30 Nisan 2013 Salı

İngiltere’de ilk stoklar tükendi

BlackBerry, 10 modeliyle yakaladığı baÅŸarının ardından klavyeli akıllı telefonu Q10 ile de büyük bir satış rakamına ulaÅŸmayı hedefliyor.BlackBerry, Ocak ayında tanıttığı 10 ve Q10 modelleriyle akıllı telefon piyasasında yeniden güç ka anıyor. Ku ey Amerika, Ä°ngiltere ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nde (BAE) iki ay içinde 1 milyon satan, ayrıca 1 milyon adet de ö el sipariÅŸ alan 10′un ardından, Q10′dan da ben er bir baÅŸarı bekleniyor.


Blackberry CEO’su Thorsten Heins, ÅŸirketin akıllı telefon tasarımının temelinde yatan QWERTY klavyeli telefonu temsil eden Q10′un Ä°ngiltere’de satışa sunulduÄŸu gün yaptığı açıklamada, ‘beklentilerinin on milyonlarca Q10 satmak olduÄŸunu’ söyledi.


Apple Insider sitesinin haberine göre, Ä°ngiltere’de Q10′un ön sipariÅŸleri dolarken, ilk stokların da tükendiÄŸi ifade edildi. Q10′un baÅŸarılı bir ÅŸekilde piyasaya sunulması, New York borsasında BlackBerry hisselerini yü de 3.9 yukarı çekerken, hisseler dün akÅŸam 15.61 dolardan kapandı.


Heind, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Ä°ngiltere’deki ilk rakamlar çok iyi… Q10, BlackBerry’nin klavyeli modellerini kullanan 70 milyon kullanıcının yeni tercihi olacak. Satış rakamının on milyonlara ulaÅŸmasını bekliyoru ” dedi.


BlackBerry 10, Mart ayı sonu itibariyle ABD ve dünyanın birçok ülkesinde satışa sunulurken, Q10′un ikinci çeyreÄŸin sonunda Türkiye dahil  küresel piyasalara gelmesi bekleniyor.


Heins, kısa süre önce yaptığı açıklamada, ‘iPhone’un artık eski bir telefon haline geldiÄŸini ve akıllı telefon piyasasındaki yenilikleri takip edemediÄŸini’ söylemiÅŸti.



İngiltere’de ilk stoklar tükendi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder