26 Şubat 2013 Salı

Erdoğan'dan PKK'ya Net Mesaj!

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Viyana ziyareti öncesi EsenboÄŸa Havalimanı’nda açıklama yaptı.

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, Abdullah Öcalan’ın çözüm sürecine iliÅŸkin gönderdiÄŸi mektupta yazılanları deÄŸerlendirdi.

ErdoÄŸan, “Terör örgütü silah bırakıp, ülkemizi terk ettikten sonra sıkıntı olmayacaktır” dedi ve ekledi:

“EÄŸer silahlarını bırakarak ülkemizi terk ederlerse, dünyada gidecekleri çok ülke var.”

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Avusturya’nın BaÅŸkenti Viyana’ya gidiÅŸi öncesi EsenboÄŸa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ErdoÄŸan’a sorulan soruların başında BDP’nin Ä°mralı’dan gelen mektuplar geliyordu. Ä°ÅŸte ErdoÄŸan’ın yanıtları…

Ä°MRALI’DAN GELEN MEKTUP

Bizim temel ilke ve esaslarımız belli. Bu esas ve ilkelerle, bu son dakika geçtiğiniz haberler örtüşüyorsa demek ki olumlu gelişmeler var. Biz çok net şekilde, neleri, nereye kadar yapabileceğimizi açıkladık.

KÄ°MSE DIÅžARIDA KALMAZ

Baldıran zehiri de olsa onu içeriz dedik. Yeter ki ülkemizin değerler silsilesi içinde kimse bizden feragat istemesin. Kimse bizden milli birliğimizi bozmaya yönelik bir şey talep etmedik. Tek vatan, tek devlet dedik. Bunun içinde herkese yer var. Kimse dışarıda kalmaz. Biz red, inkar ve asimilasyon politikalarını ayaklar altına alan bir iktidarız.

Dini azınlıklarla ilgili de çalıştık. 181 gayrimenkulu sahiplerimize teslim etmiÅŸ durumdayız. Bunu biz yaptık. Biz Avrupa’ya Batı’ya örneÄŸiz.

15 AÄžUSTOS VE NEVRUZ Ä°DDÄ°ASI

ErdoÄŸan, PKK’nın Nevruz’da silah bırakacağı, 15 AÄŸustos’ta ise Türkiye’yi terk edeceÄŸi yönündeki iddilara ÅŸu yanıtı verdi:

“Terör örgütü silahları bırakıp, ülkemizi terk ettikten sonra zaten ülkemizde herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Kendi içlerindeki sorunlar denilirse biz güvenlik güçlerimizle bu sürece devam ederiz. Operasyonlar bir sebep deÄŸil, sonuçtur. Bu tehditler ortadan kalkınca benim güvenlik güçlerim neden operasyon için fırsat kovalasın. Gideceklerse gidebilirler. Ãœlkemizde kalmak isteyenler ve suça bulaÅŸmamış olanlar ailelerine kavuÅŸabilirler. Birileri bunları anlamak istemedi. Åžu andaki yapı içinde, eÄŸer silahları bırakıp ülkemizi terk ederlerse dünyada gidebilecekleri çok ülke var. Artık milletimiz anaların gözyaşı dinsin diyorlar. Biz bunun için bütün riskleri sırtlanarak bu adımları attık. Bundan sonraki süreçte de atmaya devam edeceÄŸiz.

DEMÄ°RTAÅž’IN SÖZLERÄ°

BDP lideri DemirtaÅŸ’ın ‘etle tırnak deÄŸil, iki eÅŸit halk olarak yaÅŸayacağız’ açıklamasının sorulduÄŸu ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:

“Sayın DemirtaÅŸ’ın birÅŸeyi iyi öğrenmesi lazım. Bu ülkede iki eÅŸit halk diye bir açıklama yaparsanız bu ayrımcılıktır. Et-tırnak derseniz 76 milyonun kaynaÅŸmasıdır. Etle tırnak olması herkesin onaylayacağı birÅŸeydir. Biz bu ülkede Kürt kardeÅŸlerimle et tırnak gibiyim. O kiminle nedir ben bilmem. Biz olaya et-tırnak gibi bakıyoruz. Bizi birbirimizden ayıran budur.

KILIÇDAROÄžLU’NA TUTSAK YANITI

CHP lideri KılıçdaroÄŸlu’nun bugün partisinin grup toplantısında söylediÄŸi ‘Cezaevlerninde kaç tutsak var) sorusuna ise sert dille yanıt verdi:

Ana muhalefet liderinin bakış açısı ayrı bir dert. TC’nin cezaevlerinde tutsak olmaz, tutuklu olur. Karakollarında da gözaltı olur. Heralde bunu öğrenmiÅŸtir.


ErdoÄŸan'dan PKK'ya Net Mesaj!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder