü” yorumunda bulundu.

Nisan vadeli altının ons fiyatı New York saatiyle 11:18′de yüzde 1.9 yükselerek 1,616.30 dolar oldu. Bu fiyattan bir kapanış 6 Kasım’dan bu yana altında yaÅŸanan en büyük sıçrayış olacak. Ä°ÅŸlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yüzde 77 üzerinde gerçekleÅŸti.


Altına Bernanke desteği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder