30 Nisan 2013 Salı

Galaxy S4'ün Tercih Edenler Dikkat!

Mobil teknoloji piyasasındaki yerini almaya ha ırlanan Samsung’un lider modeli Galaxy S4, hafı a konusunda bira problemli!…


U un amandır teknoloji dünyasını çalkalayan Galaxy S4, yayınladığı video, görsel ve gerçekleştirdiği harika etkinlikten sonra dünya pa arına sunulmaya ha ır. Geçtiğimi günlerde si lerle paylaştığımı Türkiye lansmanı değerlendirmesinin ardından hafı a konusunda ince bir detaya rastlanmış. Haberin fotoğraflarını görmek için buraya tıklayabilirsini .


Galaxy S4 modelinin geliÅŸmiÅŸliÄŸi hakkında, “teknolojinin sonu”, “adeta bir bilgisayar” gibi cümleler yaygınlaşırken, bilgisayarı andıran hafı ası da dikkatleri çekti. BildiÄŸini ü ere Samsung’un lider modeli Galaxy S4, 16/32 ve 64 GB + MicroSD depolama alanı seçenekleriyle geliyor.






Peki bilgisayarla ben erlik gösterdiÄŸi nokta neresi? 16 GB yeterli mi? Ä°ÅŸte bu soruların cevabı ise kafa karıştırıcı. Teknoloji forum sitelerinde birçok üye tarafından ÅŸikayete dönüşen paylaşımların arasında Samsung’un bir depolama kusuru yer alıyor. Ekran resminin de paylaşıldığı paylaşımda, 16 GB dahili hafı anın, neredeyse 8 GB’ı sistem dosyaları tarafından kullanılıyor.


16 GB depolama alanı olarak satışa sunulsa da, yalnı ca 3 sosyal medya uygulamasıyla ve multimedya içeriÄŸi olmadan neredeyse kullanılabilir alan 8 GB’a düşüyor. 8 GB elbette ki birçok kullanıcı için yeterli sayılabilse de, 16 GB alana sahip olmak isteyen kullanıcıların yalnı ca 8 GB’ını kullanabildiklerini hatırlatalım.


MicroSD kart ile gerekli depolama takviyeleri yapılıyor olsa da, sistem dosyalarının bu kadar fa la bir yere sahip olması, Windows 8 yüklü bir Notebook’u andırıyor. HTC’nin One modelinde de rastlanılan 7 GB’lık sistem dosyalarının gö e batmaması ise 16 yerine 32 GB dahili hafı a bulunması olabilir.



Galaxy S4'ün Tercih Edenler Dikkat!

İngiltere’de ilk stoklar tükendi

BlackBerry, 10 modeliyle yakaladığı baÅŸarının ardından klavyeli akıllı telefonu Q10 ile de büyük bir satış rakamına ulaÅŸmayı hedefliyor.BlackBerry, Ocak ayında tanıttığı 10 ve Q10 modelleriyle akıllı telefon piyasasında yeniden güç ka anıyor. Ku ey Amerika, Ä°ngiltere ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nde (BAE) iki ay içinde 1 milyon satan, ayrıca 1 milyon adet de ö el sipariÅŸ alan 10′un ardından, Q10′dan da ben er bir baÅŸarı bekleniyor.


Blackberry CEO’su Thorsten Heins, ÅŸirketin akıllı telefon tasarımının temelinde yatan QWERTY klavyeli telefonu temsil eden Q10′un Ä°ngiltere’de satışa sunulduÄŸu gün yaptığı açıklamada, ‘beklentilerinin on milyonlarca Q10 satmak olduÄŸunu’ söyledi.


Apple Insider sitesinin haberine göre, Ä°ngiltere’de Q10′un ön sipariÅŸleri dolarken, ilk stokların da tükendiÄŸi ifade edildi. Q10′un baÅŸarılı bir ÅŸekilde piyasaya sunulması, New York borsasında BlackBerry hisselerini yü de 3.9 yukarı çekerken, hisseler dün akÅŸam 15.61 dolardan kapandı.


Heind, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Ä°ngiltere’deki ilk rakamlar çok iyi… Q10, BlackBerry’nin klavyeli modellerini kullanan 70 milyon kullanıcının yeni tercihi olacak. Satış rakamının on milyonlara ulaÅŸmasını bekliyoru ” dedi.


BlackBerry 10, Mart ayı sonu itibariyle ABD ve dünyanın birçok ülkesinde satışa sunulurken, Q10′un ikinci çeyreÄŸin sonunda Türkiye dahil  küresel piyasalara gelmesi bekleniyor.


Heins, kısa süre önce yaptığı açıklamada, ‘iPhone’un artık eski bir telefon haline geldiÄŸini ve akıllı telefon piyasasındaki yenilikleri takip edemediÄŸini’ söylemiÅŸti.



İngiltere’de ilk stoklar tükendi

Dünyanın en ince telefonu sızdırıldı!

Huawei cephesinde oluşturulan P6-U06 kod adlı telefon sahip olduğu ince tasarım ile bir rekora sahip oluyor.


Ascend P serisi ile kayda deÄŸer bir incelik saÄŸlayan Huawei, ha ırlıkları içerisinde olduÄŸu P6-U06 adlı modelini dünyanın en ince telefonu olarak lanse edebilir. Huawei P6-U06, Çin Telekomünikasyon Ekipmanları Belgelendirme Merke i’nden onay damgasını alırken s ıdırıldı ve tasarımın yanı sıra teknik ö ellikleri de ortaya çıktı.


Akıllı telefon 132.6 x 65.5 x 6.18mm boyutlarında ve sadece 120g ağırlığında. Sö konusu inceliğin altında herhangi bir model yer alma ken, şubat ayında resmiyet ka anan Alcatel One Touch Idol Ultra modeli 6.45mm kalınlık ile alt sınırı belirlemişti. 4.7inç büyüklüğünde ve HD çö ünürlüklü bir ekranın yer aldığı telefonda 1.5GH frekans hı ında çalışan 4 çekirdekli bir işlemci yer alıyor.


2GB RAM, 8mp çö ünürlüklü arka ve 2mp çö ünürlüklü ön kamera, microSD kart desteği, Android 4.1.2 Jelly Bean, Wi-fi, GPS ve Bluetooth 4.0 telefonun diğer teknik ö ellilerini oluştururken; P6-U06 kod adlı akıllı telefon siyah, beya , pembe renk seçenekleriyle kullanıcıların beğenisine sunulacak. Telefonun çıkış tarihi henü netlik ka anmış değil.



Dünyanın en ince telefonu sı dırıldı!

Apple'da "deprem" sinyalleri!

Apple, Steve Jobs’un ölümünden sonra yaÅŸadığı en büyük depremi yaÅŸamak ü ere olabilir.


Apple yönetim kurulu, Forbes’a göre ÅŸimdiki CEO Tim Cook yerine baÅŸka bir yönetici arayışında.


chip.com.tr’de yer alan habere göre; Wall Street kaynaklarından edinilen haberde, son 6 aylık dönemde Apple’daki ciddi hisse deÄŸeri düşüşünden dolayı bu söylentilerin çıkmış olabileceÄŸi dile getiriliyor.


2012 Eylül ayında, Apple’ın hisse senedi deÄŸeri 702 dolar ile irve yapmıştı. Ancak bu deÄŸer, o günden bu yana, nerdeyse yarıya kadar eridi. 19 Nisan piyasa kapanışında Apple hisseleri, sadece 390 dolar seviyesindeydi.


Şirketteki büyük hisse ortakları, 6 aydır yavaş da olsa hisselerini satmaya başlamış durumdalar. Bu da karşılaşılan man arayı ifade etmek için yeterli bir kanıt teşkil ediyor



Apple'da "deprem" sinyalleri!

Google, 1 Mayıs'ı unutmadı!

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksı lıklarla mücadele günü.


Dünya ü erindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de ilk ke 1923′te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan’ında, “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanması kabul edilmiÅŸtir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM’de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiÅŸtir.



Google, 1 Mayıs'ı unutmadı!

Hülya Avşar ve Kaya Çilingiroğlu aynı reklamda!

Pepsi severlerin hayallerini gerçekleÅŸtirecek olan “Yıldı lı Anlar Takımı” göreve baÅŸladı


Yeni kampanyasıyla sevenlerinin hayatına unutamayacağı anlar katmak ve hayallerini gerçekleÅŸtirmek ü ere yola çıkan Pepsi, bu hayalleri gerçeÄŸe dönüştürecek olan “Yıldı lı Anlar Takımı”nı açıkladı. Hülya AvÅŸar, Kaya ÇilingiroÄŸlu, Tülin Åžahin, Burcu Esmersoy ve Yavu Seçkin’den oluÅŸan Pepsi’nin “Yıldı lı Anlar Takımı”, hayatın farklı kulvarlarında Pepsi severlerin en gü el anlarına eÅŸlik etmek ve onların hayallerini gerçekleÅŸtirmek için çalışacak.



Hülya Avşar ve Kaya Çilingiroğlu aynı reklamda!

Muhteşem Yüzyıl 97.bölüm 3.fragmanı izle

Muhteşem Yü yıl 97.en son bölüm fragmanı i le,Muhteşem Yü yıl yepyeni bir bölüm ile çıkıyor.Muhteşem Yü yıl 97.bölüm fragmanı verildi.İşte Muhteşem Yü yıl fragmanı.


 


 



 


Muhteşem Yü yıl yine ekran başına kilitleyecek.


Mihrimah Sultan’ın evlilik meselesi bu bölüme damgasını vuracak.


Kanuni ve Hürrem kı ları Mihrimah Sultanı Rüstem PaÅŸa ile evlenirmek istemektedir. Fakat Mihrimah Sultan’ın gönlünde MalkoçoÄŸlu vardır. Hürrem kı ına resti çeker. Ä°stese de istemese de Rüstem PaÅŸa ile evlenmek orundadır.


Mihrimah’ın Rüstemle evlenmek istemediÄŸini bilen Åžah Sultan ise hemen ko unu oynar. Ve Mihrimah Sultan’a evlenmek orunda olmadığını bildirir.


Hürrem ise Mihramah’ın kafasındaki şüpheyi bitirmek için MalkoçoÄŸlu ile Mihrimah’ın duyabileceÄŸi bir ÅŸekilde sohbet eder. MalkoçoÄŸlu o sohbette Mihrimah Sultan’ı hala bir çocuk olarak gördüğünü söyler.


Mihrimah Sultan ne yapacaktır? Åžah Sultan’ın telkinleriyle mi yoksa annesinin telkinleriyle hareket edecektir? MalkoçoÄŸlu Mihrimah için bir ÅŸeyler yapacak mıdır? Hepsinin cevabımı son bölümde hep beraber öğreneceÄŸi .



Muhteşem Yü yıl 97.bölüm 3.fragmanı i le

Wilma Elles fiyatını 8'e katladı!

‘Öyle Bir Geçer aman ki’de kötü karakter Caroline’i canlandıran Wilma Elles 2.5 yılda fiyatını 8′e katladı






Alman oyuncu Wilma Elles ‘Öyle Bir Geçer aman ki’de oynamak ü ere 2.5 yıl önce Almanya’dan Ä°stanbul’a gelmiÅŸti.


No tags for this post.
Wilma Elles fiyatını 8'e katladı!

Eda Taşpınar'ın sırrı: at kılı!

Eda Taşpınar, dü gün ve pürü sü bacaklarının sırrını soranlara Twitter hesabı ü erinden yanıt verdi.






Bacaklarını at kılı fırçasıyla taradığını, ü üm kabuğu ekstresi kullandığını belirten Taşpınar, bitkisel destek de alıyormuş.


No tags for this post.
Eda Taşpınar'ın sırrı: at kılı!

Seda Önder ekrana mı transfer oluyor?

“Åžaheser” isimli albümüyle mü ik listelerini sallayan gü el ÅŸarkıcı Seda Önder, ekrana mı transfer oluyor?



Seda Önder ekrana mı transfer oluyor?

Uçakta sigara içmeye çalışınca..

Cemal Hünal, uçakta sigara içmeye çalıştı. Pasaportunu elinden aldılar.


Olay sonrası pasaportuna el konulan Cemal Hünal, gece yarısı havalimanı ekiplerine teslim edildi.


GiÅŸe rekorları kıran ‘Issı Adam’ filmiyle büyük bir hayran kitlesine sahip olan Cemal Hünal, uçakta sigara içmeye kalkınca başına gelmedik kalmadı. Önceki gece Türkmenistan Havayolları uçağıyla BaÅŸkent AÅŸkabat’tan Ä°stanbul’a dönerken sigara ihtiyacını tuvalette gidermeye çalışan Hünal, uçak içinde sirenlerin çalmasıyla önce hostesleri sonra da yolcuları telaÅŸa düşürdü.


PASAPORTUNA EL KOYDULAR


Tuvaletin önünde önlem alan görevliler, sigara içenin ‘Issı Adam’ olduÄŸunu tespit edince, pasaportuna el koyup, kaptan pilota teslim etti. Ä°niÅŸ sonrası yolcular uçağı terk ederken, Hünal pilotlar tarafından saat 01.00 sıralarında Atatürk Havalimanı ekiplerine teslim edildi.


88 TL PARA CE ASI VERİLECEK AMA…


Havalimanı görevlileri, Cemal Hünal’a ‘Kabahatler Kanunu’nun 39. maddesinde Tütün Mamüllerinin Tüketilmesi’ gereÄŸince 88 TL para ce ası verileceÄŸini, asıl ce anın ise, ‘ gerekli prosedürlerin tamamlanmasıyla geçecek aman’ olacağı açıklamasında bulundular.



Uçakta sigara içmeye çalışınca..

Her Bölüm İçin Öyle Bir Para İstedi ki...

Ãœnlü sunucu Pınar AltuÄŸ’a, yeni televi yon kanalı Artı 1 TV’den sabah programı teklif edildiÄŸi ortaya çıktı…


Kanalın yöneticileriyle bir araya gelen AltuÄŸ, hafta içi her sabah sunması için teklif götürülen program için öyle bir ücret istedi ki, herkesi ÅŸaşırttı. Son yıllarda “Çocuklar Duymasın” di isi ve ünlü bir deterjan markasının reklamında rol alan, ayrıca ayakkabı ve tekne tekstil ürünleri tasarlayan AltuÄŸ, kanal yöneticilerinden günlük 25 bin TL istedi. Kanalın yöneticileri haftalığı 125 bin TL’ye, aylık ücreti ise 500 bin TL’ye gelen AltuÄŸ’dan va geçti.



Her Bölüm İçin Öyle Bir Para İstedi ki...

Sevgilisinin kuşunu yedi!

Efsane sporcu Mike Tyson, eski sevgilisinin en sevdiği kuşunu yemesi ü erine depresyon tedavisi görmüş!






No tags for this post.
Sevgilisinin kuÅŸunu yedi!

Mucizeye bir kala

Åžampiyonlar Ligi yarı final rövanşında Santiago Bernabeu tarihi bir geceye sahne oldu. Real Madrid, ilk maçta 4-1 yenildiÄŸi Borussia Dortmund karşısında 2-0 ka anarak finalin kapısından döndü. Ä°lk 15 dakikada Higuain, Ronaldo ve Mesut ile üç net fırsatı harcayan Ä°spanyol ekibine 83. dakikada Ben ema ve 88′de Sergio Ramos ile bulduÄŸu goller yeterli olmadı. Devler Ligi’nde üçüncü ke art arda yarı finalde elenen Real’de Mesut Ö il, 90 dakika forma giydiÄŸi maçta Ben ema’ya asist yaptı. Dortmund adına net bir fırsattan yararlanamayan Ä°lkay GündoÄŸan 90 dakika görev yaparken, milli futbolcumu Nuri Åžahin yedek kaldı. Dortmund en son 1997′de Juventus’u 3-1 yenerek ka andığı Åžampiyonlar Ligi’nde o tarihten bu yana ilk ke finalist oldu. Final 25 Mayıs’ta Wembley Stadı’nda.


Nuri ge dirsin



Muci eye bir kala

Devler Ligi'nde İlk Finalist Dortmund

Åžampiyonlar Ligi’nde ilk vi eyi alan Almanlar oldu. Ä°lk maçı 4-1 ka anan Borussia Dortmund, Santiago Bernabeu’daki rövanÅŸta öldü öldü dirildi…


Ä°lk maçı sahasında 4-1 ka anan Borussia Dortmund, Santiago Bernabeu’daki rövanÅŸ maçında öldü öldü dirildi. Sahadan 2-0′lık maÄŸlubiyetle ayrılan Alman ekibi, buna raÄŸmen finale çıktı.


Real Madrid, beklendiÄŸi gibi maça çok hı lı baÅŸladı. Henü 4. dakikada Mesut’un pasıyla karşı karşıya kalan Higuain, Weidenfeller’i geçemedi. Santiago Bernabeu tribünlerinin de desteÄŸini arkasına alan Madrid, rakibi ü erinde inanılma bir baskı yarattı.


Ancak Bernabeu’daki sinir bo ucu gürültü, 13′üncü dakikada yerini derin bir sessi liÄŸe bıraktı. Kullanılan serbest vuruÅŸta Real Madrid savunmasının arkasına sarkan Lewandowski, istediÄŸi gibi vuramadı ve yü de yü lük gol fırsatını harcadı.


Robert Lewandowski’nin kaçırdığı bu po isyonun ardından Real Madrid, tempoyu bir anda yükseltti. Di Maria’nın pasıyla Ronaldo, savunmanın arkasına kaçmayı baÅŸardı ancak o da tıpkı Lewandowski gibi istediÄŸini yapamadı.


14′üncü dakikada ise Mesut Ö il, inanılma bir gol kaçırdı. Higuain’n tek pasıyla hareketlenen Mesut, u ak köşeye vurmak ya da Ronaldo’ya bırakmak yerine yakın direÄŸe yerden vurdu ancak auta yolladı.


Maçtaki tempo ilk 15 dakikada öyle bir yükseldi ki, televi yonları başında mücadeleyi i leyenler bile topun taça çıktığı bölümlerde nefes alma şansı buldu.


Ancak maçın ilerleyen bölümünde konuk takım Borussia Dortmund, tempoyu düşürerek kontra atakla Madrid kalesine gitmeye baÅŸladı. Almanlar, gol için tehlikeli fırsatlar yaratamasa da Real Madrid’in bunaltıcı baskısını kırmayı baÅŸardı.


Ä°LK YARI SONUCU: 0-0 | Devrenin son dakikalarında Ronaldo’nun frikiklerinden de gol çıkmadı ve soyunma odasına golsü eÅŸitlikle gidildi.


Ä°kinci yarıya ise beklenenin tam aksine, Dortmund tehlikesi ile baÅŸlandı. 50′inci dakikada sahasından yine çok hı lı çıkan Borussia Dortmund’da Marco Reus, Robert Lewandowski’yi kaçırdı. Polonyalı golcü ise ÅŸutun ÅŸiddetini ayarlayamadı ve üst direÄŸe niÅŸanladı.


Dakikalar ilerledikçe, 4-1′lik avantajın verdiÄŸi moralle Dortmund daha iyi oynamaya baÅŸladı. 61′de yine “al da at” servisini yapan Reus’tu. Ancak bu ke de Ä°lkay, yü de yü ün de ötesinde bir po isyonda Diego Lope ’e takıldı.


Ä°kinci yarının ilk 10 dakikasından sonra orta sahası oyundan düşen Real Madrid, Khedira’nın oyuna girmesiyle yeniden canlandı. 71′de Ronaldo ve Di Maria’nın dokunamadıkları po isyon ve Kaka’nın 72′deki kritik vuruÅŸu da skoru deÄŸiÅŸtirmedi.


Buna karşılık 76′ıncı dakikada Borussia Dortmund’un eline yine fiÅŸi çekme fırsatı geçti. Maç boyunca arkadaÅŸlarına gol attırmak için çırpınan Reus, çok müsait durumdaki Lewandowski’ye bıraktı. Fakat Polonyalı golcü, Marco Reus’un istatistik hanesine ‘asist’ deÄŸerini ya dırmamakta kararlıydı. Bir önceki vuruÅŸta direÄŸi vuran Lewandowski, bu ke de Essien’e takıldı.


DAKÄ°KA: 83 (GOL: BEN EMA) Bernabeu’da umutların tükendiÄŸi dakikada sahneye Ben ema çıktı. Kaka’nın pasına hareketlenen Mesut, ön direkteki Karim Ben ema’yı topla buluÅŸturdu. Fransı golcünün dokunuÅŸu, her ÅŸeyi ilk 15 dakikadaki coÅŸkuya döndürdü.


DAKÄ°KA: 88 (GOL: SERGIO RAMOS) Maçın bitimine 8 dakika kala golü bulan Real Madrid, Dortmund karşısında inanılma bir baskı kurmayı baÅŸardı. Rakibinin adeta ce a sahası içine hapseden Ä°spanyollar, Sergio Ramos’un sert ÅŸutuyla 88. dakikada skoru 2-0 yaptı.


Bir gol daha bulması durumunda turu geçecek olan Real Madrid, duraklama anlarının sonuna kadar muci eyi kovaladı. Fakat bu baskıdan sonuç çıkmadı ve Borussia Dortmund, 4-1 ka andığı ilk maçın rövanşında 2-0 maÄŸlup olmasına raÄŸmen Real Madrid’i geçerek Åžampiyonlar Ligi Finali’ne çıkmayı baÅŸardı.



Devler Ligi'nde Ä°lk Finalist Dortmund

Dortmund öldü öldü dirildi

Borussia Signal Ä°duna Park’ta 4-1′lik skorla bo guna uÄŸrayan Real Madrid, Barneabau’da 2-0 ka ansa da finale kalma baÅŸarısı gösteremedi.Almanya’da oynanan ilk maçta rakibini adeta sahadan silen Borussia Dortmund, Wembley’de oynanacak finale kalmak için ilk maçta elde ettiÄŸi avantajlı skoru korumak isterken, ev sahibi Madrid ise bir sürpri gerçekleÅŸtirmek istiyor.


REAL MADRÄ°D 2 – 0 BORUSSIA DORTMUND


STAT: Santiago Bernabeu


SAAT: 21.45


HAKEM: Howard Webb (Ä°ngiltere)


Ä°LK 11′LER:


REAL MADRÄ°D: Diego Lope – Essien – Varane – Ramos – Coentrao – Alonso – Modric – Di Maria – Mesut – Ronaldo – Higuain


TEKNİK DİREKTÖR: Jose Mourinho


BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller, Subotic, Hummels, Pis c ek, Schmel er, Bender, İlkay, Göt e, Reus, Blas c ykowski, Lewandowski.


TEKNİK DİREKTÖR: Jurgen Kloop


CANLI ANLATIM:


88.dakika Goool..Ramos goool…Real Madrid, 2-0′o buluyor. Ramos, ce a sahasının içerisine çok sert bir vuruÅŸla aÄŸları havalandırıyor.


Goool…82.dakika Ben ema..Mesut’un pasında Ben ema Madrid’i 1-0 öne geçirdi.


81.dakika Real Madrid takımında Sami Khedira hakem Howard Webb tarafından sarı kart ile ce alandırılıyor.


79.dakika Real Madrid takımında Sergio Ramos hakem Howard Webb tarafından sarı kart ile ce alandırılıyor.


67.dakika Real Madrid takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Xabi Alonso çıkıyor ve yerine Sami Khedira oyuna giriyor.


61.dakika Reus’un pasında Ä°lkay bomboÅŸ po isyonda topu aÄŸlarla buluÅŸturamadı. Diego Lope son anda topu çelmeyi baÅŸardı.


57.dakika Real Madrid takımında oyuncu değişikliği; Fabio Coentrao oyundan çıkarken Kaka oyuna giren isim.


57.dakika Real Madrid takımında oyuncu değişikliği; Gon alo Higuain oyundan çıkarken Karim Ben ema oyuna giren isim.


Ä°LK YARI SONA ERDÄ°


46.dakika Borussia Dortmund takımında Sven Bender, sarı kart görüyor.


45.Ä°lkay GündoÄŸan, Mesut Ö il’e yaptığı sert müdahaleden dolayı sarı kartla ce alandırılıyor.


43.dakika Real Madrid takımında Gon alo Higuain hakem Howard Webb tarafından sarı kart ile ce alandırılıyor.


26.dakika Real Madrid takımında Fabio Coentrao, sarı kart görüyor.


14.dakika Real Madrid hı lı hücumunda Di Maria savunma arkasına iyi bir pas gönderdi, Ronaldo kontrol eder etme , şutunu çıkardı. Ancak topu kalecinin ü erine nişanladı.


Borussia Dortmund takımında oyuncu değişikliği; Mario Göt e oyundan çıkarken Kevin Grosskreut oyuna giren isim.



Dortmund öldü öldü dirildi

Benficalı oyuncu finalden emin

UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe ile finale yükselme mücadelesinde karşılaÅŸacak Benfica’da orta sahanın önemli isimlerinden En o Pere , Arjantin basınına iddialı açıklamalarda bulundu.


UEFA Avrupa Ligi Yarı Final rövanşında Fenerbahçe’yi Porteki ’de konuk edecek Benfica’da orta sahanın önemli yıldı larından En o Pere , Arjantin basınına konuÅŸtu.


Ä°lk maçta ce ası nedeniyle forma giyemeyen Arjantinli yıldı , kendilerine güvendiklerini belirtirken, “Oldukça iyi durumdayı . Kendimi e de güvenimi tam. Fenerbahçe önemli oyuncuları olan iyi bir takım ancak bi potansiyelimi i biliyoru . Bi i destekleyen taraftarlarımı ın da desteÄŸiyle istediÄŸimi sonucu alıp, finale çıkacağı ” ifadelerini kullandı.


“ÖNÃœMÃœ DEKÄ° SON ENGEL…”


Ä°lk maçta oynamayamamanın oldukça or olduÄŸunu söyleyen Pere , kupada mutlu sona ulaÅŸmak istediklerini ifade ederken, “Açıkçası ilk maçı dışarıdan takip etmek benim için oldukça gergin ve orlayıcıydı. Avrupa Ligi’nde bu se on çok iyi durumdayı . Sonuna kadar da gitmek istiyoru . Bu karşılaÅŸma da önümü deki son engel” ÅŸeklinde konuÅŸtu.


Benfica orta sahasının önemli isimlerinden olan En o Pere , kırmı ı-beya lı ekiple bu se on oynadığı 38 resmi maçta 4 gol, 6 asistlik bir performans sergiledi.


(sporx)


 



Benficalı oyuncu finalden emin

Real Madrid 0 - 0 Borussia Dortmund

Real Madrid, Åžampiyonlar Ligi yarı final rövanÅŸ maçında Alman ekibi Borussia Dortmund’u Santiago Bernabeu’da konuk ediyor.Real Madrid 0-0 Borussia Dortmund


REAL MADRÄ°D: Lope – Essien, Varane, Ramos, Coentrao – Xabi


Alonso, Modric – Di Maria, Mesut, Ronaldo – Higuain


BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller – Pis c ek, Subotic, Hummels, Schmel er – Bender, Ä°lkay – Kuba, Göt e (DK.14 Grosskreut ), Reus – Lewandowski


-KarşılaÅŸmanın 14. dakikasında sakatlanan Dortmundlu Göt e’nin yerine Grosskreut oyuna dahil oldu.


-Karşılaşmaya evsahibi Real Madrid çok hı lı başladı ve ilk 15 dakikada üç net po siyondan yararlanamadı.


MAÇTAN NOTLAR


KarşılaÅŸmayı Ä°ngiltere Federasyonu’ndan Howard Webb yönetirken yardımcılıklarını ise yine aynı ülkeden Darren Cann ve Michael Mullarkey yapıyor.


Almanya’daki ilk karşılaÅŸmada Dortmund büyük bir avantaj yakalamış ve Ä°spanyol devi Madrid’i 4-1 gibi farklı bir skorla geçmiÅŸti. KarşılaÅŸmanın tartışması yıldı ı ise takımının bütün gollerine im a atan Robert Lewandowski olmuÅŸtu.


Ä°ki takım bu se on grup aÅŸamasında da karşıya gelmiÅŸ, Almanya’da gülen taraf Dortmund olurken, Santiago Bernabeu’deki maç 2-2 beraberlikle sona ermiÅŸti.


Real Madrid’in tur atlayarak adını finale ya dırması için gol yemeden 3 veya 4 gollü farklı galibiyetlere ihtiyacı var.



Real Madrid 0 - 0 Borussia Dortmund

PFDK'dan puan silme cezası

PFDK, Spor Toto 3. Lig takımlarından Isparta Emrespor’a 3 puan silme ce ası verdi.Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto 3. Lig ekibi Isparta Emrespor’un, TFF’yi yanıltmaya teÅŸebbüsü nedeniyle 3 puanının silinmesine karar verdi.







PFDK'dan puan silme ce ası

Real Madrid Borussia Dortmund Maçı

Borussia Signal Ä°duna Park’ta 4-1′lik skorla bo guna uÄŸrayan Real Madrid, Barneabau’da tur için sürpri arıyor.


Almanya’da oynanan ilk maçta rakibini adeta sahadan silen Borussia Dortmund, Wembley’de oynanacak finale kalmak için ilk maçta elde ettiÄŸi avantajlı skoru korumak isterken, ev sahibi Madrid ise bir sürpri gerçekleÅŸtirmek istiyor.


REAL MADRÄ°D – BORUSSIA DORTMUND


STAT: Santiago Bernabeu


SAAT: 21.45


HAKEM: Howard Webb (Ä°ngiltere)


Ä°LK 11′LER:


REAL MADRÄ°D: Diego Lope – Essien – Varane – Ramos – Coentrao – Alonso – Modric – Di Maria – Mesut – Ronaldo – Higuain


TEKNİK DİREKTÖR: Jose Mourinho


BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller, Subotic, Hummels, Pis c ek, Schmel er, Bender, İlkay, Göt e, Reus, Blas c ykowski, Lewandowski.


TEKNİK DİREKTÖR: Jurgen Kloop



Real Madrid Borussia Dortmund Maçı

Lisanssız projede üretilen elektrik ilk defa satıl

500 kilovata (kW) kadar elektriÄŸi lisansa gerek olmadan üretmeye imkan tanıyan dü enleme, isteyen kendi elektriÄŸini üretmenin yanısıra ihtiyaç fa lasını da sisteme satılabiliyor. Ä°ÅŸte bu kapsamda Türkiye’de ilk defa güneÅŸ enerjisinden üretilen elektrik için dağıtım ÅŸirketine fatura kesildi.


Ä°STEYENÄ°N lisans almaya gerek olmadan çatısına güneÅŸ paneli veya arsasına rü gar türbini kurup, elektrik üretmesine ve tükettiÄŸinden fa lasını da sisteme satmasına olanak tanıyan dü enleme ilk meyvelerini veriyor. Bursa’ya baÄŸlı Gürsu Belediyesi’ne ait 96 kW’lık güneÅŸ enerjisi projesi, baÄŸlı bulunduÄŸu dağıtım ÅŸirketine ürettiÄŸi elektrik satarak, Türkiye’nin ilk lisanssı faturasını aldı. Uygulamanın yaygınlaÅŸmasıyla beraber, ürettiÄŸi elektrikten para ka ananların sayısı artacak.


NASIL BÄ°R SÄ°STEM


Türkiye’de ilk defa bir proje, güneÅŸ enerjisinden ürettiÄŸi elektriÄŸi ÅŸebekeye vererek, karşılığında ödeme tahsis etti. Gürsu Belediyesi’ne ait sö konusu projenin mimarı olan Merk Solar Enerji’nin Genel Müdürü Ömer Karahan, ÅŸunları anlattı: “Fotovoltaik sistem ÅŸebekeye baÄŸlanmadan önce ilgili kurumlarca sahada testinin ve kabulünün yapılması gerekiyor. Kabulle birlikte devreye alınan sistem enerji üretmeye baÅŸlıyor ve saatlik ba da ÅŸebeke ile mahsuplaşıyor. Ay sonunda, sistem sahibi olan tüketicinin ay boyunca ürettiÄŸi ve tükettiÄŸi enerjinin mahsup edilmesiyle beraber fatura ha ırlanıyor. EÄŸer sistemin kurulduÄŸu tesis daha fa la tüketim yaptıysa, güneÅŸ enerji sisteminin ürettiÄŸi enerji sayesinde fatura bedeli a alıyor. Ancak, güneÅŸ enerji sistemi tesisin tüketiminden daha fa la enerji üreterek, fa lasını ÅŸebekeye verdiyse, kilovatsaati (kWh) 13.3 Dolar sent ü erinden deÄŸerlenerek ilgili dağıtım ÅŸirketine fatura ediliyor.”


ARTI DEĞİL EKSİ


Karahan’a “Dağıtım ÅŸirketlerinin vatandaÅŸa gönderdiÄŸi elektrik faturalarından baÅŸlıca farkları neler” sorusunu yönelttiÄŸimi de, ÅŸu yanıtı verdi: “Bu faturanın baÅŸlıca farkı, dağıtım ÅŸirketinin (UEDAÅž) lisanssı üretim yapan tüketiciye (Gürsu Belediyesi) kestiÄŸi faturada ‘İlave Tüketim’ kolonunda gö üken (-) deÄŸer. Bu (-) deÄŸer tüketicinin güneÅŸ enerji sisteminden üreterek ÅŸebekeye verdiÄŸi enerji miktarını gösteriyor. Bu miktar toplam tüketimden düşüldükten sonra, fatura geriye kalan tüketim miktarı için tüketicinin normal tarifesi ü erinden oluÅŸturuluyor. Bu proje sayesinde yılda yaklaşık 140 bin kilovat saat (kWh) enerji üretiliyor. Bu da yaklaşık olarak 60 evin enerji ihtiyacına denk geliyor.”


Müşteri kaybetme korkusu yaşanıyor



Lisanssı projede üretilen elektrik ilk defa satıl

Petrolde düşüş sürüyor

Batı Teksas petrolü, ABD petrol stok verileri öncesi gerilemeye devam ediyor



Batı Teksas tipi petrol (WTI) ABD stoklarına yönelik verilerin açıklanmasından önce değer kaybederek aylık düşüşe doğru ilerledi. WTI ve Brent petrolü arasındaki fark 9 dolara kadar geriledi.


Petrol vadelileri yü de 1.5′e kadar varan düşüşler yaÅŸayarak varil başına 93.12 dolara kadar geriledi ve bu ayın kaybını yü de 3.9′a yükseltti. ABD Enerji Bakanlığı’ndan yarın açıklanacak verilerin ise stokların 1.1 milyon artarak geçtiÄŸimi hafta 389.7 milyona çıktığını göstermesi bekleniyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş ABD’de iÅŸ dünyası güveninin gerilediÄŸini gösteren veriler sonrasında hı landı.


Pennsylvania merke li Schork Group Inc. BaÅŸkanı Stephen Schork, “Petrolün bol olduÄŸu bir ortamda WTI için 100 dolar seviyesini savunmak bira or. Ham petrol stoÄŸu 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en yüksek seviyede” yorumunu yaptı.


Ha iran vadeli WTI ham petrolün varil fiyatı 92 cent geriledi ve New York saatiyle 12:47′de 93.58 dolar oldu. Kontratların el deÄŸiÅŸtirme oranı 100 günlük ortalamanın yü de 12 ü erinde gerçekleÅŸti.


Ha iran vadeli Brent petrolün fiyatı ise 1.57 dolar düştü ve 102.24 dolar oldu. Brent petrol kontratlarının el değiştirme oranı 100 günlük ortalamanın yü de 27 ü erinde kaldı.



Petrolde düşüş sürüyor

Gül onayladı, özel trenler geliyor

CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Åžirketi (TCDD Taşımacılık AÅž) kurulmasını öngören, “Türkiye Demiryolu UlaÅŸtırmasının SerbestleÅŸtirilmesi Hakkında Kanun”u onayladı.






Cumhurbaşkanlığı Basın Merke inden yapılan açıklamaya göre, Gül, 6461 sayılı kanunu yayımlanmak ü ere Başbakanlığa gönderdi. Yeni kabul edilen demiryolları yasası gereği kurulacak TCDD Taşımacılık A.Ş. bünyesinde ö el sektör de demiryolları yapabilecek, işletme hakkını alabilecek.



Gül onayladı, ö el trenler geliyor

TAIB Yatırım el değiştirdi

TAIB Yatırım’ın satışına iliÅŸkin devire SPK onay verdi




TAIB Yatırım el değiştirdi

SPK'dan suç duyurusu

SPK bir internet sitesi ve 2 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu




SPK'dan suç duyurusu

Bir şirketin bedelsizine onay

SPK, bedelsi sermaye artırımı için başvuran bir şirkete onay verdi




Bir ÅŸirketin bedelsi ine onay

İki şirketin halka arzına onay

Halka açılmak için baÅŸvuran ve SPK’dan i in alan iki ÅŸirket BÄ°ST’e geliyor








İki şirketin halka ar ına onay

Bedelsiz için başvuranlar

BÄ°ST’te iÅŸlem gören üç ÅŸirket bedelsi sermaye artırımı için SPK’ya baÅŸvuruda bulundu



Bedelsi sermaye artırımı için SPK’ya üç ÅŸirket baÅŸvuruda bulundu.


Başvuruda bulunan şirketler ve bedelsi sermaye rakamları şöyle:






Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Åž. 9.000.000 TL, Çamsan Poyra AÄŸaç Ãœrünleri Turi m Ä°nÅŸaat Tarım Enerji Sanayi ve Ticaret A.Åž. 3.700.000 TL, Enka Ä°nÅŸaat ve Sanayi A.Åž. 400.000.000 TL bedelsi sermaye artırımı için SPK’ya baÅŸvurdu.



Bedelsi için başvuranlar

Kelebek, Doğtaş'la birleşiyor

Kelebek Mobilya, DoÄŸtaÅŸ ile birleÅŸmek için SPK’ya baÅŸvuruda bulundu



Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Åž., DoÄŸ-TaÅŸ DoÄŸanlar Mobilya Ä°malat Enerji Ãœretim Sanayi ve Ticaret A.Åž.’yi devralması suretiyle birleÅŸmesi ile ilgili olarak birleÅŸme sö leÅŸmesinin onaylanması amacıyla SPK’ya 185.131.200 TL bedelli sermaye artırımı baÅŸvurusunda bulundu.







Kelebek, DoÄŸtaÅŸ'la birleÅŸiyor

Rus enerji devi Gazprom yüzde 10 daha az kazandı

Rusya’nın enerji devi Ga prom 2012′de 1,18 trilyon ruble (38 milyar dolar) kar açıkladı.


Åžirket 2010′da 31,9 ve 2011′de de 44,5 milyar dolar kar açıklamıştı. Ga prom’un karı bir önceki yıla göre yü de 10 civarında geriledi.


Åžirketten yapılan açıklamada, rapor edilen karın enerji endüstrisi ve uluslar arası dev ÅŸirketler sektöründe dünyanın en büyük karlılıklarından biri olduÄŸuna dikkat çekiliyor. Ga prom, net gelir bakımından ExxonMobil (44,88 milyar dolar) ve Apple’ın (41,74 milyar dolar) ardından dünyanın en kârlı üçüncü ÅŸirketi konumunda. Ga prom’u Çin Sınai ve Ticari Bankası (Industrial and Commercial Bank of China – ICBC) i liyor.


Uluslararası oyuncuların karbon salınımı yoÄŸun enerji üretiminden u aklaÅŸmaya çalıştığı, nükleer enerjinin belirsi liÄŸini koruduÄŸu ve yenilenebilir teknolojilerin henü maliyet etkinlik ka anmadığı bir ortamda, doÄŸalga , kömür ile temi enerji üretimi seçenekleri arasındaki en makul köprü olma ö elliÄŸini koruduÄŸuna deÄŸinen Ga prom, “DoÄŸalga , taşımacılık yakıtı teknolojisinde ve daha geniÅŸ çaptaki petrokimyasal uygulamalarında bulduÄŸu yeni kullanım alanlarıyla giderek çeÅŸitlenmekte. Temel ihracat piyasalarındaki mevcut ekonomik duraklamanın yarattığı kısa dönemli güçlüklere karşın doÄŸalga a yönelik güçlü talep projeksiyonlarının ışığında Ga prom’un u un dönemli operasyonel ve finansal görünümü po itif eÄŸilimini sürdürmekte.” denildi.


Ga prom Türkiye’ye, 1986 yılından bu yana BOTAÅž’la ve bunun yanı sıra son yıllarda çeÅŸitli ö el ÅŸirketlerle sürdürdüğü ticaret ortaklığıyla doÄŸalga ihraç ediyor. Ga prom ne dinde Türkiye, Almanya’dan sonra ikinci büyük doÄŸalga alıcısı konumunda.






Avrupa’ya ve diÄŸer ülkelere yönelik net doÄŸalga satışları, fiyatlardaki ortalama yü de 6′lık artışın da etkisiyle 30,386 milyon ruble (yü de 2) artışla 1,469 milyar rubleye (47,3 milyar ABD doları) yükseldi. DoÄŸalga satışları hacim olarak yü de 4 a aldı.


Rusya Federasyonu bünyesindeki net satışlar 22,095 milyon (yü de 3) artışla 761 milyar rubleye (24,5 milyar ABD doları) yükseldi. Yurtiçi brüt ortalama doÄŸalga fiyatlarında yü de 9′luk bir artış gerçekleÅŸti. DoÄŸalga satışları hacim olarak 2012′de 2011 yılına göre yü de 9 düştü.


BDT ülkelerine yönelik net satışlar, hacim olarak yü de 19 düşüşün etkisiyle 107.662 milyon ruble (yü de16) a alarak 529 milyar ruble (17 milyar ABD doları) oldu. Ruble cinsinden ortalama brüt fiyat (gümrük vergileri dahil) 2012′de geçen yıla göre yü de12 arttı.


Ga prom’un 2012 sonuçları, Rus doÄŸalga ına yönelik u un vadeli talebin sürdüğünü gösteriyor. 2011 yılı, OrtadoÄŸu ve Ku ey Afrika’daki siyasal gerilimler, FukuÅŸima kri i ve olaÄŸandışı düşüklükte seyreden sıcaklıklardan ötürü Ga prom için dikkat çekici bir talep artışının yaÅŸandığı istisnai bir yıl oldu. Ancak 2012 sonuçları da, ciro, FAVÖK ve net gelir sonuçlarının 2010 dü eyinden yüksek olması bakımından, Ga prom’un karmaşık bir ekonomik ortamda saÄŸlam bir finansal performans sergileme yetisinin göstergesi olarak deÄŸerlendirildi.


Ga prom açıklamasında, “Ayrıca, 2013′ün ilk ayları Avrupa doÄŸalga talebi trendlerinde ÅŸimdiden po itif bir trendin varlığını ortaya koymuÅŸ, günlük ortalama doÄŸalga ar hacmi 2013′ün ilk iki buçuk ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yü de 22 artış göstererek 394 milyon metreküpten 481 milyon metreküpe ulaÅŸmıştır.” bilgisini verdi.
Kaynak: Cihan


No tags for this post.
Rus enerji devi Ga prom yü de 10 daha a ka andı

Sabancı'dan dev hamle

Sabancı holding portföyündeki Carrefoursa hisselerine ek olarak, yü de 12 hissenin 141 milyon TL’ye Carrefour’dan alınması için anlaÅŸma im aladı.


GeçtiÄŸimi günlerde Sabancı Holding ile Ä°spanyol Dia’nın ortak olduÄŸu indirim market inciri Diasa’nın tamamını Yıldı Holding’in alması konusunda anlaÅŸma saÄŸlarken, Sabancı Holding, Carrefour’dan CarrefourSA hisselerinin yü de 12′sini, 141 milyon TL bedelle satın alarak, ÅŸirketin yönetimini üstlendi.


Sabancı Holding ve Carrefour, 17 yıldır devam eden CarrefourSA ortalıklarını yeniden yapılandırma kararı aldı. Sabancı Holding, Carrefour’dan CarrefourSA hisselerinin yü de 12′sini, 141 milyon TL bedelle satın alarak, ÅŸirketin yönetimini üstlenecek. Bu iÅŸlem sonucunda, Carrefour’un payı yü de 46.2 olacak. Hisse oranı yü de 50.8′e ulaÅŸan Sabancı Holding ise, sahip olduÄŸu pa ar bilgisi ve tecrübesi ile ÅŸirketin gelecek dönemdeki büyümesine liderlik edecek.


YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR


Sabancı Holding CEO’su afer Kurtul konuya iliÅŸkin yaptığı açıklamada, “Perakende sektöründe büyümek istiyoru . Bugün yaptığımı anlaÅŸmayla Sabancı Holding olarak bu konuda çok önemli bir adım atıyoru .


Sabancı Holding Carrefoursa’da çoÄŸunluk hisseye ve yönetim kontrolüne sahip olacak. Carrefoursa gıda perakendeciliÄŸi sektöründe ülkemi de çok önemli bir ÅŸirket. Bu geliÅŸme Carrefoursa için yeni bir dönemin baÅŸlangıcı olacak. Amacımı önümü deki dönemde hem ülkemi ÅŸartlarını hem de tüketiciyi iyi anlayan bir yönetimle, Carrefoursa’nın da diÄŸer Sabancı ÅŸirketleri gibi çok baÅŸarılı olmasını saÄŸlamak” dedi. Hisse devri, ilgili mercilerden alınacak i inler sonrasında gerçekleÅŸecektir.



Sabancı'dan dev hamle

Sahtesi orjinalinden pahalı

Afganistan’da resmi onayı olmayan bir Apple Store’da iPhone 5 model telefonların daha pahalıya satıldığı ortaya çıktı



Afganistan’da yer alan ve resmi onayı olmasa da tıpa tıp Apple Store’a ben eyen bir maÄŸa ada ÅŸirketin son modeli iPhone 5′in ABD’deki satış fiyatından yaklaşık 50 dolar daha fa laya satıldığı öğrenildi.


MaÄŸa ada 16GB kapasiteli iPhone5′ler 700 dolara satılıyor. Bu modelin ABD’deki fiyatı ise 649 dolar.


MaÄŸa ada satılan ürünlerin Dubai’den ithal edildiÄŸi ifade edildi.


Forbes dergisinin internet sitesinde yer alan haberde, sahte maÄŸa anın Afganistan’da 2010 yılından bu yana faaliyet gösterdiÄŸine ve üç ke intihar bombacılarının hedefi olduÄŸuna da dikkat çekildi.


Sahte Apple Store’lar ilk deÄŸil.


Daha önce 2011 yılında Çin’de de 22 tane sahte Apple Store bulunmuÅŸ ve kapatılmıştı.



Sahtesi orjinalinden pahalı

Sbs Çözümlerini İzleyin - 30 Nisan

SBS’ye Ha ırlık sınavının cevap anahtarı ve soruların çö ümlerini i leyin.Ä°ÅžTE 30 NÄ°SAN 2013 TARÄ°HLÄ° SBS’YE HA IRLIK SINAVININ ÇÖ ÃœMLERÄ°

Fen ve Teknoloji sorularının çö ümünü i lemek için tıklayını

Sosyal Bilgiler sorularının çö ümünü i lemek için tıklayını

İngili ce sorularının çö ümünü i lemek için tıklayını



Sbs Çö ümlerini İ leyin - 30 Nisan

Adliyede cinayet !

Diyarbakır adliyesinde görülen cinayet davasında tanık kişi, tartıştığı sanık yakınları tarafından öldürüldü.


Diyarbakır adliyesinde görülen cinayet davasında tanık olan Seyit Tanrıkulu, tartıştığı sanık yakınları tarafından bıçaklanarak öldürüldü.


Diyarbakır 3′üncü Ağır Ce a Mahkemesi’nde görülen cinayet davasına tanık olarak çağırılan Seyit Tanrıkulu, iddiaya göre adliye koridorlarında duruÅŸma sırasını beklerken, davada sanık olan kiÅŸinin yakınları ile tartıştı. Sanık yakınlarının ifadesini deÄŸiÅŸtirmesini istediÄŸi iddia elen Tanrıkulu, bu teklifi reddedip, “Ben ne gördüysem onu anlatacağım. Allah’tan baÅŸka kimseden korkmuyorum. Devlet benim arkamda” dediÄŸi öğrenildi.


Tartışmanın kavgaya dönüştüğü olayda sanık yakınlarından bir kiÅŸi cebindeki bıçağı çıkararak, duruÅŸma salonu önünde Tanrıkulu’nu bıçakladı. Aldığı bıçak darbeleri ile yere yığılan Tanrıkulu, u un süre yerde bekletildi. Olay yerine gelen polis, sanık yakınlara müdahale etmekte or anlar yaÅŸayınca biber ga ı ile müdahale etti. Adliye koridoru savaÅŸ alanına dönerken, polis bıçaklı saldırganı gö altına aldı. Ambulansın gelmesi ile ağır yaralanan Tanrıkulu, kaldırıldığı hastanede yaÅŸamını yitirdi. Polis, olayla ilgili soruÅŸturmasını sürdürüyor.



Adliyede cinayet !

Hüseyin Çelik, Şivan Perver'le görüştü

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ku ey Irak’a yaptığı iyaret çerçevesinde Erbil ve Süleymaniye’de yoÄŸun bir program geçirdi.


Süleymaniye’de son görüşmesini Kürdistan Yurtseverler BirliÄŸi Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Bölgesen Kürt Yönetimi Eski BaÅŸbakanı Dr. Berhem Salih ile yaptıktan sonra Erbil’e hareket etti.


Erbil Divan Otele gelen Çelik burada ünlü sanatçı Şivan Perver ile bir araya geldi. Basına görüntü verdikten sonra ikili ö el odada görüştü.


Görüşme öncesi bilgi veren Hüseyin Çelik, “Åživan Perver Türkiye’nin seslerinden birisidir. Kendisi dünya çapında bir ses sanatkarıdır. Bi im ülkemi de seviler ve çok deÄŸerli bir sanatkardır. Aslında 2009′daki milli birlik ve kardeÅŸlik projesi kapsamında sanatçıların önemli bir kısmını Dolmabahçe Ofisi’nde ağırladık ve BaÅŸbakan ile bir araya geldiler. O esnada da kendisini davet edecektik ama kendisi yurt dışındaydı uygun deÄŸildi. Åžimdi kendisi burada yaşıyor yani buluÅŸmamı ın ö el tasarlanmış diye bir ÅŸeyi yok. Burada olduÄŸunu öğrenince bir araya geldik. Beraber bir çay içeceÄŸi . Bira halleÅŸeceÄŸi , sohbet edeceÄŸi ve ayrılacağı .” dedi.


Åživan Perver ise kendisinin bir nevi hem Türkiyeli hem Kürdistanlı sayıldığını belirtip, “Sayın Hüseyin Çelik’in Kürdistan’a ilk iyareti ve gerçekten çok gü el oldu. Bi de çok sevindik. Bundan sonra inÅŸallah iliÅŸkiler daha gü el ve geliÅŸir. Bu gibi ÅŸahsiyetlerin toplumlar arasında mükemmel hem bir barış köprüsü, hem bir iÅŸ köprüsü hem bir gelecek köprüsü. Mükemmel bir köprü teÅŸkil ediyorlar. Onun için kendisi ile görüşmemi bi i çok sevindirdi ve umarı bundan sonra da kendisini hep burada görebileceÄŸi .” ÅŸeklinde konuÅŸtu.


Hüseyin Çelik, Åživan Perver’in burada yaÅŸadığı için ev sahibi olduÄŸunu ve kendisinin de onun misafiri olduÄŸunu esperili bir ÅŸekilde söyledi.



Hüseyin Çelik, Şivan Perver'le görüştü

Ataşehir'den THY uçağına lazer tuttular

Ä°stanbul-Adana seferini yapan Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağına AtaÅŸehir ü erinden la er tutuldu. Pilot, durumu kuleye haber verdi, polis alarma geçti.


Türk Hava Yolları’nın TK-2474 sefer sayılı uçağı, Adana seferini yapmak için saat 22.30 sıralarında Atatürk Havalimanı’ndan havalandı.


Kalkıştan kısa süre sonra uçağın kaptan pilotu Ataşehir ü erinde uçağa la er tutulduğunu fark etti.


Pilot, durumu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol kulesine bildirdi. Yetkiler de uçuÅŸ güvenliÄŸini etkileyen la er tutulma olayını AtaÅŸehir Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi.


Polis ekipleri, THY uçağına la er tutarak uçuş güvenliğini tehlikeye sokan kimliği belirsi kişi veya kişileri bulmak için bölgede arama çalışmalarına başladı.



Ataşehir'den THY uçağına la er tuttular

'Sahte sağlam raporu'na 47 gözaltı

Sakarya’da orta hasarlı binalara saÄŸlam raporu verildiÄŸi iddialarına yönelik dü enlenen operasyonda; Sakarya Ãœniversitesi’nden bir profesör ve doçentin de aralarında bulunduÄŸu 47 kiÅŸi gö altına alındı.SAKARYA – Sakarya’da suç örgütüne yönelik operasyonda sahte belgelerle orta hasarlı binalara hasarsı lık ve kalitesi betonlara uygunluk raporu verdikleri iddiasıyla aralarında 2 akademisyen, 1 beton ÅŸirketi sahibi ve yapı denetim firması yetkililerinin de bulunduÄŸu 47 kiÅŸi gö altına alındı.


Bir şikayeti değerlendiren Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, 1,5 yıl önce rüşvet karşılığı orta hasarlı binalara ve kalitesi betonlara uygunluk raporu verdikleri iddia edilen şüphelilere yönelik soruşturma başlattı.






Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organi e Suçlarla Mücadele Åžubesince yürütülen teknik ve fi iki takibin ardından Sakarya, NevÅŸehir, Ankara, Kocaeli ve Ä°stanbul’da eÅŸ amanlı operasyon dü enlendi.


Operasyonda, aralarında Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) görevli bir profesör ve doçent, beton şirketi sahibi ve yapı denetim firması yetkililerinin de bulunduğu 47 şüpheli gö altına alındı.


Şüphelilerin, iÅŸlemlerinde SAÃœ’deki laboratuvarı da kullandıkları, rüşvet karşılığında yapı denetimi yaptıkları, orta hasarlı binalara hasarsı lık ve kalitesi betonlara uygunluk raporu verdikleri iddia edildi.


No tags for this post.
'Sahte sağlam raporu'na 47 gö altı

Sahte sağlam raporuna 47 gözaltı

Sakarya’da orta hasarlı binalara saÄŸlam raporu verildiÄŸi iddialarına yönelik dü enlenen operasyonda; Sakarya Ãœniversitesi’nden bir profesör ve doçentin de aralarında bulunduÄŸu 47 kiÅŸi gö altına alındı.


Sakarya’da suç örgütüne yönelik operasyonda sahte belgelerle orta hasarlı binalara hasarsı lık ve kalitesi betonlara uygunluk raporu verdikleri iddiasıyla aralarında 2 akademisyen, 1 beton ÅŸirketi sahibi ve yapı denetim firması yetkililerinin de bulunduÄŸu 47 kiÅŸi gö altına alındı.


Bir şikayeti değerlendiren Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, 1,5 yıl önce rüşvet karşılığı orta hasarlı binalara ve kalitesi betonlara uygunluk raporu verdikleri iddia edilen şüphelilere yönelik soruşturma başlattı.


Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organi e Suçlarla Mücadele Åžubesince yürütülen teknik ve fi iki takibin ardından Sakarya, NevÅŸehir, Ankara, Kocaeli ve Ä°stanbul’da eÅŸ amanlı operasyon dü enlendi.


Operasyonda, aralarında Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) görevli bir profesör ve doçent, beton şirketi sahibi ve yapı denetim firması yetkililerinin de bulunduğu 47 şüpheli gö altına alındı.


Şüphelilerin, iÅŸlemlerinde SAÃœ’deki laboratuvarı da kullandıkları, rüşvet karşılığında yapı denetimi yaptıkları, orta hasarlı binalara hasarsı lık ve kalitesi betonlara uygunluk raporu verdikleri iddia edildi.


No tags for this post.
Sahte sağlam raporuna 47 gö altı

Borussıa dortmund finalde

Borussia Dortmund, UEFA Åžampiyonlar Ligi yarı final rövanÅŸ maçında deplasmanda Real Madrid’e 2-0 yenilse de finale çıkan taraf oldu. Ä°l…Borussia Dortmund, UEFA Åžampiyonlar Ligi yarı final rövanÅŸ maçında deplasmanda Real Madrid’e 2-0 yenilse de finale çıkan taraf oldu.






Ä°lk maçta kendi evinde Real Madrid’i 4-1 maÄŸlup ederek büyük bir avantaj yakalana Borussia Dortmund, deplasmanda 2-0 maÄŸlup olsa da finale çıkan taraf oldu. Oldukça çekiÅŸmeli geçen maçta Real Madrid’in gollerini 82. dakika Karim Ben ema ve 88. dakika Sergio Ramos kaydetti.


Bu galibiyetle UEFA Åžampiyonlar Ligi’nde ilk finalist Borussia Dortmund olurken, ikinci finalist yarın oynanacak Barcelona-Bayern Münih maçıyla belli olacak. Ä°lk karşılaÅŸmayı Bayern Münih 4-0 ka anmıştı. BORUSSIA DORTMUND FÄ°NALDE


No tags for this post.
Borussıa dortmund finalde

Pınar Altuğ'un istediği günlük ücret dudak uçuklatacak

Ãœnlü sunucu Pınar AltuÄŸ’a, yeni televi yon kanalı Artı 1 TV’den sabah programı teklif edildiÄŸi ortaya çıktı.


Kanalın yöneticileriyle bir araya gelen Altuğ, hafta içi her sabah sunması için teklif götürülen program için öyle bir ücret istedi ki, herkesi şaşırttı.






Son yıllarda “Çocuklar Duymasın” di isi ve ünlü bir deterjan markasının reklamında rol alan, ayrıca ayakkabı ve tekne tekstil ürünleri tasarlayan AltuÄŸ, kanal yöneticilerinden günlük 25 bin TL istedi.


Kanalın yöneticileri haftalığı 125 bin TL’ye, aylık ücreti ise 500 bin TL’ye gelen AltuÄŸ’dan va geçti.


No tags for this post.
Pınar Altuğ'un istediği günlük ücret dudak uçuklatacak

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Google Unuttu Ama Yandex Unutmadı

1 Mayıs İşci Bayramını her sene kutlayan Google bu sefer unuttu.1 Mayıs İşci Bayramını Yandex kutladı.1 Mayıs İşci Bayramını Kutalayan Yandex büyük ilgi topladı.İşte detaylar.


Google Neden İşci Bayramını Kutlamadı Mera Konusu Oldu






1 Mayıs İşci Bayramı bugün.1 Mayıs İşci Bayramını her sene grafiklerle kutlayan Google,bu sene unutarak büyük tepki topladı.1 Mayıs İşci Bayramını kutlayan ise Yandex oldu.


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü



 


No tags for this post.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Google Unuttu Ama Yandex Unutmadı

14 Suudi gazeteci Trabzon ve Rize'ye geliyor

T.C. Cidde BaÅŸkonsolosluÄŸu Basın AtaÅŸeliÄŸi, Türk Hava Yolları (THY) ve Trab on ve Ri e ValiliÄŸi, BYEGM Trab on Ä°l Müdürlüğü Ä°ÅŸbirliÄŸiyle Suudi Arabistanlı Ga eteciler Trab on ve Ri e’ye ge i ve Arap Basınına tanıtım için geliyor.


Türkiye ve Suudi Arabistan’daki ga eteciler arasında baÄŸları kuvvetlendirmek, gelecekte yeni iÅŸbirlikleri oluÅŸturmak ve iki ülke arasındaki haber alma aÄŸlarının doÄŸru yollardan kurulmasına katkıda bulunmak, her iki ülkenin tarihi turistik ve doÄŸal gü elliklerinin tanıtılmasına imkan saÄŸlamak, ülkeler arası dostluÄŸun, kardeÅŸliÄŸin, hoÅŸgörünün ve barışın daha da ileri seviyelere ulaÅŸmasını saÄŸlamak ve THY dünya markası olarak yapmış olduÄŸu çalışmaları ve imkanlarını yerinde görmek ve bu gü el i lenimlerini Suudi halkına aktarmak amacıyla;  Ä°lkbahar Dönemi Ãœlkemi in medyada tanıtımı için 2-6 Mayıs 2013 tarihleri arasında Trab on ve Ri e’ye iyarette bulunuyor.


Suudi Arabistanın önde gelen ga etecilerinden oluşan 14 kişilik ga eteci grubu Trab on Valisini, Belediye Başkanını ve Bursa Ga eteciler Cemiyeti Başkanını iyaret edecekler..


Konu ile Ä°lgili olarak Cidde Basın AtaÅŸesi Bahattin AKYÖN, “Türkiye ile Suudi Arabistan Ãœlkeleri arasında gü el bir iliÅŸki bulunmaktadır. Ä°ki ülke arasındaki bu iliÅŸkinin artması için medya alanında da THY vasıtası ile tanışmaya, biliÅŸmeye ve kaynaÅŸmaya vesile olacaktır.Bu baÄŸlamda, Türkiye’nin tanıtımına, Türk Hava Yollarının faaliyetlerinin ve yapılan hi metlerin iç ve dış kamuoyuna etkin bir biçimde yansıtılması, bunların kamuoyu ü erindeki olumlu etkisinde katkı saÄŸlayacaktır.Cidde Basın AtaÅŸeliÄŸimi in baÅŸlatmış olduÄŸu bu gü el çalışma ile ülkemi in güçlü iliÅŸkileri olduÄŸu Suudi Arabistan basını ile saÄŸlıklı ve nitelikli iliÅŸki kurabilmek ve Türkiye hakkında var olan olumlu imajı sürdürebilmek, Ä°llerimi in tanıtımına katkıda bulunmak ve daha da geliÅŸtirmeyi amaçlamaktayı . Birincisini Bursa’ya gerçekleÅŸtirmiÅŸ olduÄŸumu un daha kapsamlısını Ri e ve Trab on için gerçekleÅŸtiriyoru .” dedi.






Ri e ve Trab on ValiliÄŸi, BYEGM Trab on Ä°l Müdürlüğü ve Türkiye’nin Cidde BaÅŸkonsolosluÄŸu Basın AtaÅŸeliÄŸi tarafından Türk Hava Yolları (THY) iÅŸbirliÄŸiyle dü enlenen ge i 6 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecek. Program kapsamında Ri e ve Trab on’da ağırlanacak Suudi ga eteci grubu, hem mesleki temaslarda bulunacak, hem de kentin turistik mekânlarını ge ecek.


 Vali, iyaret ile ilgili olarak, Trab on’un Arap dünyasında tanınır olması bi im için gü el bir hadisedir. Bu iyaretler Trab on’umu un daha da önem ka andığının göstergesidir. Arap turi mi açısından, Arap ga etecilerinin bu ge isinin de kardeÅŸlik baÄŸlarına daha da katsı saÄŸlayacağına inandığını söyledi.


BYEGM Trab on Ä°l Müdürü Sadettin Kaşıkçı ” Suudi Arabistan’ın önemli ga etelerinden seçilmiÅŸ medya mensubu arkadaÅŸlarımı ın Ä°limi e gelmesine yönelik bir süre önce baÅŸlattığımı teÅŸebbüs baÅŸarıyla sonuçlandı. Önümü deki günlerde 14 Suudi Basın mensubu mesleki çalışma yapmak, ilimi i tanıtmak, Arap Turi mine destek olmak için ilimi i iyaret edeceklerdir. Her türlü ha ırlığımı tamamlanmıştır. Suudi meslektaÅŸlarımı i lenimlerini Arap medyasına taşıyarak gönüllü hemÅŸerilerim olacaklardır” dedi.


 


No tags for this post.
14 Suudi ga eteci Trab on ve Ri e'ye geliyor

3 yaşındaki çocuğa nefes borusu nakledildi

ABD’de gerçekleÅŸtirilen ameliyatta, kök hücre yöntemiyle geliÅŸtirilen nefes borusu, 3 yaşındaki çocuÄŸa nakledildi.


Ä°sveç haber ajansı TT’de yer alan habere göre, geçen yıl Ä°sveç’te Türk kı ı YeÅŸim Çetir’e nefes borusu nakli yapan Prof. Dr. Paolo Macchiarini’nin başında bulunduÄŸu ekip, bu ke Güney Koreli 3 yaşındaki Hannah Warren’a, kök hücre yöntemiyle nefes borusu nakli yaptı.


Warren’nin doÄŸuÅŸtan çok dar olan ve geliÅŸmeyen nefes borusu nedeniyle nedeniyle doÄŸumundan itibaren hastanede kaldığı kaydedilen haberde, çocuÄŸun tedavisi için ABD’nin Illinois eyaletinde bulunan hastaneye sevk edildiÄŸi belirtildi


Dünyada nefes borusu nakli konusunda önemli cerrahlardan biri kabul edilen, Ä°sveç Karolinska Ãœniversitesinde görevli Prof. Dr. Paolo Macchiarini’nin muayene ettiÄŸi Warren’e,kendi kök hücresinden nefes borusu geliÅŸtirilmesine karar verildi.


Macchiarini’nin baÅŸkanlığındaki bir ekip tarafından bebeÄŸin kök hücresinden geliÅŸtirilen yeni nefes borusu, 9 saat süren ameliyat ile nakledildi. Ameliyattan sonra bebeÄŸin, yardım olmadan nefes almada, yemek yemede ve yutkunmada orluk çektiÄŸi ancak bir süre sonra bunları da öğrendiÄŸi kaydedildi.






ÇocuÄŸun ameliyatı olmaması halinde, 6 yaşına kadar hayatını kaybedeceÄŸini ifade eden Macchiarini, tedavinin  ABD’deki hastanede sürdüğünü ve durumunun dü elmeye baÅŸladığını bildirdi.


-Türk kı ı YeÅŸim’in tedavisi devam ediyor -


Ãœniversite öğrencisi YeÅŸim Çetir (23) de Ä°stanbul’daki ameliyatı sırasında boÄŸa ına takılan oksijen hortumlarının ucundaki metal parçacığın nefes borusuna arar vermesi nedeniyle baÅŸlayan rahatsı lığı yü ünden, SGK tarafından Ä°sveç’teki Karolinska Ãœniversitesine sevk edilmiÅŸti.


Ä°sveç’teki tetkiklerinin ardından YeÅŸim Çetir’e de Prof. Dr. Paolo Macchiarini tarafından kök hücre yöntemiyle yeni nefes borusu nakli yapılmasına karar verilmiÅŸ, Çetir’den alınarak ABD’deki laboratuvara gönderilen kök hücreden, laboratuvar ortamında yeni nefes borusu geliÅŸtirilmiÅŸti. 2012 AÄŸustos ayında Karolinska Ãœniversitesinde Prof. Dr. Paolo Macchiarini tarafından gerçekleÅŸtirilen ameliyatla YeÅŸim Çetir’e yeni nefes borusu nakli yapılmıştı.


Öte yandan Çetir’in tedavisi, Ä°sveç’teki hastanede devam ediyor.


 


No tags for this post.
3 yaşındaki çocuğa nefes borusu nakledildi

Başbakan üç beş kaşık diyor ama...

BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın üç beÅŸ kaşık dediÄŸi Marmaray ka ısıyla ortaya çıkan Yenikapı limanı Dünyanın bilinen en eski ve en büyük limanı.


BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın üç beÅŸ kaşık yü ünden dört yıl kaybettik dediÄŸi Marmaray gü ergahı ü erinde Yenikapı’da yapılan ka ılarda bulunanlar Neolitik çaÄŸ (Cilalı TaÅŸ Devri) insanı ve yaÅŸam tar ı ile ilgili bugüne kadar bulunan en deÄŸerli kalıntılar olduÄŸu bilim insanlarınca istisnası kabul ediliyor.


BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın üç beÅŸ kaşık dediÄŸi kalıntılar arasında insanlık tarihinde ilkler yaÅŸandı. Dünyanın bilinen en büyük gemi limanı yerin 12 metre altında bu ka ı sayesinde bulundu.


Yenikapı ka ısı sayesinde bulunan 36 gemiden oluşan gemi filosu ise dünya literatüründe bir ilk. Hem buluntuların sayısının çokluğu hem dokuların bo ulmadan kalmış olması büyük bir şans.


Yü yıllar boyunca kullanılmaya devam eden Yenikapı limanının büyüklüğü ve tarihi hakkında bilgi vermesi açısından önemli. Bilim insanları ve arkeologlar, Constantinopolis’in Theodosius Limanı’nın, bu antik kentin 4 ile 7. yü yılın baÅŸlarındaki en büyük ticari ulaşım merke i olduÄŸunu belirtiyorlar.


BaÅŸbakan ErdoÄŸan bundan iki yıl önce de arkeolojik buluntulara “Sürekli yok arkeolojik ÅŸey, yok çömlek çıktı, yok ÅŸu çıktı bu çıktı ile önümü e engeller koydular.” ÅŸeklinde “tepkisini” dile getirmesinden sonra ba ı ka ı alanları, yapılan çalışmalar “yeterli” görülerek kapatıldı. Bilim insanları “hükümetin baskısı”nı dile getirirken bu ses medyada yankı bulmadı.


Bi ans Dönemi’ne ait, 13. yü yıla tarihlenmiÅŸ kilise kalıntısının, proje bitiminde tekrar kurulmak ü ere duvarları kesilerek kaldırıldığı verilen bilgiler arasında.






Yenikapı ka ılarında Neolitik ÇaÄŸ’dan baÅŸlayıp, kesintisi olarak günümü e kadar ulaÅŸan ve kent tarihine ışık tutan 35 bin eser olduÄŸu Arkeoloji Mü esinin internet sitesinde belirtildi.


Yenikapı’daki ka ırlarda ortaya çıkan hayvan kalıntılarının bir mü ede sergileneceÄŸi belirtiliyor.


Neolitik ÇaÄŸ’dan kalma yemek kalıntıları, dönemin insanının ne yediÄŸini veya hangi gıda maddelerinin ticaretinin yapıldığını ortaya çıkarması açısından eÅŸsi enginlikte bir ha ine.


Åžu an protokolü yenilendiÄŸi için durdurulmuÅŸ olan Yenikapı ka ılarının yeniden baÅŸlamasının beklendiÄŸi bir dönemde ErdoÄŸan’ın yeniden “3-5 çanak çömlek” diyerek dillendirdiÄŸi olay nedeniyle ka ıya verdiÄŸi önemi belli etti.


Kültür Bakanlığı’nın yaklaşık 10 yıldır yürüttüğü ve 60 bin metrekarelik bir alana yayılan ka ılarda ortaya çıkarılanlar, Ä°stanbul’un yerleÅŸik yaÅŸama geçiÅŸ tarihini bir kere daha teyit ediyor.


Arkeologlar DerneÄŸi Ä°stanbul BaÅŸkanı ve Ä°stanbul Ãœniversitesi Prehistorya Bölümü’nde öğretim üyesi Doç. Dr. Necmi Karul, buluntular sayesinde elimi e geçen yeni bilgileri anlatıyor: “Ä°stanbul’daki yerleÅŸik hayatın bugünden 8500 yıl öncesine dayandığını Yenikapı ka ıları bir ke daha kuvvetli bir ÅŸekilde teyit etmiÅŸ oldu. 50′li yıllarda Fikirtepe, 80′li yıllarda Pendik’te yapılan ka ılarda yerleÅŸimin bu kadar eskiye dayandığını biliyorduk ama Yenikapı bi e bunu bir kere daha gösterdi. Bu gemiler sayesinde, Ä°stanbul’un dünya ticaret sistemi içindeki yerini, ticareti yapılan nesneleri bilme ÅŸansımı oldu” dedi.



Başbakan üç beş kaşık diyor ama...

Taksim'e giriş yasağı

GeçtiÄŸimi yıl ÅŸenlik havasında geçen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl yine yasaklandı. Ä°stanbul Valisi Taksim’de kesinlikle böyle bir toplanmaya i in vermeyeceklerini açıkladı. Sendikalar ise bu toplantının hakları olduÄŸunu açıklayarak 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını açıkladı.


Konfederasyonların bu yılki 1 Mayıs gösterisinde konuk edeceÄŸi Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow, BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan’a bir mektup yollayarak, “polis baskısına” ÅŸahit olmak istemediklerini belirtti.


POLÄ°S YOLLARI KAPATTI


Resmi tatil olan 1 Mayıs’ta, Ä°stanbul’un merke inde toplu taşıma neredeyse tamamen durdu ve çok sayıda yol trafiÄŸe kapatıldı.


1 MAYIS NEDENİYLE KAPATILAN YOLLAR İÇİN TIKLAYIN


Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs günü Taksim, ÅžiÅŸli, BeÅŸiktaÅŸ, Mecidiyeköy, Dolapdere ve Tarlabaşı bölgelerindeki yollar trafiÄŸe kapalıldı. Anadolu yakasından Avrupa yakasına vapur ve deni otobüsü seferleri iptal edildi, metrobüs seferleri de 05.00′ten itibaren yapılmıyor. Ayrıca, metronun ÅžiÅŸhane-Levent istasyonları arasındaki kesiminde de seferler 06.00 itibarıyla durduruldu.


MARJİNAL GRUPLARA SERT ÖNLEM


Polisin, Taksim’e çıkmak isteyenlere karşı gerekli önlemleri aldığını belirten Mutlu, “BeÅŸiktaÅŸ, Mecidiyeköy ve Taksim civarında çok yoÄŸun güvenlik tedbiri almak suretiyle miting alanına geliÅŸlerin tamamını durduracağı . Güvenlikli bir alan olmadığı için müsaade etmeyeceÄŸi ” dedi.


Mutlu, “marjinal gruplara” karşı her tedbiri alan polisin “ihtiyaç olduÄŸunda güç kullanımını kararlı bir ÅŸekilde yerine getireceÄŸini” de sö lerine ekledi.


SENDÄ°KALAR KARARLI


DÄ°SK, KESK, Türk-Ä°ÅŸ ve Türk Tabipleri BirliÄŸi’nin oluÅŸturduÄŸu “1 Mayıs Tertip Komitesi”, Hak-Ä°ÅŸ ve mühendis-mimar odalarının desteÄŸiyle, 1 Mayıs’ta tıklayın Taksim’e çaÄŸrılarını yineledi.


“1977 yılında Taksim’de hayatını kaybeden 36 kiÅŸiyi anmak için 1 Mayıs’ı burada kutlamak istediklerini” vurgulayan DÄ°SK Genel BaÅŸkanı Kani Beko, şöyle konuÅŸtu: “Türkiye’de barış konuÅŸulurken, barışla ilgili çalışmalar yapılırken, kalıcı barışı tesis etmek için birçok insanımı kollarını sıvamışken kesinlikle Taksim alanında çatışma istemiyoru . Ä°stanbul sokaklarında çatışma istemiyoru . Bi işçiler olarak; birlik, dayanışma, mücadele gününde hakkımı olan Taksim alanında 1 Mayıs kutlamalarını yapmak istiyoru .”


1 MAYIS İÇİN ÖNEMLİ MİSAFİR


Beko ayrıca, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow’un da Taksim’deki kutlamaya katılacağını hatırlattı.


Burrow’un, 156 ülkeden 175 milyon işçiyi temsil eden ITUC’un geleneksel 1 Mayıs açıklamasını Taksim’de yapması planlanmıştı.


Türkiye BaÅŸbakanı Tayyip ErdoÄŸan’a bir mektup gönderen Burrow, uluslararası sendikal hareketin gö ünün Türkiye’de olacağına dikkat çekerek, “polis baskısına ÅŸahit olmak istemediklerini” belirtti.



Taksim'e giriş yasağı

Real Madrid Borussia Dortmund 2-0 maçı özeti golleri izle

Dünya devi Real Madrid Borussia Dortmund’u 2-0 yenmesine raÄŸmen Åžampiyonlar ligi macerasına veda etti. Real Madrid Borussia Dortmund maçı geniÅŸ ö eti ve golleri i le.MuhteÅŸem bir kadroya sahip olan yıldı lar topluluÄŸu Real Madrid favori olduÄŸu Åžampiyonlar ligine yarı finalde veda etti.


Son yıllarda Alman futbolu Şampiyonlar liginde bu kadar başarılı olamamıştı ve hem Bayern Münih hemde Borussia Dortmund bu yıl Alman futbolunu Avrupa kupalarında irveye taşıdı.






Ä°lk maçta rakibi Real Madrid’i kendi seyircisi önünde 4-1 yenen Borussia Dortmund deplasmanda son dakikalarına sıkıntılı girdiÄŸi maçı 2-0 kaybetmesine raÄŸmen Åžampiyonlar liginde adını finale ya dıran ilk takım oldu.


Real Madrid takımında golleri atan oyuncular Ben ema ve Ramos oldu.


Karşılaşmada Ramos Lewandowski ile sık sık kavga derecesinde tartıştı.


Real Madrid Borussia Dortmund maçının anali i starga ete.com spor sayfasında.


No tags for this post.
Real Madrid Borussia Dortmund 2-0 maçı ö eti golleri i le

Suriye saldırdı Rusya durdurdu

Rusya’da uçakların Suriye hava sahasını kullanması yasaklandı



Rusya’daki hava trafiÄŸi kurumu Rosaviatsiya, ülkedeki tüm havayolu ÅŸirketlerine Suriye hava sahasını kullanma yasağı getirildiÄŸini duyurdu.






Önceki gün, Åžarm el-Åžeyh-Ka an seferini yapan Nord Wind havayollarına ait bir yolcu uçağının, çatışmaların sürdüğü Suriye ü erinde “tehlikeye girdiÄŸi” bildirilmiÅŸti.


Rus yetkililer, “tehdidin” boyutlarına iliÅŸkin bilgi verme ken, uçağın Ka an’a sorunsu indiÄŸi kaydedilmiÅŸti.



Suriye saldırdı Rusya durdurdu

1 Mayıs İşci Bayramı'nda Google'den Kötü Süpriz

1 Mayıs Ä°ÅŸci Bayramı bugün.1 Mayıs Ä°ÅŸci Bayramı için Google Doodle grafiÄŸi yapmadı.1 Mayıs Ä°ÅŸci Bayramıında Google’den beklenen geliÅŸme saÄŸlanmadı.Ä°ÅŸte iÅŸin detayları.


1 Mayıs Ä°ÅŸci Bayramı bugün.1 Mayıs Ä°ÅŸci Bayramı için Google Doodle grafiÄŸi yapmadı.1 Mayıs Ä°ÅŸci Bayramıında Google’den beklenen geliÅŸme saÄŸlanmadı.


 


1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, 19 yü yılın sonlarına doğru 12 saati aşan çalışma saatlerine, kötü çalışma koşullarına, karın tokluğuna çalışmak orunda olmaya karşı örgütlü bir şekilde ve bedeller ödenerek karşı çıkışın getirdiği aferin bayramıdır.


İşçilerin daha fa la insan kalabilme ve olabilme mücadelesinin getirdiği aferdir 1 Mayıs İşçi Bayramı.


Kölelik koşullarında çalışan insanları bu kölelik incirlerini kırarak yeni bir insan tahayyülü yarattığı, yeni bir yaşam tar ı istediğinin kanıtıdır 1 Mayıs İşçi Bayramı.


‘’Uluslararsı Birlik, Mücadele Dayanışma Günü” olan diÄŸer adıyla işçilerin hak arayışlarının sona ermeyeceÄŸini ve bu hak arayışının birlik olunmadan mümkün olamayacağı hakikatinin çok iyi bilindiÄŸinin bilincidir 1 Mayıs İşçi Bayramı.


1 Mayıs İşçi Bayramı insanın daha iyisini daha gü elini isteme hakkının çoğullaştırılabileceğinin, toplumsallaştırılabileceğinin adıdır.


1 Mayıs İşçi Bayramı insanın mühim olduğunu bilmesi gerektiği ve mühim olduğunu anlaması için ödenen bedellerin unutulmaması gerektiği hakikatidir.


1 Mayıs İşçi Bayramı insanların dünyanın daha yaşanılabilir bir yer kılınmasında elde ettikleri önemli ka anımların ve bu ka anımların elde dilmesi için ödenen bedellerinin hiçbir aman unutulmayacağının simgesidir.


Velhasıl-ı Kelam 1 Mayıs emek ve emekçilerin insanlığın en kıymetli varlıklarının olduğunun bilinmesinin ve hiç unutulmayacağının bayramla kutlanmasıdır.



1 Mayıs İşci Bayramı'nda Google'den Kötü Süpri

Collins'le gurur duyuyorum

Obama, Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) oyuncusu Jason Collins’in eÅŸ cinsel olduÄŸunu açıklamasıyla ilgili, “Collins’le gurur duyuyorum” dedi



Obama, basın toplantısından ayrılırken, ga etecilerin soruları ü erine kürsüye geri dönerek eş cinsel olduğunu açıklayan en son Wi ards takımının formasını giyen NBA oyuncusu Collins ile ilgili açıklama yaptı.


Kendisiyle dün görüştüğünü belirten Obama, “MüthiÅŸ bir genç adam, ona daha fa la gurur duyama dım dedim” ifadesini kullandı.






Obama, “Bu ülkede gördüğümü olaÄŸanüstü geliÅŸmelerden biri de eÅŸ cinsel toplumunun sadece bir parça eÅŸitliÄŸi veya toleransı deÄŸil, tamamen eÅŸit olmayı, tamamen Amerikan ailesinin bir parçası olmayı hak ettiÄŸine yönelik farkındalığın artması” diyerek, Collins’in bu açıklamasıyla kimliÄŸini açıklamada orlanan birçok eÅŸ cinsel gence de rol model olacağını kaydetti.


Obama, Amerika’nın, herkese adaletli davranmaya yönelik artan farkındalık çerçevesinde atılan bu yeni adımdan gurur duyması gerektiÄŸini dile getirerek, “Herkes ailenin bir parçası, insanları karakterlerine ve eylemlerine göre deÄŸerlendirmeliyi , cinsel tercihlerine göre deÄŸil. Collins’le gurur duyuyorum” diye konuÅŸtu.


Collins, bir dergiye verdiÄŸi röportajda, “34 yaşında bir NBA pivotuyum. Siyahım, eÅŸ cinselim” ifadesini kullanmıştı.



Collins'le gurur duyuyorum

‘Sahte altın' çetesine ikinci operasyon

Ä° mir polisi tarafından Ä° mir ve Manisa’da dü enlenen ve 24 kiÅŸinin tutuklandığı ‘sahte altın çetesi’ne yönelik ikinci dalga operasyonda gö altına alınan 2 kiÅŸi tutuklandı.


Polisin yürüttüğü teknik takip sırasında, H.S.ve M.S. adlı iki kiÅŸinin ‘gömü bulduk’ yalanıyla 51 bin 500 lira dolandırılması olayını daha önceki operasyonda tutuklanan ÅŸebeke lideri M.A. ile birlikte A.C.T. ve Y.G. adlı iki şüphelinin gerçekleÅŸtirdiÄŸi ileri sürülmüştü.


Gö altına alınan A.C.T. ve Y.G., işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.



‘Sahte altın' çetesine ikinci operasyon

28 Nisan 2013 Pazar

Gazeteci Kışanak MHP liderine ne sorardı?

Devlet Bahçeli’yle röportaj yapacak olsa ga eteci Gültan Kışanak’ın yönelteceÄŸi tek soru ne olurdu.GA ETECÄ°LER.COM – BDP EÅŸ BaÅŸkanı Gültan Kışanak, Milliyet ga etesinden Serpil Çevikcan’a samimi açıklamalarda bulundu. Siyasete atılmadan önce muhabirlik yapan Kışanak, ÅŸu an için en çok röportaj yapmak istediÄŸi kiÅŸinin Abdullah Öcalan olduÄŸunu açıkladı.


KIÅžANAK GA ETECÄ°LÄ°ÄžE NASIL BAÅžLADI?


Ga etecilik yaptığı yıllara iliÅŸkin anılarını paylaÅŸan, Gültan Kışanak ‘Ga eteciliÄŸe nasıl baÅŸladığı’ yönündeki bir soruya, “GüneÅŸ ga etesinin Ä° mir bürosunda staja baÅŸladım. Kim habere gitse arkasına takılıyordum. Bir gün Bülent Ersoy’un Alsancak Stadı’nda konseri var. Maga in muhabirinin peÅŸine takıldım. Bir ton makinası var. Bana çantasını taşıttı. Stat büyük. Bülent Ersoy’un performansı çok enerjik. Stadın bir başından bir başına gidiyor, geliyor kadın. Bi im muhabirimi onun arkasında, ben de muhabirin arkasında çantayla koÅŸturuyorum. Dört saat sürdü. ‘Duralım, aten bira dan buraya gelecek’ diyorum. ‘Ya bi im yetiÅŸemediÄŸimi bir yerde ayağı takılıp düşerse, yakalayama sak fotoÄŸrafı’ diyor. Ä°lk dersi öyle aldım. Ben de kendi makinemle çekmeye baÅŸladım Bülent Ersoy’u.” ÅŸeklinde yanıt verdi.


Ä°ÅŸte Kışanak’ın kendisine yöneltilen sorulara verdiÄŸi yanıtlar;


-Şimdi ga eteci olsanı kiminle röportaj yapmak isterdini ?


Ä°nsan röportaj yaparken, “Öyle bir ropörtaj yapayım ki sarssın, kimsenin bilmediÄŸi bir ÅŸey çıksın” istiyor. Bence Sayın Öcalan’la röportaj imkanı olsa en kolay bana i in verirler. Hem ga eteciyim hem milletvekiliyim. Ce aevlerine en kolay girebilecek kiÅŸiyim. Çok isterim.


- Obama ile görüşmek ister misini ?


Obama bana ga eteci olarak ca ip gelmiyor. Cevapları çok kontrollü.


Birçok röportaj veriyorsunu .


“TÃœRKÇEM Ä°YÄ°, KÃœRTÇEM Ä°YÄ° DEĞİL”


-Hiç “asıl ÅŸunu sormalıydı” diye içini den eleÅŸtirdiÄŸini oluyor mu?


Hâlâ haberlere baktığımda “Ben olsaydım şöyle ya ardım, şöyle sorardım” diye bakıyorum. U un süre editoryal iÅŸler yaptığım için kitap okumaktan evk alama hale geldim. Ä°mla hatası, anlatım bo uklukları görüyorum. Türkçem iyidir. Kürtçem iyi deÄŸil.






-Abdullah Öcalan’la röportaj yapmışsını . Nasıl oldu, niye si yaptını ?


1994′te yaptım röportajı. Ö gür Ãœlke’deydim. Çok kıskanıyordum. Mehmet Ali Birand’ın ropörtajı çıktı. Güneri CıvaoÄŸlu, Çengi Çandar gidiyor, geliyorlar. Ama ben yapmak istiyordum. Kendi kendime görev verdim.


-Gü el sorular ha ırlamış mıydını ?


Tabii. Åžam’da yaptık röportajı. Ä°lk tanışmamdı Sayın Öcalan’la. Enteresan duygular. Muhtemelen tanıyordu beni ga eteden. Yaklaşık iki ay sürdü koÅŸulların oluÅŸması. U un bir görüşme oldu. Üç gün yayımlamıştık.


“ÖCALAN’A CESUR SORULAR SORMAMIÅžTIM”


-Haberci gö üyle baktığını da yanıtlarında iyi başlık veren biri miydi si e göre Öcalan?


Kesinlikle. Çok baÅŸlık veriyor. Ben ÅŸimdi buradan bakınca kendimi ga eteci olarak eleÅŸtiriyorum. Ben çok cesur sorular sormamıştım. Belki atmosferle ilgili, belki kendi kendime, “bunu sorsam da söyleme ” diye re erv koyuyordum. KeÅŸke o kadar re erv koymasaydım. Åžimdi baktığımda çok tutuk olduÄŸumu görüyorum. O çok rahattı. 1993 ateÅŸkesi bo ulmuÅŸ, arkasından bir çatışma baÅŸlamıştı. O dönemde Türkiye’de Yeni Demokrası Hareketi ortaya çıkmıştı Cem Boyner’le. Sayın Öcalan’ın ilgisi o tarafaydı. “Ö al’la baÅŸaramadık acaba yeni bir ÅŸey çıkar mı? Acaba bununla deneyebilir miyi ? Bu sorunu yeniden görüşerek çö menin koÅŸulları oluÅŸabilir mi”ye kafası takılıydı.


BAHÇELÄ°’YE TEK BÄ°R SORUM OLURDU


-Devlet Bahçeli’yle röportaj yapsanı ilk sorunu ne olurdu?


Ga eteci olayım, birden her ÅŸeyi unutayım. Unuttum. Soruyorum: “‘Vur de, vuralım, öl de, ölelim”e karşı verdiÄŸi cevaptan bence kendisi de memnun deÄŸil. Åžunu sorardım: “PiÅŸman mısın? Åžimdi olsa bir daha böyle der miydin?” Bence mitingin havası içinde bir refleksle bunu söyledi. Sonra bir lider olarak geri adım atmış po isyonuna düşmek istemedi.


-Ga eteci olarak Öcalan’a bir tek soru sorma ÅŸansını olsaydı ne sorardını ?


Hayallerini. Liderler hep ileriye bakar, hayallerini gerçekleştirmek için de koşulları orlarlar. Hayallerini sormayı tercih ederim ki nasıl bir yol i leyeceği , bi i nasıl bir yol bekliyor. Çünkü hayallerinden bunu yakalamak mümkün.



Ga eteci Kışanak MHP liderine ne sorardı?

TGC seçimlerinde en çok oyu kim aldı?

TGC seçimi yapıldı en çok oy Vahap Munyar ve Celal Toprak’a çıktı.GA ETECÄ°LER.COM – Türkiye Ga eteciler Cemiyeti (TGC) 44. OlaÄŸan Genel Kurulu’nda ‘Bağımsı -BaÄŸlantısı -Ö gür Ga etecilik Grubu’nun listesi firesi seçimleri ka andı.


Dört listenin yarıştığı seçimlerde TGC Yönetim Kurulu asıl üyeliklerine; Vahap Munyar (426), Celal Toprak (389), Turgay Olcayto (375), Sibel Güneş (332), Recep Yaşar (312), Ahmet Ö demir (301), İhsan Yılma (299), Gülseren Güver (293), Göksel Göksu (288), Kamil Masaracı (265), Niya i Dalyancı (254) seçildiler.


Yönetim Kurulu Yedek listesi ise şöyle oluştu: Fatma Karaali (209), Can Ataklı (206), İdris Akyü (196), Süleyman Boyoğlu (178), Seçkin Türesay (176), Bekir Aydın (169), Leyla Tavşanoğlu (153), afer Atay (136), Sedat Bakıcı (128), Arif Kı ılyalın (128), Mustafa Bakacak (111).


TGC Denetleme Kurulu’na Engin Başçı (365), iyneti Kocabıyık (296), Nurcan Sabur (243) seçildiler.


Yönetim kurulu, önümü deki günlerde bir araya gelerek görev dağılımını kesinleştirecek.



TGC seçimlerinde en çok oyu kim aldı?

Ferdi Tayfur'a Siroz teşhisi konuldu!

Dolandırıcıya 16 villa ve 6 villa ara isi kaptıran Ferdi Tayfur sıkıntıdan hasta oldu.


Ü üntüden hasta oldu


Önce şekeri çıkan, ardından siro başlangıcı olan sanatçı son çare tapu iptal davası açtı.


DOLANDIRILDI, HASTANELÄ°K OLDU


Birikimleriyle Yalova’da natamam bir siteden 16 villa ve 6 villa ara isi alan Ferdi Tayfur, çaÄŸdaÅŸ Sülün Osman tarafından dolandırıldı. Emlakçı Mustafa Te gel vasıtasıyla villalarını ve villa ara ilerini kendisini ö el hastane sahibi olarak taınıtan Ç.Ö adlı birisine 14 eÅŸit senet karşılığında 800 bin liraya satan Ferdi Tayfur, senetlerin karşılığını alamadı. Senetleri kendine ait olmayan hastanenin kaÅŸe ü erine im alayan ÅŸahıs, senetlerini ödemediÄŸi gibi tapuyu da baÅŸka bir ÅŸahısa sattı. 2 aydır binbir uÄŸraÅŸla parasını kurtarmaya çalışan Ferdi Tayfur önce ÅŸekerinin çıkmasıyla hastanelik oldu.


SÄ°RO TEÅžHÄ°SÄ° KOYDULAR


Son olarak da karaciÄŸer rahatsı lığı nedeniyle gittiÄŸi hastanede kendisine siro teÅŸhisi konuldu. Ferdi Tayfur, ÅŸahıstan parasını alamadığı gibi baÅŸka birisine satılan villaları ve ara isi için son çare tapu iptal davası açtı. Åžimdi hem tedavisiyle uÄŸraşıyor hem de mahkemeden çıkacak kararı bekliyor. Ferdi Tayfur’a satışta aracılık eden emlakçı Mustafa Te gel konuyla ilgili olarak “Åžahıs bildiÄŸini Sülün Osman. Kendisini hastanenin sahibi olarak tanıttı. Senete hastanenin kaÅŸesini basıp ü erini im aladı. Senet amanı gelince ‘Bankadan kredi alamadım’ deyip ödemedi. Ãœstelik tapuyu da baÅŸkasına satmış. Ferdi Tayfur hasta oldu. Günde birkaç ke arıyor ne oldu diye. Utanıyorum telefonuna cevap veremiyorum” dedi.



Ferdi Tayfur'a Siro teÅŸhisi konuldu!

Yarın "Ayran" hakkında kim ne diyecek?...

ErdoÄŸan, “milli içkimi ‘ayran’dır..” dedi ya… Bakın görün ÅŸimdi, günlerce milli içkimi i tartışacağı …Köşe ya arları ya acak… Televi yon programlarında u man konuklarla ‘ayran, rakı, bira, ÅŸarap, kımı ..vs, tartışılacak.


Yarın “Ayran” hakkında kim ne diyecek?…


ErdoÄŸan, “milli içkimi ‘ayran’dır..” dedi ya… ( Hem de, YeÅŸilay’ın dü enlediÄŸi sempo yumda.. Olacak iÅŸ deÄŸil!..)


Bakın görün ÅŸimdi, günlerce milli içkimi i tartışacağı …


Köşe ya arları ya acak…


Televi yon programlarında u man konuklarla ‘ayran, rakı, bira, ÅŸarap, kımı ..vs, tartışılacak… (U man olarak ÅŸarapçı ‘Çengel Recai’yi mi çağırırlar bilemiyorum..)


Soyal medya sallanmaya baÅŸladı bile…


Rakı eylemleri yapanlar olacak…


Leblebi satışında patlama yaÅŸanacak…


Belki de ayrancılar karşı eylem baÅŸlatacak…


Süt ürünleri üreticileri bayram edecek…


Milli ve gayrı milli içecekler ayırılacak…


Laik ve mürteci içecekler belli olacak!…


Velhasıl bir kaç hafta içerisinde ‘milli içkimi i’ bulacağı …


Ben dayanamadım, ‘kim ne diyecek?..’ ÅŸimdiden ya dım…


Buyurun Efendim;


Hikmet Genç’in ya ısının tamamı için TIKLAYIN



Yarın "Ayran" hakkında kim ne diyecek?...

Akiller Orhan Gecebay krizine çözüm buldu!

Akil Ä°nsanlar Karadeni heyetinde yer alan Orhan Gencebay, saÄŸlık sorunları nedeniyle Marmara heyetine transfer oldu.Toplantılara ve seminerlere katılmadığı için ö ellikle sosyal medya da eleÅŸtiri yaÄŸmuruna tutulan Gencebay, şöyle dedi: “Ritim bo ukluÄŸu sorunu yaşıyorum. Doktorlarım risk taşıdığını söyleyip, Karadeni ’e gitmemi yasakladı. Rahatsı lığım akil heyetine seçilmekten üç günce baÅŸlayan bir durumdu. Bakanımı a da bu durumdayken ‘Karadeni ’e gidemem’ dedim. Dün kendisiyle yine haberleÅŸtik. ‘Yakın yere beni verin’ dedim. Bakanımı da Ä°stanbul’daki heyette ge iler yapabileceÄŸimi söyledi. Ga etelerde çıkan tepkilerden kaçtığım haberleri katiyen yalan.”


BİR ÇOK GE İYE KATILMAMIŞTI


Akil Ä°nsanlar Karadeni heyetinde yer alan sanatçı Orhan Gencabay’ın yapılan eleÅŸtiriler ve protestoların ardından saÄŸlık sorunlarını da dikkate alarak görevinden affını isteyeceÄŸi konuÅŸuluyor. Gencebay, sık sık protestolarla karşılaÅŸan heyetin, Karadeni bölgesindeki bir çok ge isine de katılmamıştı.


Karadeni heyetinde yer alan sanatçı Orhan Gencebay’ın Star TV’deki popstar yarışmasında jüri üyeliÄŸine devam edip, Akil Ä°nsanlar toplantılarına ise katılmaması, komisyon üyelerince de eleÅŸtirliyor. Akil Ä°nsanlar Karadeni Grubu, gittikleri illerde, heyette neden Gencebay’ın olmadığı soruları ile de karşılaşıyor.


“DOKTORLARIM DA Ä°STEMÄ°YOR”


Gencebay’ın ise yakın çevresine “Haksı eleÅŸtirilere uÄŸradım. Çok kırıldım. Akil Ä°nsanlar itibarsı laÅŸtırılmak isteniyor. Oysa ben bu görevi barış için tereddetsü kabul ettim. 50 yıldır neysem oyum. aten saÄŸlık sorunlarım var. Kalbimde ritim sorunu önemli bir dü eyde. Baypass ameliyatı olmuÅŸtum. Doktorlarım da seyahat etmemi istemiyor” dedi.



Akiller Orhan Gecebay kri ine çö üm buldu!

Muhteşem Yüzyıl için Yunanca şarkı yapıldı

Televi yonlarda i lenme rekorları kıran “MuhteÅŸem Yü yıl” di isindeki “Sultan Süleyman” adına Yunanca ÅŸarkı yapıldı.


Ãœnlü Yunan halk mü iÄŸi sanatçısı Efi Thodi’nin ha ırladığı “Süleyman” adlı single, mü ik marketlerde büyük ilgi görürken, internette i lenme rekorları kırıyor. Sö ve mü iÄŸi Andreas Lambru’ya ait olan ÅŸarkı, Türkçe sö ler eÅŸliÄŸinde u un hava ile baÅŸlıyor ve oyun havasına dönüşüyor.


Antena televi yonunda hafta içi her gün akÅŸam kuÅŸağında yayınlanan “MuhteÅŸem Yü yıl” di isi yü de 27′nin ü erinde i lenme payı alıyor. Yunan medya pa arı için sevilen bir ürün haline gelen Türk di ileri ilk ke 2005 yılında MEGA TV kanalında yayınlanmaya baÅŸlamıştı.


Antena televi yonunun 2010 yılında “Bin Bir Gece” di isini yayınlamasıyla Türk di ilerine olan ilgi iyice artmıştı. Ãœlkenin programı ağırlıklı 3 büyük kanalı MEGA, Antenna ve ALPHA 2010 yılından bu yana ana yayın kuÅŸağında sadece Türk di ilerine yer veriyor.



Muhteşem Yü yıl için Yunanca şarkı yapıldı

471 Yem Fabrikası Tam Kapasite Çalışıyo

Türkiye’de 1960′da yıllık 56 bin ton olan karma yem fabrikalarının faal kapasitesi 2012 itibariyle 15 milyon 308 bin tona ulaÅŸtı.


Türkiye Yem Sanayicileri BirliÄŸinin (TÃœRKÄ°YEM-BÄ°R) raporuna göre, ülkenin yem ihtiyacını karşılayan fabrikalar kuruldukları günden bu yana önemli aÅŸamalar kat etti. Rapora göre, 1960 yılında sadece 4 olan karma yem fabrika sayısı 2012′de 471′e ulaÅŸtı. Türkiye’deki karma yem fabrikaları 1960′ta yıllık 56 bin ton faal kapasiteye sahipken, bu kapasite geçen itibariyle 15 milyon 308 bin tona çıktı. Bir baÅŸka ifadeyle yem fabrikaları 53 yılda üretimlerini 273 kat artırdı.


Fabrika sayısında ve üretim kapasitesindeki artışa raÄŸmen mevcut tesisler neredeyse tam kapasite çalışıyor. Yem fabrikalarının kapasite kullanım oranı 1960′tan bu yana en yüksek noktaya ulaÅŸtı. Geçen yıl karma yem fabrikalarının kapasite kullanım oranı yü de 95′e çıktı.


Konuya iliÅŸkin açıklamalarda bulunan TÃœRKÄ°YEM-BÄ°R Genel Sekreteri Ni amettin Åženköylü, Türkiye’nin yem sektörünün en büyük probleminin hububatlar, hububat yan ürünleri, yaÄŸlı tohumlar ve bunların küspelerinin fiyatlarındaki artışlar olduÄŸunu kaydetti.


Türkiye’nin bitkisel üretiminin yem sanayinin ihtiyacını karşılayacak dü eyde olmadığını ifade eden Åženköylü, sektörün yem hammaddeleri konusunda yü de 40 oranında dışa bağımlı olduÄŸunu söyledi.


Türkiye’nin yanı sıra tüm dünyada gıdaya olan talebin artmasının, hububat ve yaÄŸlı tohum fiyatlarını da yukarı çektiÄŸini belirten Åženköylü, sö konusu durumun yem fiyatlarına da yansıdığını anlattı.


Karma yeme destek verilmeli


Şenköylü, yem fiyatlarının düşürülmesi için sektörün kullandığı hammaddelerin ar ının artırılması ve karma yeme destek verilmesi gerektiğini ifade etti.


Şenköylü, süt veya kırmı ı et üretimi amacıyla yapılan hayvancılığın karlı olması için de kuru ot (yonca, fiğ), silaj (mısır, tritikale), pancar posası, narenciye posaları ve diğer seb e ve meyve sanayi artıklarından oluşan kaba yemlerin üretiminin büyük önem taşıdığını kaydetti.


Bilinçli ÅŸekilde sadece kaba yemle beslenen yüksek verimli bir kültür ineÄŸinin günde 25 kilogram süt vermesinin mümkün olduÄŸunu belirten Åženköylü, “Bu tür kaba yemlerin üretimine ö el teÅŸvik ve destekleme politikalarının uygulanması halinde, toplam yem maliyetleri düşecek ve karlı bir besicilik ile süt üretimi mümkün olabilecektir” dedi.



471 Yem Fabrikası Tam Kapasite Çalışıyo

Akdeniz'de deprem

Akdeni ’de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı Deprem Dairesi BaÅŸkanlığından alınan bilgiye göre, saat 19.30′da, Akdeni açıkları Gökova Körfe i’nde 4,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.


Deprem yerin 7 kilometre derinliÄŸinde oluÅŸtu.



Akdeni 'de deprem

Mustafa hayalindeki arabayı yaptı

25 yaşındaki Mustafa Çakmak, 3 bin lira harcayarak tek kişilik otomotik vitesli bir araç yaptı.


Diyarbakır’ın Kayapınar Ä°lçesi Hu urevleri Mahallesi’nde yaÅŸayan ve iÅŸ bulduÄŸu dönemlerde iÅŸ makinesi operatörlüğü yapan Mustafa Çakmak, çocukluÄŸundan beri kurduÄŸu hayalini gerçekleÅŸtirdi.


6 AYDA TAMAMLADI


6 ay önce karton ü erinde maket olarak yaptığı arabayı gerçeğe dönüştüreye karar veren Çakmak, önce tasarladığı araç için sanayi sitesinden bir motor alarak işe başladı. Daha sonra aracın diğer parçalarını toplayan Çakmak, evinin bodrumda aracı yapmaya başladı. Yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucunda tek kişilik otomatik vites arabayı tamamlayan Mustafa Çakmak, aracın ön tarafına da kendi adının baş harfini işledi. İlk bakışta yarış arabasına ben eyen 3 tekerlekli aracıyla trafiğe çıkmak isteyen Çakmak, yaptığı girişimler sonucunda trafiğe çıkamayacağını öğrendi.


PLAKA ALAMIYORUM


Yaklaşık 3 bin lira harcayarak bitirdiÄŸi araç için resmi baÅŸvuruda bulunduÄŸunu belirten Çakmak, “ÇocukluÄŸumdan bu yana arabalara karşı merakım vardı. Bir araba yapmak istiyordum, bir gün bir karton ü erinde hayalimdeki arabayı maket olarak yaptım. O gün hayalimdeki arabayı yapmaya karar verdim. Öncelikle arabanın motorunu aldım bir çok yer ge dim ve diÄŸer parçaları da toparladıktan sonra yapmaya baÅŸladım. Åžimdi arabam bitti ancak TSE belgesi olmadığı için plaka alamıyorum.


BİR ÇOK KİŞİNİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR


Hayalim bir araba fabrikasında çalışarak yeni arabalar yapmak. Yaptığım arabanın fonksiyonları deÄŸiÅŸtirirsek engelliler içinde kullanılabilir. Åžu an sadece mahalle aralarında kullanabiliyorum. Plakası ve resmi i ni olmadığı için trafiÄŸe çıkamıyorum. Araba bir çok kiÅŸinin ilgisini çekiyor, hatta benim yaptığıma inanmıyorlar” dedi.



Mustafa hayalindeki arabayı yaptı

Başkanın sahte oğlu emlakçıları dolandırdı

Blessed Marvelous Herve, kendini Kongo devlet başkanının oğlu olarak tanıtarak bir emlak firmasını dört yıl boyunca dolandırdı.Bir dönem her e-posta kutusunda dolaşan, servetine devlet tarafından el konulan Nijerya prensinin yardım isteği gerçek bir olaya dönüştü.


ABD’nin San Fransisco ÅŸehrinde gerçekleÅŸen olayda Blessed Marvelous Herve, dolandırıcılık suçundan gö altına alındı. Herve, kendini Kongo Devlet BaÅŸkanı Joseph Kabila’nın oÄŸlu olarak tanıtarak, bir emlak firmasında çalışan çiftten 1.6 milyon dolar para aldı.


Herve, dört yıl önce emlakçı çifte ulaÅŸarak babasının San Fransisco’da lüks evler satın almak istediÄŸini ancak önce ABD hükümetinin el koyduÄŸu milyon dolarlarını kurtarması gerektiÄŸini iddia etti. Herve, kurÅŸun geçirmeyen limu inlerle evleri ge mesi ve ba ı yasal sorunlarla ilgilenmesi için önce paraya ihtiyacı olduÄŸunu belirtti.


Çift, Herve’in sahte lüks ihtiyaçlarını karşılamak için ilk olarak 635 bin dolarlık çek ya dı. Herve ise çifte paralarını fa lasıyla geri alacaklarını söyleyerek, bir senatör tarafından ya ılan sahte teÅŸekkür mektubu sundu.


Emlakçı ya dığı çekin ardından kısa bir süre sonra battı. Ancak Herve bu ke de emlakçının kı arkadaşından 970 bin dolar aldı. Çifti dolandıran Herve, Porto Riko’da bir hapishaneye gönderildiÄŸini ve oradan da Kongo’ya geçeceÄŸini belirtti.


Çiftin gö ünden kaçan en büyük detay ise 41 yaşındaki Herve’ün Kongo Demokratik Cumhuriyeti Devlet BaÅŸkanı Joseph Kabila’yla aynı yaÅŸta olmasıydı.


Dolandırıcılık suçundan tutuklanan Herve, 20 yıl hapis ve 250 bin dolarlık para ce asıyla yargılanıyor.



Başkanın sahte oğlu emlakçıları dolandırdı

Zuckerberg'in Yıllık Maaşı Şaşırttı

Facebook kurucusu ve CEO’su Mark uckerberg ‘in 2013 yılı toplam maaşı ÅŸaşırttı.


Facebook kurucusu ve CEO’su Mark uckerberg’in 2013 yılı maaşı toplam 1 dolar olacak.


Facebook’un ABD’nin SPK’sı SEC’e yolladığı belgelere göre 1 Ocak itibarıyla uckerberg’in maaşı bu seviyeye düşürüldü.


Genç milyardere 2012 yılında ÅŸirket tarafından toplam 2 milyon dolarlık ödeme yapılmıştı. Tabii bu rakam uckerberg’in hisse satışlarından elde ettiÄŸi geliri kapsamıyor.


Teknoloji dünyasında 1 dolarlık maaÅŸ modasını ilk olarak Apple’in efsane SEO’su Steve Jobs 1998′de göreve geldiÄŸinde baÅŸlatmıştı. Daha sonra Google’in kurucuları Larry Page ve Sergey Brin de maaÅŸlarını 1 dolara düşürdüklerini açıkladı.



uckerberg'in Yıllık Maaşı Şaşırttı

Facebook'un kurucusunun maaşı 1 dolar!

Facebook kurucusu ve CEO’su Mark uckerberg ‘in 2013 yılı maaşı toplam 1 dolar olacakFacebook’un ABD’nin SPK’sı SEC’e yolladığı belgelere göre 1 Ocak itibarıyla uckerberg’in maaşı bu seviyeye düşürüldü.


Genç milyardere 2012 yılında ÅŸirket tarafından toplam 2 milyon dolarlık ödeme yapılmıştı. Tabii bu rakam uckerberg’in hisse satışlarından elde ettiÄŸi geliri kapsamıyor.






Teknoloji dünyasında 1 dolarlık maaÅŸ modasını ilk olarak Apple’in efsane CEO’su Steve Jobs 1998′de göreve geldiÄŸinde baÅŸlatmıştı. Daha sonra Google’in kurucuları Larry Page ve Sergey Brin de maaÅŸlarını 1 dolara düşürdüklerini açıkladı. (BCK)



Facebook'un kurucusunun maaşı 1 dolar!

Mobil Cihazlardaki Güvenlik Açıklıkları

Yaptığını 7 ölümcül hata, kiÅŸisel bilgilerini in ele geçirilmesine ve banka hesabını ın boÅŸaltılmasına sebep olabilir…


Bilgisayarlar, telefonlar, tabletler derken teknolojiyi hayatımı ın her alanında kullanmaya başladık. Bir çoğumu en kritik bilgilerimi i artık kişisel bilgisayarlardan çok, akıllı telefon ve tabletlerde taşıyoru . Ö el fotoğraflarımı , videolarımı , telefon defterimi , elektronik postalarımı hatta dolaştığımı yerlere kadar her türlü ö el bilgi, akıllı telefon ve tabletlerimi de bulunuyor. Ayrıca gerekli önlemleri alma sak kolayca elde edilebiliyor.


Sabah ga etesinden Timur Sırt bu günkü ya ısında ciha larımı ın güvenliğini sağlamak için alabileceğimi 7 önlemden bahsetti.


İşte yaptığımı 7 ölümcül hata ve almamı gereken önlemler;


Mobil ciha lar için tehdit a : Mobil ciha larda tehlikeyi artıran en önemli unsur, güvenlik önlemlerinin yetersi olması. Çünkü bilinenin aksine çok a kişi ciha ında hiçbir şifre veya güvenlik ya ılımı kullanmıyor. Bu da tehlikeyi artırıyor.


Basit ve ilk akla gelen şifreler: Kullanıcıların şifreleri oldukça basit ve kolayca tahmin edilen rakam veya harflerden oluşturuyor. Doğum tarihi, tuttuğunu takımın kuruluş yılı gibi seçilen şifreler si i kolayca ele veriyor.






Sosyal ağlarda basit tu aklar: Facebook, twitter, foursquare ve Google+ gibi sosyal ağ uygulamaları mobil ciha lar ü erinden kullanılıyor. Sosyal ağlar, kişisel bilgilerin en rahat toplandığı alan. Unutulan güncellemeler: Kullanıcılar mobil ciha ların güncellemelerini çoğu aman unutuyor. En son güvenlik güncellemeleri ve yamalar bu yü den mobil ciha lara yüklenemiyor. Bu da saldırılar için uygun iklim oluşturuyor.


‘Ö gür olalım’ derken yasal olmayan sürüme kurban olmak: Genelde iOS tabanlı iPhone iÅŸletim sisteminde bedava ya ılım ve güncelleme için ÅŸifre kırmak güvenliÄŸi de tehdit ediyor. Güvenlik ayarları yapılamadığı için kullanıcılar tehdidin farkında deÄŸil.


Açık unutulan kablosu bağlantılar: Kablosu WiFi bağlantısı veya fotoğraf, veri alışverişi için kullanılan kablosu bluetooth bağlantısı kişisel bilgilerin ele geçirilmesine neden oluyor. Ciha ın kime ait olduğu da bilindiği için adres defteri veya fotoğraflar kolayca ele geçiriliyor.


Bedava WiFi, 3G’den tatlıdır: Pek çok kiÅŸi ücretsi WiFi baÄŸlantısının peÅŸinde koÅŸuyor. Kafe, restoran ve havalimanı gibi halka açık alanlar önemli riskleri de oluÅŸturuyor. Bankacılık iÅŸlemi için kullanılan ÅŸifreler veya elektronik posta hesapları en çok bu tür ortamlarda kaptırılıyor. Bu uygulamları kullanırken 3G ÅŸebekesi daha güvenli.



Mobil Ciha lardaki Güvenlik Açıklıkları

Elektrikli Otomobil Projesine TÜBİTAK Onayı

TÃœBÄ°TAK, Tunceli ve Fırat üniversitelerinden öğretim üyeleri ve öğrencilerin ha ırladığı “elektrikli otomobil” projesini onayladı.


Tunceli ve Fırat üniversitelerinden öğretim üyeleri ve öğrencilerinin, “Ters Relüktans Motorlu, Elektrikli Otomobilin Tasarımı, Ä°malatı ve Kontrolü” projesine TÃœBÄ°TAK’tan onay geldi.


Sürüş güvenliği sağlanan bir elektrikli otomobil prototipi tasarlanıp üretilmesinin amaçlandığı projede, iki üniversiteden, farklı mühendislik alanlarından 7 öğretim üyesi ve yüksek lisans ve doktora yapan 7 öğrenci görev alıyor.


Tunceli Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. eki Omaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ha ırladıkları projeyle, tamamen yerli elektrikli otomobil hedefinin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacak araştırmalar yapılacağını söyledi.


Gelişen teknolojilere yatırım yapılması gerektiğini belirten Omaç şöyle dedi:


“Hem ilimi i hem ülkemi i ileri taşımamı la ım. Bu, ciddi bir projedir. TÃœBÄ°TAK’ın da buna destek vermesi çok isabetli ve yerinde. Tunceli Ãœniversitesinin de böyle bir projede yer alması çok önemli. Dört yıllık geçmiÅŸi olan bir üniversite böyle çalışmalar yapıyor. Bunun üniversite açısından çok prestij getirecek bir çalışma olduÄŸunu söyleyebilirim.”


TÃœBÄ°TAK tarafından Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve yaklaşık 1 milyon lira bütçeli proje kapsamında, “akıllı aracın” 24 ayda tasarlanıp imal edilmesi ve “Ters Relüktans Motorlu, Elektrikli Otomobilin Tasarımı, Ä°malatı ve Kontrolü” projesinin 24 ayda bitirilmesi ve 6 ay da test edilmesi planlanıyor.


AA



Elektrikli Otomobil Projesine TÜBİTAK Onayı