28 Nisan 2013 Pazar

Türkiye'nin dört bir yanında deprem!

Türkiye gün boyu farklı bölgelerden gelen deprem haberleriyle ürperdi. Yurdun birçok bölgesinde halk panik halinde…


Yurdun birçok yerinde meydana gelen depremler sebebiyle halk sokaklara döküldü.


ÇORUM


Çorum’da bugün merke üssü Ka ıklıkaya Köyü olan 3.3 büyüklüğünde hafif ÅŸiddetli bir deprem meydana geldi.


Çorum Merke ve İlçelerinden hissedilen depremde can veya mal kaybı yaşanmadı.


BoÄŸa içi Ãœniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem AraÅŸtırma Enstitüsü Ulusal Deprem Ä° leme Merke i’nden edinilen bilgiye göre, hafif ÅŸiddetteki depremin merke üssünün Çorum Merke e baÄŸlı Ka ıklıkaya köyü olduÄŸu öğrenildi. Bu gece saat 02.58′te kaydedilen ve Richter ölçeÄŸine göre ÅŸiddeti 3.3 olarak ölçülen depremin, yer yü eyinin 5 kilometre altında meydana geldiÄŸi belirtildi.


BURSA


Bursa’nın Keles ilçesi arka arkaya gelen 2 depremle sarsıldı. Depremin merke i Bursa’nın Keles ilçesi olurken  2 orta ÅŸiddetli deprem Keles’teki vatandaÅŸları tedirgin etti. Deprem Saat 18.28′te 3.1, saat 18.33′da 2.4 ÅŸiddetlerinde meydana geldi.


Yerin 12 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Bursa merke başta olmak ü ere Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinde hissedildi. Depremde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.


MUÄžLA


Saat 19.30′ da merke üssü MuÄŸla Milas Çökertme olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı Deprem Dairesi BaÅŸkanlığından alınan bilgiye göre, saat 19.30′da, Akdeni açıkları Gökova Körfe i’nde 4,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.


Deprem yerin 7 kilometre derinliÄŸinde oluÅŸtu.


SÄ°VAS


Sivas’ın Akıncılar ilçesinde 3,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.


Kandilli Rasathanesi ve Deprem AraÅŸtırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, Akıncılar’ın Kavak köyünde saat 23.13′de meydana gelen depremde can ve mal kaybı yaÅŸanma ken, deprem çevre ilçelerde de hissedildi. Deprem yerin 5 kilometre derinliÄŸinde meydana geldi.



Türkiye'nin dört bir yanında deprem!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder