30 Nisan 2013 Salı

'Sahte sağlam raporu'na 47 gözaltı

Sakarya’da orta hasarlı binalara saÄŸlam raporu verildiÄŸi iddialarına yönelik dü enlenen operasyonda; Sakarya Ãœniversitesi’nden bir profesör ve doçentin de aralarında bulunduÄŸu 47 kiÅŸi gö altına alındı.SAKARYA – Sakarya’da suç örgütüne yönelik operasyonda sahte belgelerle orta hasarlı binalara hasarsı lık ve kalitesi betonlara uygunluk raporu verdikleri iddiasıyla aralarında 2 akademisyen, 1 beton ÅŸirketi sahibi ve yapı denetim firması yetkililerinin de bulunduÄŸu 47 kiÅŸi gö altına alındı.


Bir şikayeti değerlendiren Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, 1,5 yıl önce rüşvet karşılığı orta hasarlı binalara ve kalitesi betonlara uygunluk raporu verdikleri iddia edilen şüphelilere yönelik soruşturma başlattı.






Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organi e Suçlarla Mücadele Åžubesince yürütülen teknik ve fi iki takibin ardından Sakarya, NevÅŸehir, Ankara, Kocaeli ve Ä°stanbul’da eÅŸ amanlı operasyon dü enlendi.


Operasyonda, aralarında Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) görevli bir profesör ve doçent, beton şirketi sahibi ve yapı denetim firması yetkililerinin de bulunduğu 47 şüpheli gö altına alındı.


Şüphelilerin, iÅŸlemlerinde SAÃœ’deki laboratuvarı da kullandıkları, rüşvet karşılığında yapı denetimi yaptıkları, orta hasarlı binalara hasarsı lık ve kalitesi betonlara uygunluk raporu verdikleri iddia edildi.


No tags for this post.
'Sahte sağlam raporu'na 47 gö altı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder