4 Mayıs 2013 Cumartesi

Maliki'nin koalisyonu 8 ilde birinci

Irak Bağımsı Yüksek Seçim Kurulu, 12 ilde 20 Nisan’da yapılan il meclisleri seçimlerinin nihai sonuçlarını açıkladı.Irak Bağımsı Yüksek Seçim Kurulu BaÅŸkanı Serbest Mustafa, yaptığı açıklamada, 12 ilde yapılan seçimlerde sayım iÅŸlemlerinin tamamlandığını bildirdi. 


Seçim sonuçlarına itira da bulunma hakkı olduğunu belirten Mustafa, itira etmek isteyenlerin, nihai sonuçların resmi ga etede yayımlanmasından itibaren 3 gün içinde Seçim Yargı Heyetine başvurabileceklerini kaydetti.


Seçmenlerin yarısı oy kullandı


Bağımsı Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre, seçimlerde seçmenlerin yarısı oy kullandı.


Mustafa, il meclisleri seçimlerinde 13 milyon 571 bin 192 seçmenin bulunduÄŸunu, bunlardan 6 milyon 116 bin 897′sinin oy kullandığını aktararak, “Seçimlere 139 parti ve koalisyon katıldı. 8 bin 138 aday yarıştı” dedi.


Nihai sonuçlara göre, BaÅŸbakan Nuri El Maliki’nin baÅŸkanı olduÄŸu Kanun Devleti Koalisyonu, BaÄŸdat, El-Kadsiye, Basra, El-Musenne, Vasıt, ikar, Babil ve Kerbela’da birinci oldu.


Basra’da Kanun Devleti Koalisyonu açık ara önde






Nihai sonuçlara göre, 58 sandalyeye sahip baÅŸkent BaÄŸdat’ta birinci olan Kanun Devleti Koalisyonu 20 sandalye, Irak Milli Meclisi BaÅŸkanı Usame Nuceyfi’nin baÅŸkanı olduÄŸu Muttahidun Koalisyonu 7 sandalye, Ä°slam Yüksek Konseyi BaÅŸkanı Seyyid Ammar El-Hekim’in baÅŸkanı olduÄŸu El-Muvatin Koalisyonu 6, Åžii Lider Mukteda Es-Sadr’a baÄŸlı El-Ahrar Koalisyonu 5 sandalye ka andı.


Türkmenler, BaÄŸdat’ta bir sandalyeye sahip oldu. Türkmenlerin adayı Erkan Hasan A i , BaÄŸdat il meclisi üyesi olmaya hak ka andı. 


Salahaddin ilinde, Cemahir el-Ä°rakiye 7 sandalye alarak birinci, Nuceyfi’nin koalisyonu Muttahidun 5 sandalye ka anarak ikinci oldu. Salahaddin ilinde Türkmenler bir sandalye ka andı.


Diyale ilinde, Diyale Ulusal Koalisyonu 12 sandalye ile birinci oldu.


Misan ilinde Mukteda Sadr’ın El-Ahrar Koalisyonu 9 sandalye alarak birinciliÄŸe, Maliki’nin Kanun Devleti Koalisyonu 8 sandalye ile ikinciliÄŸe yerleÅŸti. 


Necef ilinde, Yüksek Ä°slam Konseyi BaÅŸkanı Seyyid Ammar El-Hakim’e baÄŸlı El-Muvatın 6 sandalye ile birinci, Kanun Devleti Koalisyonu 5 sandalye ile ikinci, El-Ahrar koalisyonu da 3 sandalye ile üçüncü sırada yer aldı. 


Kanun Devleti Koalisyonu, 7 sandalye ile Kerbela ilinde, 8 sandalye ile Musenne ilinde ve 10 sandalye ile de Irak’ın güneyindeki ikar ilinde birinci oldu.
Kaynak: AA



Maliki'nin koalisyonu 8 ilde birinci

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder