30 Nisan 2013 Salı

Petrolde düşüş sürüyor

Batı Teksas petrolü, ABD petrol stok verileri öncesi gerilemeye devam ediyor



Batı Teksas tipi petrol (WTI) ABD stoklarına yönelik verilerin açıklanmasından önce değer kaybederek aylık düşüşe doğru ilerledi. WTI ve Brent petrolü arasındaki fark 9 dolara kadar geriledi.


Petrol vadelileri yü de 1.5′e kadar varan düşüşler yaÅŸayarak varil başına 93.12 dolara kadar geriledi ve bu ayın kaybını yü de 3.9′a yükseltti. ABD Enerji Bakanlığı’ndan yarın açıklanacak verilerin ise stokların 1.1 milyon artarak geçtiÄŸimi hafta 389.7 milyona çıktığını göstermesi bekleniyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş ABD’de iÅŸ dünyası güveninin gerilediÄŸini gösteren veriler sonrasında hı landı.


Pennsylvania merke li Schork Group Inc. BaÅŸkanı Stephen Schork, “Petrolün bol olduÄŸu bir ortamda WTI için 100 dolar seviyesini savunmak bira or. Ham petrol stoÄŸu 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en yüksek seviyede” yorumunu yaptı.


Ha iran vadeli WTI ham petrolün varil fiyatı 92 cent geriledi ve New York saatiyle 12:47′de 93.58 dolar oldu. Kontratların el deÄŸiÅŸtirme oranı 100 günlük ortalamanın yü de 12 ü erinde gerçekleÅŸti.


Ha iran vadeli Brent petrolün fiyatı ise 1.57 dolar düştü ve 102.24 dolar oldu. Brent petrol kontratlarının el değiştirme oranı 100 günlük ortalamanın yü de 27 ü erinde kaldı.



Petrolde düşüş sürüyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder