30 Nisan 2013 Salı

14 Suudi gazeteci Trabzon ve Rize'ye geliyor

T.C. Cidde BaÅŸkonsolosluÄŸu Basın AtaÅŸeliÄŸi, Türk Hava Yolları (THY) ve Trab on ve Ri e ValiliÄŸi, BYEGM Trab on Ä°l Müdürlüğü Ä°ÅŸbirliÄŸiyle Suudi Arabistanlı Ga eteciler Trab on ve Ri e’ye ge i ve Arap Basınına tanıtım için geliyor.


Türkiye ve Suudi Arabistan’daki ga eteciler arasında baÄŸları kuvvetlendirmek, gelecekte yeni iÅŸbirlikleri oluÅŸturmak ve iki ülke arasındaki haber alma aÄŸlarının doÄŸru yollardan kurulmasına katkıda bulunmak, her iki ülkenin tarihi turistik ve doÄŸal gü elliklerinin tanıtılmasına imkan saÄŸlamak, ülkeler arası dostluÄŸun, kardeÅŸliÄŸin, hoÅŸgörünün ve barışın daha da ileri seviyelere ulaÅŸmasını saÄŸlamak ve THY dünya markası olarak yapmış olduÄŸu çalışmaları ve imkanlarını yerinde görmek ve bu gü el i lenimlerini Suudi halkına aktarmak amacıyla;  Ä°lkbahar Dönemi Ãœlkemi in medyada tanıtımı için 2-6 Mayıs 2013 tarihleri arasında Trab on ve Ri e’ye iyarette bulunuyor.


Suudi Arabistanın önde gelen ga etecilerinden oluşan 14 kişilik ga eteci grubu Trab on Valisini, Belediye Başkanını ve Bursa Ga eteciler Cemiyeti Başkanını iyaret edecekler..


Konu ile Ä°lgili olarak Cidde Basın AtaÅŸesi Bahattin AKYÖN, “Türkiye ile Suudi Arabistan Ãœlkeleri arasında gü el bir iliÅŸki bulunmaktadır. Ä°ki ülke arasındaki bu iliÅŸkinin artması için medya alanında da THY vasıtası ile tanışmaya, biliÅŸmeye ve kaynaÅŸmaya vesile olacaktır.Bu baÄŸlamda, Türkiye’nin tanıtımına, Türk Hava Yollarının faaliyetlerinin ve yapılan hi metlerin iç ve dış kamuoyuna etkin bir biçimde yansıtılması, bunların kamuoyu ü erindeki olumlu etkisinde katkı saÄŸlayacaktır.Cidde Basın AtaÅŸeliÄŸimi in baÅŸlatmış olduÄŸu bu gü el çalışma ile ülkemi in güçlü iliÅŸkileri olduÄŸu Suudi Arabistan basını ile saÄŸlıklı ve nitelikli iliÅŸki kurabilmek ve Türkiye hakkında var olan olumlu imajı sürdürebilmek, Ä°llerimi in tanıtımına katkıda bulunmak ve daha da geliÅŸtirmeyi amaçlamaktayı . Birincisini Bursa’ya gerçekleÅŸtirmiÅŸ olduÄŸumu un daha kapsamlısını Ri e ve Trab on için gerçekleÅŸtiriyoru .” dedi.






Ri e ve Trab on ValiliÄŸi, BYEGM Trab on Ä°l Müdürlüğü ve Türkiye’nin Cidde BaÅŸkonsolosluÄŸu Basın AtaÅŸeliÄŸi tarafından Türk Hava Yolları (THY) iÅŸbirliÄŸiyle dü enlenen ge i 6 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecek. Program kapsamında Ri e ve Trab on’da ağırlanacak Suudi ga eteci grubu, hem mesleki temaslarda bulunacak, hem de kentin turistik mekânlarını ge ecek.


 Vali, iyaret ile ilgili olarak, Trab on’un Arap dünyasında tanınır olması bi im için gü el bir hadisedir. Bu iyaretler Trab on’umu un daha da önem ka andığının göstergesidir. Arap turi mi açısından, Arap ga etecilerinin bu ge isinin de kardeÅŸlik baÄŸlarına daha da katsı saÄŸlayacağına inandığını söyledi.


BYEGM Trab on Ä°l Müdürü Sadettin Kaşıkçı ” Suudi Arabistan’ın önemli ga etelerinden seçilmiÅŸ medya mensubu arkadaÅŸlarımı ın Ä°limi e gelmesine yönelik bir süre önce baÅŸlattığımı teÅŸebbüs baÅŸarıyla sonuçlandı. Önümü deki günlerde 14 Suudi Basın mensubu mesleki çalışma yapmak, ilimi i tanıtmak, Arap Turi mine destek olmak için ilimi i iyaret edeceklerdir. Her türlü ha ırlığımı tamamlanmıştır. Suudi meslektaÅŸlarımı i lenimlerini Arap medyasına taşıyarak gönüllü hemÅŸerilerim olacaklardır” dedi.


 


No tags for this post.
14 Suudi ga eteci Trab on ve Ri e'ye geliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder