28 Mayıs 2013 Salı

Libya Devlet Başkanı istifa etti

Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı ve geçici Devlet Başkanı Muhammed Yusuf el Makarif istifa etti.


“Siyasi i olasyon” yasasının Kaddafi’nin 42 yıl sonra 2011 yılında devrilmesinde rol oynayan silahlı grupların talebi ü erine mecliste kabul görmesi sonrasında Kongre’de konuÅŸma yapan Makarif, “Halkın temsilcileri kararlarını bildirdiler ve buna saygı duymalıyı ” diyerek istifasını açıkladı. Yasanın kabul edilmesinden sonra ilk istifa eden devlet yetkilisi olan Makarif, konuÅŸmasının sonunda Kongre üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.


Eleştirmenler ve diplomatlar, yasanın hükümeti tecrübeli liderlerden ederek, hâliha ırda karmaşık olan demokratik geçiş sürecini daha da ora sokacağından endişe ediyor.


Muhammed Yusuf el Makarif, Kaddafi döneminde 1980 yılına kadar Libya’nın Hindistan Büyükelçisi olarak görev yaptı. Daha sonra Amerika’da 30 yıl boyunca sürgünde kalan Makarif, 2011 yılında Muammer Kaddafi’nin devrilmesine yol açan baÅŸkaldırının ardından Libya’ya döndü. Muhammed Yusuf el Makarif, 1952 yılından beri ilk defa geçtiÄŸimi Temmu ayında yapılan seçimlerle Libya Ulusal Kongresi’nin baÅŸkanlığına gelmiÅŸ, 9 AÄŸustos 2012 tarihinde ise göreve baÅŸlamıştı.



Libya Devlet Başkanı istifa etti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder