30 Nisan 2013 Salı

Galaxy S4'ün Tercih Edenler Dikkat!

Mobil teknoloji piyasasındaki yerini almaya ha ırlanan Samsung’un lider modeli Galaxy S4, hafı a konusunda bira problemli!…


U un amandır teknoloji dünyasını çalkalayan Galaxy S4, yayınladığı video, görsel ve gerçekleştirdiği harika etkinlikten sonra dünya pa arına sunulmaya ha ır. Geçtiğimi günlerde si lerle paylaştığımı Türkiye lansmanı değerlendirmesinin ardından hafı a konusunda ince bir detaya rastlanmış. Haberin fotoğraflarını görmek için buraya tıklayabilirsini .


Galaxy S4 modelinin geliÅŸmiÅŸliÄŸi hakkında, “teknolojinin sonu”, “adeta bir bilgisayar” gibi cümleler yaygınlaşırken, bilgisayarı andıran hafı ası da dikkatleri çekti. BildiÄŸini ü ere Samsung’un lider modeli Galaxy S4, 16/32 ve 64 GB + MicroSD depolama alanı seçenekleriyle geliyor.






Peki bilgisayarla ben erlik gösterdiÄŸi nokta neresi? 16 GB yeterli mi? Ä°ÅŸte bu soruların cevabı ise kafa karıştırıcı. Teknoloji forum sitelerinde birçok üye tarafından ÅŸikayete dönüşen paylaşımların arasında Samsung’un bir depolama kusuru yer alıyor. Ekran resminin de paylaşıldığı paylaşımda, 16 GB dahili hafı anın, neredeyse 8 GB’ı sistem dosyaları tarafından kullanılıyor.


16 GB depolama alanı olarak satışa sunulsa da, yalnı ca 3 sosyal medya uygulamasıyla ve multimedya içeriÄŸi olmadan neredeyse kullanılabilir alan 8 GB’a düşüyor. 8 GB elbette ki birçok kullanıcı için yeterli sayılabilse de, 16 GB alana sahip olmak isteyen kullanıcıların yalnı ca 8 GB’ını kullanabildiklerini hatırlatalım.


MicroSD kart ile gerekli depolama takviyeleri yapılıyor olsa da, sistem dosyalarının bu kadar fa la bir yere sahip olması, Windows 8 yüklü bir Notebook’u andırıyor. HTC’nin One modelinde de rastlanılan 7 GB’lık sistem dosyalarının gö e batmaması ise 16 yerine 32 GB dahili hafı a bulunması olabilir.



Galaxy S4'ün Tercih Edenler Dikkat!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder