28 Mayıs 2013 Salı

Soylu: Üstü çizilen lider dönüştürücü güç oldu

AK Parti EskiÅŸehir Ä°l BaÅŸkanlığı Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünce dü enlenen 15. Dönem Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler-3 “Deneyim ve Vi yon Paylaşımı” dersinde Genel BaÅŸkan Yardımcısı Süleyman Soylu konuÅŸtu.


 AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Bundan 15-16 yıl önce Pınarhisar Ce aevinde, ‘üstü çi ildi, muhtar bile olama ’ denilen Recep Tayyip ErdoÄŸan, BaÅŸbakanımı bugün hem ülkemi in ve bölgemi in dönüştürücü gücüdür hem de dünyaya adaleti, hakkaniyeti ve ne yapılması gerektiÄŸini anlatan bir güçtür” dedi.


Soylu, AK Parti EskiÅŸehir Ä°l BaÅŸkanlığı Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünce dü enlenen 15. Dönem Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler-3 “Deneyim ve Vi yon Paylaşımı” dersinde yaptığı konuÅŸmada, yepyeni bir dünyada 21. yü yılın, herkesin önüne tarihin akışını deÄŸiÅŸtirecek ÅŸekilde çıktığını belirterek, deÄŸiÅŸimin hayatın her alanına dokunduÄŸunu kaydetti.


Türkiye’yi bu deÄŸiÅŸimden ayırmanın ve farklı kılmanın mümkün olmadığını ifade eden Soylu, şöyle konuytu:


“Bilgi, H . Adem’den bugüne kadar insanın peÅŸinden koÅŸtuÄŸu önemli iksirdir. Bilginin peÅŸinde olmaya çalışan bir anlayış için yani Siyaset Akademisi için EskiÅŸehir’deyi . Dün 27 Mayıs’tı… 27 Mayıs 1960 tarihinde bütün kötülüklerin anası olarak nitelendirdiÄŸimi bir hadise gerçekleÅŸmiÅŸtir. Ä°lmik sadece rahmetli Menderes’in deÄŸil bütün milletin boynuna geçirildi. Bu milletin evlatlarının ve hi met edenlerinin gö ünü korkutabilmek için, onları varolan siyasi mekani maların gücüden ayırmak için gerçekleÅŸtirdikleri hadiselerden biridir. O gün bilgiyle daha fa la donatılmış olsaydık, bunu beceremeyeceklerdi. Siyaset daha güçlü ve donanımlı olsaydı, böyle bir darbe gerçekleÅŸemeyecekti. 27 Nisan’da bir ÅŸekilde e-bildiriden sonra Allah bilir akıllarında ne vardı? Nasıl bir plan vardı? Bunu gerçekleÅŸtiremedikleri gibi. Nasıl ergenekonu gerçekleÅŸtiremedikleri gibi, nasıl balyo u, ay ışığını, sarı kı ı bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtiremedikleri gibi. Nasıl irticayla eylem planıyla bu ülkede, insanların başına yeni bir bela saramadıkları gibi. Siyaset kuvvetli, güçlü olursa, siyaset merke ini güçlü yapabilirsek, onu iyi bir noktaya taşıyabilirsek, ülkenin gücünü ve kuvvetini ortaya koyabilecek bir anlayışı sergileyebiliri . Yeni dünyada bu ihtiyacımı var. Bundan 15-16 yıl önce Pınarhisar Ce aevinde, ‘üstü çi ildi, muhtar bile olama ’ denilen Recep Tayyip ErdoÄŸan, BaÅŸbakanımı bugün hem ülkemi in ve bölgemi in dönüştürücü gücüdür hem de dünyaya adaleti, hakkaniyeti ve ne yapılması gerektiÄŸini anlatan bir güçtür. Bu yeni dünya anlayışıdır.”


“Türkiye’de çok önemli deÄŸiÅŸimler gerçekleÅŸtirildi”


Soylu, u un yıllardan beri siyasetin içinde olduğunu ve seçimin ne anlama geldiğini bildiğini vurguladı.


“Önümü de çok önemli bir seçim var” diyen Soylu, şöyle devam etti:


“Bu seçimi normal bir belediye meclis seçimi, normal bir milletvekili seçimi olarak görmeyin. Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine, ondan sonraki seçimde de bu coÄŸrafyada yaÅŸayabileceÄŸimi en önemli devir teslim seçimine gidiyoru . Millet kendinin olan o emaneti teslim alacak. Türkiye’de çok önemli deÄŸiÅŸimler gerçekleÅŸtirildi. AK Parti, Türkiye’de son 10 yılda 3 gü el kat inÅŸa etti. İçinde hu ur, refah olan, herkesin çok çalıştığı, gayret gösterdiÄŸi, mücadale ettiÄŸi, birlik ve beraberlik içinde olmaya çalıştığı 3 gü el kat. Åžimdi önünde baÅŸka bir ÅŸey var. Bir katı ve bir çatısı kaldı. ‘Bir rehavete girsinler, aralarında nifak olsun, aralarında bir ayıflık olsun da 780 bin kilometrekareyi bir ÅŸekilde yeniden idare edelim’ diye dışarıda birkaç abıta ellerinde balyo ve do erle dışarıda bekliyor. Onlara bu fırsatı vermeyelim. Daha çok çalışmalıyı . AK Parti önümü deki seçime iyi ha ırlanıyor.”


Programa, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Odunpa arı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ve diğer partililer katıldı.



Soylu: Üstü çi ilen lider dönüştürücü güç oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder