28 Nisan 2013 Pazar

Mobil Cihazlardaki Güvenlik Açıklıkları

Yaptığını 7 ölümcül hata, kiÅŸisel bilgilerini in ele geçirilmesine ve banka hesabını ın boÅŸaltılmasına sebep olabilir…


Bilgisayarlar, telefonlar, tabletler derken teknolojiyi hayatımı ın her alanında kullanmaya başladık. Bir çoğumu en kritik bilgilerimi i artık kişisel bilgisayarlardan çok, akıllı telefon ve tabletlerde taşıyoru . Ö el fotoğraflarımı , videolarımı , telefon defterimi , elektronik postalarımı hatta dolaştığımı yerlere kadar her türlü ö el bilgi, akıllı telefon ve tabletlerimi de bulunuyor. Ayrıca gerekli önlemleri alma sak kolayca elde edilebiliyor.


Sabah ga etesinden Timur Sırt bu günkü ya ısında ciha larımı ın güvenliğini sağlamak için alabileceğimi 7 önlemden bahsetti.


İşte yaptığımı 7 ölümcül hata ve almamı gereken önlemler;


Mobil ciha lar için tehdit a : Mobil ciha larda tehlikeyi artıran en önemli unsur, güvenlik önlemlerinin yetersi olması. Çünkü bilinenin aksine çok a kişi ciha ında hiçbir şifre veya güvenlik ya ılımı kullanmıyor. Bu da tehlikeyi artırıyor.


Basit ve ilk akla gelen şifreler: Kullanıcıların şifreleri oldukça basit ve kolayca tahmin edilen rakam veya harflerden oluşturuyor. Doğum tarihi, tuttuğunu takımın kuruluş yılı gibi seçilen şifreler si i kolayca ele veriyor.






Sosyal ağlarda basit tu aklar: Facebook, twitter, foursquare ve Google+ gibi sosyal ağ uygulamaları mobil ciha lar ü erinden kullanılıyor. Sosyal ağlar, kişisel bilgilerin en rahat toplandığı alan. Unutulan güncellemeler: Kullanıcılar mobil ciha ların güncellemelerini çoğu aman unutuyor. En son güvenlik güncellemeleri ve yamalar bu yü den mobil ciha lara yüklenemiyor. Bu da saldırılar için uygun iklim oluşturuyor.


‘Ö gür olalım’ derken yasal olmayan sürüme kurban olmak: Genelde iOS tabanlı iPhone iÅŸletim sisteminde bedava ya ılım ve güncelleme için ÅŸifre kırmak güvenliÄŸi de tehdit ediyor. Güvenlik ayarları yapılamadığı için kullanıcılar tehdidin farkında deÄŸil.


Açık unutulan kablosu bağlantılar: Kablosu WiFi bağlantısı veya fotoğraf, veri alışverişi için kullanılan kablosu bluetooth bağlantısı kişisel bilgilerin ele geçirilmesine neden oluyor. Ciha ın kime ait olduğu da bilindiği için adres defteri veya fotoğraflar kolayca ele geçiriliyor.


Bedava WiFi, 3G’den tatlıdır: Pek çok kiÅŸi ücretsi WiFi baÄŸlantısının peÅŸinde koÅŸuyor. Kafe, restoran ve havalimanı gibi halka açık alanlar önemli riskleri de oluÅŸturuyor. Bankacılık iÅŸlemi için kullanılan ÅŸifreler veya elektronik posta hesapları en çok bu tür ortamlarda kaptırılıyor. Bu uygulamları kullanırken 3G ÅŸebekesi daha güvenli.



Mobil Ciha lardaki Güvenlik Açıklıkları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder