30 Nisan 2013 Salı

Devler Ligi'nde İlk Finalist Dortmund

Åžampiyonlar Ligi’nde ilk vi eyi alan Almanlar oldu. Ä°lk maçı 4-1 ka anan Borussia Dortmund, Santiago Bernabeu’daki rövanÅŸta öldü öldü dirildi…


Ä°lk maçı sahasında 4-1 ka anan Borussia Dortmund, Santiago Bernabeu’daki rövanÅŸ maçında öldü öldü dirildi. Sahadan 2-0′lık maÄŸlubiyetle ayrılan Alman ekibi, buna raÄŸmen finale çıktı.


Real Madrid, beklendiÄŸi gibi maça çok hı lı baÅŸladı. Henü 4. dakikada Mesut’un pasıyla karşı karşıya kalan Higuain, Weidenfeller’i geçemedi. Santiago Bernabeu tribünlerinin de desteÄŸini arkasına alan Madrid, rakibi ü erinde inanılma bir baskı yarattı.


Ancak Bernabeu’daki sinir bo ucu gürültü, 13′üncü dakikada yerini derin bir sessi liÄŸe bıraktı. Kullanılan serbest vuruÅŸta Real Madrid savunmasının arkasına sarkan Lewandowski, istediÄŸi gibi vuramadı ve yü de yü lük gol fırsatını harcadı.


Robert Lewandowski’nin kaçırdığı bu po isyonun ardından Real Madrid, tempoyu bir anda yükseltti. Di Maria’nın pasıyla Ronaldo, savunmanın arkasına kaçmayı baÅŸardı ancak o da tıpkı Lewandowski gibi istediÄŸini yapamadı.


14′üncü dakikada ise Mesut Ö il, inanılma bir gol kaçırdı. Higuain’n tek pasıyla hareketlenen Mesut, u ak köşeye vurmak ya da Ronaldo’ya bırakmak yerine yakın direÄŸe yerden vurdu ancak auta yolladı.


Maçtaki tempo ilk 15 dakikada öyle bir yükseldi ki, televi yonları başında mücadeleyi i leyenler bile topun taça çıktığı bölümlerde nefes alma şansı buldu.


Ancak maçın ilerleyen bölümünde konuk takım Borussia Dortmund, tempoyu düşürerek kontra atakla Madrid kalesine gitmeye baÅŸladı. Almanlar, gol için tehlikeli fırsatlar yaratamasa da Real Madrid’in bunaltıcı baskısını kırmayı baÅŸardı.


Ä°LK YARI SONUCU: 0-0 | Devrenin son dakikalarında Ronaldo’nun frikiklerinden de gol çıkmadı ve soyunma odasına golsü eÅŸitlikle gidildi.


Ä°kinci yarıya ise beklenenin tam aksine, Dortmund tehlikesi ile baÅŸlandı. 50′inci dakikada sahasından yine çok hı lı çıkan Borussia Dortmund’da Marco Reus, Robert Lewandowski’yi kaçırdı. Polonyalı golcü ise ÅŸutun ÅŸiddetini ayarlayamadı ve üst direÄŸe niÅŸanladı.


Dakikalar ilerledikçe, 4-1′lik avantajın verdiÄŸi moralle Dortmund daha iyi oynamaya baÅŸladı. 61′de yine “al da at” servisini yapan Reus’tu. Ancak bu ke de Ä°lkay, yü de yü ün de ötesinde bir po isyonda Diego Lope ’e takıldı.


Ä°kinci yarının ilk 10 dakikasından sonra orta sahası oyundan düşen Real Madrid, Khedira’nın oyuna girmesiyle yeniden canlandı. 71′de Ronaldo ve Di Maria’nın dokunamadıkları po isyon ve Kaka’nın 72′deki kritik vuruÅŸu da skoru deÄŸiÅŸtirmedi.


Buna karşılık 76′ıncı dakikada Borussia Dortmund’un eline yine fiÅŸi çekme fırsatı geçti. Maç boyunca arkadaÅŸlarına gol attırmak için çırpınan Reus, çok müsait durumdaki Lewandowski’ye bıraktı. Fakat Polonyalı golcü, Marco Reus’un istatistik hanesine ‘asist’ deÄŸerini ya dırmamakta kararlıydı. Bir önceki vuruÅŸta direÄŸi vuran Lewandowski, bu ke de Essien’e takıldı.


DAKÄ°KA: 83 (GOL: BEN EMA) Bernabeu’da umutların tükendiÄŸi dakikada sahneye Ben ema çıktı. Kaka’nın pasına hareketlenen Mesut, ön direkteki Karim Ben ema’yı topla buluÅŸturdu. Fransı golcünün dokunuÅŸu, her ÅŸeyi ilk 15 dakikadaki coÅŸkuya döndürdü.


DAKÄ°KA: 88 (GOL: SERGIO RAMOS) Maçın bitimine 8 dakika kala golü bulan Real Madrid, Dortmund karşısında inanılma bir baskı kurmayı baÅŸardı. Rakibinin adeta ce a sahası içine hapseden Ä°spanyollar, Sergio Ramos’un sert ÅŸutuyla 88. dakikada skoru 2-0 yaptı.


Bir gol daha bulması durumunda turu geçecek olan Real Madrid, duraklama anlarının sonuna kadar muci eyi kovaladı. Fakat bu baskıdan sonuç çıkmadı ve Borussia Dortmund, 4-1 ka andığı ilk maçın rövanşında 2-0 maÄŸlup olmasına raÄŸmen Real Madrid’i geçerek Åžampiyonlar Ligi Finali’ne çıkmayı baÅŸardı.



Devler Ligi'nde Ä°lk Finalist Dortmund

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder