30 Nisan 2013 Salı

Hüseyin Çelik, Şivan Perver'le görüştü

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ku ey Irak’a yaptığı iyaret çerçevesinde Erbil ve Süleymaniye’de yoÄŸun bir program geçirdi.


Süleymaniye’de son görüşmesini Kürdistan Yurtseverler BirliÄŸi Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Bölgesen Kürt Yönetimi Eski BaÅŸbakanı Dr. Berhem Salih ile yaptıktan sonra Erbil’e hareket etti.


Erbil Divan Otele gelen Çelik burada ünlü sanatçı Şivan Perver ile bir araya geldi. Basına görüntü verdikten sonra ikili ö el odada görüştü.


Görüşme öncesi bilgi veren Hüseyin Çelik, “Åživan Perver Türkiye’nin seslerinden birisidir. Kendisi dünya çapında bir ses sanatkarıdır. Bi im ülkemi de seviler ve çok deÄŸerli bir sanatkardır. Aslında 2009′daki milli birlik ve kardeÅŸlik projesi kapsamında sanatçıların önemli bir kısmını Dolmabahçe Ofisi’nde ağırladık ve BaÅŸbakan ile bir araya geldiler. O esnada da kendisini davet edecektik ama kendisi yurt dışındaydı uygun deÄŸildi. Åžimdi kendisi burada yaşıyor yani buluÅŸmamı ın ö el tasarlanmış diye bir ÅŸeyi yok. Burada olduÄŸunu öğrenince bir araya geldik. Beraber bir çay içeceÄŸi . Bira halleÅŸeceÄŸi , sohbet edeceÄŸi ve ayrılacağı .” dedi.


Åživan Perver ise kendisinin bir nevi hem Türkiyeli hem Kürdistanlı sayıldığını belirtip, “Sayın Hüseyin Çelik’in Kürdistan’a ilk iyareti ve gerçekten çok gü el oldu. Bi de çok sevindik. Bundan sonra inÅŸallah iliÅŸkiler daha gü el ve geliÅŸir. Bu gibi ÅŸahsiyetlerin toplumlar arasında mükemmel hem bir barış köprüsü, hem bir iÅŸ köprüsü hem bir gelecek köprüsü. Mükemmel bir köprü teÅŸkil ediyorlar. Onun için kendisi ile görüşmemi bi i çok sevindirdi ve umarı bundan sonra da kendisini hep burada görebileceÄŸi .” ÅŸeklinde konuÅŸtu.


Hüseyin Çelik, Åživan Perver’in burada yaÅŸadığı için ev sahibi olduÄŸunu ve kendisinin de onun misafiri olduÄŸunu esperili bir ÅŸekilde söyledi.



Hüseyin Çelik, Şivan Perver'le görüştü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder