28 Nisan 2013 Pazar

Başkanın sahte oğlu emlakçıları dolandırdı

Blessed Marvelous Herve, kendini Kongo devlet başkanının oğlu olarak tanıtarak bir emlak firmasını dört yıl boyunca dolandırdı.Bir dönem her e-posta kutusunda dolaşan, servetine devlet tarafından el konulan Nijerya prensinin yardım isteği gerçek bir olaya dönüştü.


ABD’nin San Fransisco ÅŸehrinde gerçekleÅŸen olayda Blessed Marvelous Herve, dolandırıcılık suçundan gö altına alındı. Herve, kendini Kongo Devlet BaÅŸkanı Joseph Kabila’nın oÄŸlu olarak tanıtarak, bir emlak firmasında çalışan çiftten 1.6 milyon dolar para aldı.


Herve, dört yıl önce emlakçı çifte ulaÅŸarak babasının San Fransisco’da lüks evler satın almak istediÄŸini ancak önce ABD hükümetinin el koyduÄŸu milyon dolarlarını kurtarması gerektiÄŸini iddia etti. Herve, kurÅŸun geçirmeyen limu inlerle evleri ge mesi ve ba ı yasal sorunlarla ilgilenmesi için önce paraya ihtiyacı olduÄŸunu belirtti.


Çift, Herve’in sahte lüks ihtiyaçlarını karşılamak için ilk olarak 635 bin dolarlık çek ya dı. Herve ise çifte paralarını fa lasıyla geri alacaklarını söyleyerek, bir senatör tarafından ya ılan sahte teÅŸekkür mektubu sundu.


Emlakçı ya dığı çekin ardından kısa bir süre sonra battı. Ancak Herve bu ke de emlakçının kı arkadaşından 970 bin dolar aldı. Çifti dolandıran Herve, Porto Riko’da bir hapishaneye gönderildiÄŸini ve oradan da Kongo’ya geçeceÄŸini belirtti.


Çiftin gö ünden kaçan en büyük detay ise 41 yaşındaki Herve’ün Kongo Demokratik Cumhuriyeti Devlet BaÅŸkanı Joseph Kabila’yla aynı yaÅŸta olmasıydı.


Dolandırıcılık suçundan tutuklanan Herve, 20 yıl hapis ve 250 bin dolarlık para ce asıyla yargılanıyor.



Başkanın sahte oğlu emlakçıları dolandırdı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder