30 Nisan 2013 Salı

Sabancı'dan dev hamle

Sabancı holding portföyündeki Carrefoursa hisselerine ek olarak, yü de 12 hissenin 141 milyon TL’ye Carrefour’dan alınması için anlaÅŸma im aladı.


GeçtiÄŸimi günlerde Sabancı Holding ile Ä°spanyol Dia’nın ortak olduÄŸu indirim market inciri Diasa’nın tamamını Yıldı Holding’in alması konusunda anlaÅŸma saÄŸlarken, Sabancı Holding, Carrefour’dan CarrefourSA hisselerinin yü de 12′sini, 141 milyon TL bedelle satın alarak, ÅŸirketin yönetimini üstlendi.


Sabancı Holding ve Carrefour, 17 yıldır devam eden CarrefourSA ortalıklarını yeniden yapılandırma kararı aldı. Sabancı Holding, Carrefour’dan CarrefourSA hisselerinin yü de 12′sini, 141 milyon TL bedelle satın alarak, ÅŸirketin yönetimini üstlenecek. Bu iÅŸlem sonucunda, Carrefour’un payı yü de 46.2 olacak. Hisse oranı yü de 50.8′e ulaÅŸan Sabancı Holding ise, sahip olduÄŸu pa ar bilgisi ve tecrübesi ile ÅŸirketin gelecek dönemdeki büyümesine liderlik edecek.


YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR


Sabancı Holding CEO’su afer Kurtul konuya iliÅŸkin yaptığı açıklamada, “Perakende sektöründe büyümek istiyoru . Bugün yaptığımı anlaÅŸmayla Sabancı Holding olarak bu konuda çok önemli bir adım atıyoru .


Sabancı Holding Carrefoursa’da çoÄŸunluk hisseye ve yönetim kontrolüne sahip olacak. Carrefoursa gıda perakendeciliÄŸi sektöründe ülkemi de çok önemli bir ÅŸirket. Bu geliÅŸme Carrefoursa için yeni bir dönemin baÅŸlangıcı olacak. Amacımı önümü deki dönemde hem ülkemi ÅŸartlarını hem de tüketiciyi iyi anlayan bir yönetimle, Carrefoursa’nın da diÄŸer Sabancı ÅŸirketleri gibi çok baÅŸarılı olmasını saÄŸlamak” dedi. Hisse devri, ilgili mercilerden alınacak i inler sonrasında gerçekleÅŸecektir.



Sabancı'dan dev hamle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder